שאלת רובאי

JimmyAcid

New member
שאלת רובאי

רובאי 06, יש חיה כזאת? ועל מי זה תקף? תודה.

bitonano

New member
יש עד 012

טירונות עושים עד 05 ולפי ההמשך שלך בצבא אתה יכול להתקדם. קורס מכי"ם מעלה ל-08 אני חושב. קורס קצינים של יחידות קרביות חי"ר וכאלו 012.

זה נורא תלוי ביחידה...

יש יחידות, בד"כ אלו שאפשר להגיע אליהן עם פרופיל 72 - תותחנים, מוד"ש, אב"כ בהנדסה, קרקל - בהן עושים פחות מ05 בטירונות.. עושים 03, ובקורס מ"כים מעלים ל06, ובקצונה ל09...

JimmyAcid

New member
את כל זה אני יודע

אני גם יודע שמ"כים משלים 08 אני רק מנסה להבין עם מ"כים אג"ם (אגף מטה) משלים 06 ואם כן, מי נכלל במסלול הזה.

נו אז עניתי לך...

אב"כ, מוד"ש, שיריון, תותחנים. גם תקשוב שייך לענף אג"ם, אבל הם לא קשורים עכשיו

JimmyAcid

New member
אוקיי

ומה לגבי חיילות תומכי לחימה אחרים חוץ מתקשוב? לוגיסטיקה, חימוש? גם הם במקרה הזה משלימים ל06?

למה שיעשו את זה....?../images/Emo67.gif

תקשוב משתייך לענף אג"ם, ציינתי את זה כבדרך אגב... אם תומך לחימה הוא תומך לחימה, למה נראה לך שיהיה לו רובאי גבוה?
אז התשובה היא לא

JimmyAcid

New member
רובאי גבוה,

06 זה לא גבוה במיוחד אבל בעיקרון רובאי 06 יכול להיות הגיוני אם תומך הלחימה הזה הוא מ"פ או סמ"פ בפלוגת מנהלה של גדוד קרבי...

מה פתאום!

06 זה מספיק גבוה!!! מה אתה סתם...
זה לא יכול להיות הגיוני בכלל שתומך לחימה יעשה 06, גם אם הוא סמ"פ או מ"פ בפלוגת מנהלה/מפקדה או כל שיט אחר! אם לחייל יש 06, הוא לוחם לכל דבר!!! אלא אם כן הוא במנהלה/מפקדה כי פסלו לו מקצוע, והוא כבר לא משרת כלוחם, והרובאי נשאר, אבל לא נותן לו שום דבר בחיים זה הכל.

bitonano

New member
רק במודש נראה לי שמכים זה 07

בצוותים הרגליים כי הם עושים טירונות 04.

רובאי יש מ00 עד 12

יש ג'ובניקים שעושים טירונות 00 ויש קרביים שעושים טירונות 05 תלוי ביחידה. למשל אצלי, אני מסיים טירונות 05 ואחרי הכשרת מסלול יחידה (עורב) אני אהיה 07 ואם אני אצא למכים אז 08 וקצונה 12. הכל תלוי ביחידה. אבל זה לא תמיד קובע מה רמת היכולת של החייל אלא החומר הנלמד.

JimmyAcid

New member
אבל

ממה שהבנתי קיים בביסל"ח גם מסלול שמכשיר מ"כים באגף מטה. אז השאלה היא אם חימוש ולוגיסטיקה לדוגמא משלימים שם ל06 אם הם יוצאים למ"כים.

אתה מבלבל...

פעם, היה קיים בביסל"ח קורס מ"כים אכ"ם. פעם! היום רק קרקל עושים שם... זה עבר לבהל"צ... כל אחד עושה עם החיל שלו... חימוש ולוגיסטיקה לא יעשו רובאי 06... ממש ממש לא! הם תומכי לחימה, אין לוחמים בלוגיסטיקה או בחימוש... זה מ"כים אחר לגמרי מה שהם עושים... הם עוברים ת'קורס בבה"ד שלהם בכלל...

JimmyAcid

New member
זה קצת בעייתי

כי כתומך לחימה לעתיד אני אמור לעשות טירונות 03...

bery18

New member
לא היה ולא נברא

רק חירניקים עושים קורס מ"כים בביסל"ח

למעלה