שאלת רישיון

שאלת רישיון

יש לי אזרחות אוסטרית, רישיון ישראלי ואני גרה באנגליה.
האנגלים הגאונים מכירים ברישין הנהיגה הישראלי שנה ולאחריו אני מחויבת להוציא רישיון נהיגה בריטי מההתחלה , כלומר, תיאוריה וטסט - כל הסיפור מאוד יקר.
אני רוצה לדעת איך מוציאים רישין נהגיה באוסטריה.
הבנתי, שאני צריכה כתובת - יש לי
לבוא לעשות טסט - אין בעיה.
אבל אין לי מידע על שלב הביניים

ברגע שיש לי אוסטרי, אני יכולה לנהוג כאוות נפשי.
אגב, גם באוסטריה נוהגים בצד שמאל

R750-Girl

New member
באמת? הם יודעים את זה, שם באוסטריה

שהם אמורים לנהוג בצד שמאל?

alma fa

New member
אבל.. חשבתי שבאוסטריה נוסעים בכרכרות

http://www.youtube.com/watch?v=poAb0MhEvmk

een ogenblik

New member
אוסטריה זו אוסטרליה החדשה?

זו שאלה לפורום עוברים לאירופה (בהנחה שבכוונה אינה לאוסטרליה, כמובן).

אוף, נו, באמת...

צד שמאל - לא של הכביש, באוטו, נוהגים בצד שמאל, כמו בישראל לעומת אנגליה שנוהגים בצד הימני של האוטו.

למה לדעתך זה לא מתאים למי שכבר

חי באירופה?

מי שחי עכשיו באוסטריה ויש לו אזרחות אוסטרית ידע בדיוק איך להמיר את רישיון הישראלי באוסטרי.

diday

Member
אם איני טועה את צריכה לשהות 6 חדשים

במדינה שבה עשית רישיון.
אם איני טועה (2) הממלכה המאוחדת אינה מכירה ברישיון שהומר מרישיון של מדינה שלישית.

לא, אתה צריך לעשות תוך חצי שנה מהרגע

שעברת, באנגליה זה תוך שנה.

הונג קונג היא מדינת עולם ???? (השלם את החסר) - כי את שלהם הם מקבלים.

diday

Member
הסבר מונחים

המדינה שבה את חיה = 1
מדינות האיחוד (ולעתים גם שווייץ ונורווגיה, ואולי גם הונג קונג) = 2
מדינות אחרות = 3

אין קשר לעולם שלישי

אם יש לך רישיון של מדינה שלישית (נאמר ישראל) שהמרת אותו במדינה שנייה (נאמר אוסטריה) עד כמה שאני זוכר ויתכן שאני סתם מקשקש, אינו מוכר כרישיון אירופאי באנגליה.
לעומת זאת אם עשית רישיון נהיגה באוסטריה עם הפרוצדורה הרגילה של שיעורי נהיגה, בחינה וכל השאר, הרישיון מוכר באנגליה.

האם עכשיו אני יותר מובן?

אני יודעת את זה אבל בגלל האזרחות

האוסטרית הם מכירים ברישיון הישראלי וממירים לי לרישיון אוסטרי.
אני יודעת שאפשר לעשות זאת, אני יודעת שצריך כתובת שמוכיחה מגורים- אין בעיה.
אני לא יודעת מה הלאה.

diday

Member
אם את בטוחה, אז יופי.

אם לא לחלוטין, מציע לשאול ב1588 שם יושבים מומחים שוודאי ידעו לעזור יותר טוב ממני.

een ogenblik

New member
כי זו שאלה של פרוצדורות מעבר

- הסיבה שאת זקוקה לכתובת באוסטריה כדי להמיר רשיון ישראלי באוסטריה היא כי אופציה זו ניתנת לתושבי אוסטריה, ללא קשר לאזרחותם.
- לא בטוח בכלל שבבריטניה יקבלו רשיון אוסטרי מומר מרשיון ישראלי ממך, כאשר הוצאת אותו במהלך היותך תושבת בריטניה.
אלו נקודות שלא תושב אוסטריה ידע לענות לך עליהם, אלא מי שמכיר את פרוצדורות המרת רשיונות. הווה אומר - המקום לבירורים האם מותר לך להמיר רשיון ישראלי ברשיון אוסטרי במהלך היותך תושבת בריטניה הוא פורום עוברים לאירופה.

אממ

אני לא תושבת אנגליה, אני מתגוררת באנגליה.
באוסטריה יתנו לי רישיון אוסטרי, לא מומר, הם יסתמכו על הרישיון הישראלי שיש לי.
באנגליה הם יראו רישיון אוסטרי ויאשרו לי לנהוג עם הרישיון הזה.
די פשוט, לא קשור לפרוצדורה.
השאלה היא , אם אני עכשיו עוברת לאוסטריה, איך מוציאים רישיון נהיגה. יש לי מידע חלקי : באים עם הכתובת לאן (אני מניחה משרד הרישוי) והאזרחות שמוכיחה שאני אוסטרית וממירים את הרישיון שלי (או עושים לי טסט?)

diday

Member
"עוברים לאירופה"

שם רגילים להודעות הזויות ויהיו ודאי יותר סבלנים

een ogenblik

New member
מתגוררת באנגליה חוקית = תושבת אנגליה

זו בדיוק הסיבה שאת זקוקה להסברים בפורום עוברים לאירופה. אפילו את המושגים הרלוונטיים אליך אינך מבינה.

את רוצה לקבל תשובה חוקית בסבירות גבוהה - תפני לפורום עוברים לאירופה.
את רוצה לשכנע אותי שאת צודקת מבלי לדעת פרטים רלוונטיים - את מבזבזת את זמנך, כי זה לא ענייני ולא ממש אכפת לי.

תושב יכול לבחור לממשלה, אז אני יכולה לבחור

עכשיו באנגליה?

אני בכלל לא בקשתי תשובה חוקית, שאלתי מה הפרוצדורה להוציא רישיון נהיגה אוסטרית המתבססת על הישרלי.
ואם אין משהו חכם להגיד, או אין פתרון לבעיה שמישה העלה, חייבים לענות? חייבים להוכיח? גם את וגם החכמלוג שענה לפנייך (DIDAY)...

24 תגובות לשאלה אחת פשוטה וכמה תשובות שבכלל לא קשורות...
זוכרת את השרשור על ההיא ששאלה מה ישראלים צריכים ואחר כך התעצבנה על הפורום ויושביו וכולם התעצבנו עליה? אז זאת הסיבה...
ביקשתי הסברים על חוקיות? על מדינת עולם שלישי? על תשבות? לא, אז מה את רוצה ממני?
אגב, אחרי חמש שנים, התושבות הישראלית שלי תתבטל ולמרות שאני עדיין אהיה חוקית בישראל (כי יש לי אזרחות) לא אוכל לבחור ולעשות חצי מהדברים שתושב יכול.
אני מוגדרת כתושבת בדברים מאוד נקודתים (נניח אם ארצה ללמוד באוני' אחרי שנת מגורים הם יגדירו אותי כתושבת לעניין שכל )\

למעלה