שאלת קפה כשאומרים על מישהו He makes a mean cup of coffee, מתכוונים לקפה חזק? טוב? איום ונורא?
ע ע העורכת New member 26/12/05 #1 שאלת קפה ../images/Emo96.gif כשאומרים על מישהו He makes a mean cup of coffee, מתכוונים לקפה חזק? טוב? איום ונורא?
שאלת קפה ../images/Emo96.gif כשאומרים על מישהו He makes a mean cup of coffee, מתכוונים לקפה חזק? טוב? איום ונורא?
ע עורכת פורחת New member 26/12/05 #3 ../images/Emo13.gifאני לא מתרגמת, אבל... לדעתי הכוונה היא לקפה מושחת - כלומר טוב באופן שהופך אותו למושחת. (לפעמים תפקידן של העורכות - כמונו - לדייק במשמעות, ולאו דווקא בתרגום, למרות ש: MEAN זה בהחלט מרושע/מושחת. )
../images/Emo13.gifאני לא מתרגמת, אבל... לדעתי הכוונה היא לקפה מושחת - כלומר טוב באופן שהופך אותו למושחת. (לפעמים תפקידן של העורכות - כמונו - לדייק במשמעות, ולאו דווקא בתרגום, למרות ש: MEAN זה בהחלט מרושע/מושחת. )
D d a p h n a New member 26/12/05 #4 mean כאן הוא סתם ביטוי סלנג אין צורך לתרגם אותו מילולית. הוא מכין קפה מעולה, הוא מכין אחלה קפה, הוא מכין קפה מצויין.... כל אחד מאלה יכול להתאים.
mean כאן הוא סתם ביטוי סלנג אין צורך לתרגם אותו מילולית. הוא מכין קפה מעולה, הוא מכין אחלה קפה, הוא מכין קפה מצויין.... כל אחד מאלה יכול להתאים.
ע עורכת פורחת New member 27/12/05 #12 לזה בדיוק התכוונתי, כשמהמילה מושחת אפשר לצאת לעוד הרבה ביטויי סלנג שיבטאו אותו הדבר.
S ST New member 26/12/05 #6 הי, קראתי את זה בספר השבוע ובאמת התלבטתי מה זה אומר. כי במקרה שלי זה יכל להיות גם קפה איום ונורא, או קפה חזק מאוד, או קפה טוב מאוד.
הי, קראתי את זה בספר השבוע ובאמת התלבטתי מה זה אומר. כי במקרה שלי זה יכל להיות גם קפה איום ונורא, או קפה חזק מאוד, או קפה טוב מאוד.
ע ע העורכת New member 27/12/05 #19 ../images/Emo13.gif טוב, כיוון שמכינת הקפה בספר היא אמו המתחסדת של הקברן העירוני האדוק, אני אוותר על ה"בן-זונה" ואשאר עם קפה מעולה או אחלה קפה... תודה לכולם!
../images/Emo13.gif טוב, כיוון שמכינת הקפה בספר היא אמו המתחסדת של הקברן העירוני האדוק, אני אוותר על ה"בן-זונה" ואשאר עם קפה מעולה או אחלה קפה... תודה לכולם!