שאלת רישיון

dotandvir

New member
זו פירצה בחוק שמומלץ לא לנצל אותה

בעיקרון את אמורה להיות רשומה כתושבת באוסטריה במשך 6 חודשים. אחריהם תוכלי לבקש המרת רישיון ישראלי לרישיון אוסטרי.
הרישיון שתקבלי לא זהה לרישיון של אדם שעבר טסט באוסטריה אלא יהיה שונה מרישיון רגיל באיזשהו אופן. זו החלטה של הבריטים האם הרישיון הזה יהיה תקף בבריטניה (אין שום ודאות בזה) ובפרט לאור העובדה שהם נוהגים בצד שמאל של הכביש מפתיע אותי שהם מקבלים רישיונות של מדינות שבהן נוהגים בצד ימין.

קחי בחשבון שאם אי פעם תהיי מעורבת בתאונת דרכים וחברת הביטוח תרצה להתנער מימך הם יוכלו תמיד לטעון שהוצאת את הרשיון במרמה.
קחי בחשבון מספר 2 שברגע שנרשמת כתושבת באוסטריה יש לך גם חובות דיווח על הכנסות ועוד כל מיני דברים שלא חשבת עליהם מראש.

אני עומד באותו המצב בשוודיה (יש לי אזרחות גרמנית) ויש לי חברים בגרמניה שאני יכול להרשם בכתובת שלהם והחלטתי שזה לא שווה את הסיכון. אני אעשה רישיון שוודי מההתחלה ואחר כך אנהג בלב שקט.

דותן

een ogenblik

New member
הגשתי לך עזרה כמיטב יכולתי

אך זה היה בעליל בזבוז זמן. הייתי מצפה מאדם להודות על עזרה שקיבל גם אם לא הייתה זו שציפה לה, אך כנראה הצפיות שלי אינן סבירות.

ברגע האחרון, לפני שנשכח מה הייתה העצה הראשונה שלי, לפני שפיתחת פה דיון ארוך וחסר משמעות -
אנא פני לפורום עוברים לאירופה

diday

Member
מצד אחד נכון, מצד שני

נוכחתי שוב בגזענות ובדעות הקדומות שאופפות אותי.
כשקראתי את הודעותיה, עלתה בלי משים המחשבה - היא ודאי ימנית.
אני חייב לצאת מחשיבת המגירה הזו.

אני גם שמה כסף על ימנית

מי ה-BOOKIE המקומי ?

Nobilis

New member
אהה...

" תושב יכול לבחור בממשלה, אז אני יכולה לבחור עכשיו באנגליה? "

אף אחד בבריטניה לא בוחר "בממשלה". בהנחה ואת מדברת על בחירות לפרלמנט - מי שיכול להצביע הוא אזרחי בריטניה (אגב, בתנאים מסויימים - גם אם הם לא תושבים) וחבר המדינות הבריטי (בתנאים מסויימים).

אם את חיה בבריטניה את תושבת (resident).

" אגב, אחרי חמש שנים, התושבות הישראלית שלי תתבטל "

בתנאים מסויימים, היא אכן תתבטל לאחר חמש שנים. איך זה סותר את זה שאת תושבת בריטניה?

" למרות שאני עדיין אהיה חוקית בישראל (כי יש לי אזרחות) "

מה זה חוקית בישראל? גם מישהו שמגיע עם אשרת תייר הוא חוקי בישראל. מאחר שאת אזרחית ישראל, תוכלי לחזור להיות תושבת ישראל שוב אם תחזרי לארץ. יש עוד אנשים שהם תושבים - לדוגמא מי שמגיעים על אשרת עבודה, כו'. בגדול - מי שחי במדינה.

" לא אוכל לבחור ולעשות חצי מהדברים שתושב יכול "

בוודאי שתוכלי לבחור, את אזרחית. ושוב, איך כל זה סותר את זה שאת תושבת בריטניה?

" אני מוגדרת כתושבת בדברים מאוד נקודתים (נניח אם ארצה ללמוד באוני' אחרי שנת מגורים הם יגדירו אותי כתושבת לעניין שכל ) "

אין שכר לימוד נפרד לתושבים באוניברסיטה. כל מי שלומד (בהנחה והוא חי בבריטניה) הוא הרי תושב. יש שכר לימודים "מקומי" (home fee) ושכר לימוד "לא מקומי" (overseas fee), כאשר האבחנה נעשית לפי אזרחות ומשך הזמן שאדם התגורר באיחוד ו/או בבריטניה.

לסיכום - אני לא מבין למה את מתווכחת עם אנשים לגבי דברים שאת לא מבינה בהם. זה מיותר. לא אהבת את התשובות? תתעלמי.

Nobilis

New member
בנוסף - ראי הודעתי למטה

הרישיון האוסטרי המומר לא יתן לך כלום.

התחלתי להגיב על הכל והתעייפתי באמצע

אין לי כח להיכנס שוב ושוב בכל פעם שמתייעצים פה עם אנשים על נכונות הדברים.
אתה חושב שאני לא מבינה כלום, ואני מתווכחת בדברים שאני לא מבינה? שיבושם לך.

אני שאלתי שאלה, לא ביקשת תוכחות, לא ביקשתי הטפות, לא ביקשתי שיפוטיות, לא ביקשתי דעות.
אז נכון, מדובר בפורום פתוח ובלה בלה...אבל בכל זאת, נשגב מבינתי למה לבזבז זמן על שרשור שאין מה להגיב חוץ מ נו נו נו..
או לחשוב שאנשים ככ מצחיקים או משעשעים עם הערות פוליטיות (כן, אני ימנית, יש בעיה עם זה שאני לא מוכנה למכור את המדינה בשביל שקל? - אה, לפני שתתפוס אותי במילה הכתובה, ב"מדינה" התכוונתי למדינת ישראל) או ששעשעתי מישהו. קצת כבוד כלפי האחר לא יזיק לאף אחד.

יש פה נטייה להיות מאוד מחנכים, מאוד מטפים, לחלק ציונים וזה ככ מעציב במיוחד כי אתם מין סוג קשר כזה של ישראלים שחיים בחול ואמורים להבין הרגשות מסוימות ושום מה כמעט בכל פעם אני חשה אכזבה, אפילו דחיה מהרבה מהכותבים פה ובו.
חבל

DD (זה אבוד - אני תמיד חושבת על חזיות)

אתה מחלק את הרווחים בין המהמרים נכונה ?
יוצא משהו כמו חצי כוס שמפנייה לשמאלני.
שמאלנים שותים שמפנייה ?

Woking

New member
הרגת אותי מצחוק

יש צ'אנס שנוכל לקבל גם את החצי השני של התגובה. אני בטוח שזה הולך להיות שוס.

בכל מקרה דבר אחד שאני חייב לקבל עליו תשובה - כשאת אומרת שאת ימנית זה ימין שלי או ימין שלך?

אספרסו2

New member
מבחיל

הלעג ,ההתנשאות,הבוז.
איפה השמאלני הנאור שמגלה אמפאטיה לאדם שזקוק לעזרה,גם אם אינו ערבי.

tch111

New member
יקירתי את צודקת

ובואי אתן לך עיצה קטנה, חבל על העצבים, יש האומרים כך "להתעצבן פירושו להעניש את עצמך על טיפשותו של האחר.
או גם, חבל על הזמן להתווכח עם טיפש הוא לא יבין ומה שיקרה הוא שתשיגי טיפש מעוצבן.
שיהיה לך יום טוב ושנה טובה.

tch111

New member
תגובה לעניין, אתה על הכייפאק

אני "פוחד" לגלות שגם אני ימני במיוחד מ Woking, לא היה עולה בדעתי לבקש פה עזרה או ייעוץ, אולי בפורום של אל קעידה כן, אך איני שולט בשפה הערבית.

אספרסו2

New member
אני סבור

שלא צריך להיות פה פורום שייתפלג לצדדים מתנצחים בכפוף להשקפותיהם הפוליטיות
גם כשהנושא כלל אינו פוליטי.

tch111

New member
את הצודק, בנוסף............

שאלתה ממש לא שייכת לפורום עוברים לאירופה, השואלת באנגליה, ונדמה לי שאנגליה היא חלק מאירופה, בנוסף אם זה לא מוצא חן בעיני מישהו הוא לא חייב להגיב, בשביל זה קיימת ההנהלה שתנהל ותנווט את הפורום.

למעלה