שאלת ציוד

lizard

New member
שאלת ציוד

מותר ליבא מיכלים ביבוא אישי (לנסוע לחו"ל ולהביא משם מיכל)? מה בקשר להזמנת מיכלים וברזים דרך האינטרנט ? ובכלל לציוד צלילה שמוזמן דרך האיטנרנט ומגיע בדואר. תודה מיכה

lizard

New member
עוד שאלה ../images/Emo13.gif

כשכתוב 3180+ PSI מה הכוונה ? איך אני יודע כמה אטמוספירות וכמה ליטר המיכל מכיל ? אגב, באתר של www.diversdiscount.com יש מבחר לא רע של ציוד. והוא אפילו די בזול. מיכה

קותי

New member
לחץ העבודה המקובל בארץ הוא 200 BAR

שזה בערך 3000 PSI. זאת אומרת שאם כתוב 3180 PSI זה מתאים ללחץ העבודה בארץ. לגבי נפח המיכל - השיטה האמריקאית מחורבנת. אתה יכול להסיק את נפח המיכל לפי נתון אחר שכתוב שם: אם כתוב שהמיכל מכיל 80 CUFT (פיט מעוקב) בלחץ העבודה זה מקביל למיכל של בערך 12 ליטר. 95-100 CUFT בלחץ עבודה 3000 מקביל בערך ל - 15 ליטר.

קותי

New member
נו טוף, הצצתי שם, אז הנה התרגום

למה שאנחנו רגילים: כמובן יש את החלוקה הרגילה לאלומיניום ופלדה. בוא נניח שאתה מסתכל רק על הפלדה (אלומיניום אין בעיה לקנות בארץ). הם מחלקים את זה למיכלי לחץ גבוה ומיכלי לחץ נמוך (HP ו LP). מכיון שלחץ הדחיסה בארץ, ברוב תחנות המילוי, הוא 200 BAR עליך לקחת HP ולא LP המכוון יותר לאיזור 2600 PSI ולא 3000 PSI. מיכלי ה HP מיועדים למילוי של יותר מ - 200 BAR אבל בארץ תקבל בד"כ 200. במגזר הלחץ הגבוה, כאשר מדברים על מיכל 80 CUFT עם לחץ עבודה של 3500 PSI מדברים על מיכל של בערך 10 ליטר. מכיון שבארץ ברוב תחנות המילוי תקבל רק 200 BAR ולא יותר, זה פחות מכמות האויר שאתה "רגיל" אליה במיכל 12 ליטר שכור. לעומת זאת, כאשר מדובר במיכל של 80 CUFT עם לחץ עבודה של 3180, זה בערך 11.6 ליטר וזה בערך מקביל למה שאתה רגיל. על המיכל הזה חשבת, נכון? אם אתה רוצה מיכל יותר גדול, לך על 100 CUFT.

lizard

New member
תודה רבה

אגב שים לב שהם נותנים את המיכלים עם חיבור דים ולא יוק. כשהם כתבו HP חשבתי שהכוונה ל300ATM. שוב תודה. מיכה

לחצים שונים

צריך להדגיש כי דין 200 לא מתאים לדין 300, בעוד דין 300 כן מתאים לדין 200.

lizard

New member
היה שם מיכל של 120CUFT.

חשבתי שהוא של 18 ליטר. אני רואה שזה לא כל כך פשוט לחשב את הנפח. שוב תודה

שרקי..

New member
השנה US עוברים מאימפריאלי למטרי

כולל סגירת פערים בנושא סימון מיכלים ועבודה בליטרים לפי המלצת ה- CGA "קומפרסד גז אסוסיטיון" והחשוב ביותר מעבר ללחץ בדיקה של 3/2 במקום 5/3 כמקובל בארופה

atlantis

New member
מותר וגם נעשה בעבר

המיכל שלי יחד עם כל הציוד עשה עלייה מחו"ל. אם בהובלה אוירית אז הם מבקשים ממך לפרק את הברז, אני שלחתי את כל הציוד בהובלה ימית. היות ולא מייצרים מיכלי צלילה בארץ אז למיטב זכרוני אפילו לא חייבו אותי במכס. אבל אני צריך לבדוק בניירת שנשארה לי מאז כך שאל תתפוס אותי במילה. אני לא זוכר אם בכלל שילמתי על הציוד באופן כללי.

מיכל ביבוא אישי

ב מ ק ר ה... חזרתי לא מזמן משבדיה הרחוקה, וגם הבאתי איתי מיכל פלדה 10 ליטר 300 אטמ´ של poseidon. אין צורך בפירוק הברז, אלא רק במיכל ריק ובברז פתוח. (תצטרך להראות לבודק הביטחוני שהברז פתוח). מי שמתעסק ב 300 באר צריך לזכור שיש הבדל בין דין 300 לדין 200, ושהמתאם צריך להיות דין 300 --> יוק 200. בהצלחה (או אולי "מבחן התוצאה" של השריף פילוביץ יהיה יותר מתאים פה.. :)

אפשר..

צהוב כבד (14.7 ק"ג ריק) שסתום דין 300 מודולארי (דגם חדש ומצחיק של פוסידון) עלה 2750 קרונות שבדיות אחרי קיזוז מע"מ לתיירים דורש כאמור מתאם דין 300 --> יוק 200 על מנת למלא 200 באר בארץ מתאים לשימוש רק לוסתים בעלי חיבור דין 300 למיכל... מה עוד?..

lizard

New member
תודה. מצאתי את האתר

ראיתי איך נראה המיכל. אהבתי את התיאור שלהם Single tank with lots of air.
מיכה

lizard

New member
מעט היסטוריה..אני חושב

שמתם לב שהסמל של poseidon הוא כמו של אקווה ספורט ? נדמה לי שאחד מאלו שהקימו את אקווה ספורט הקים אחר כך את החברה הזו. מעניין אם יש הנחה לישראלים

אקווה ספורט

קניתי את המיכל בחנות אקווה ספורט בשטוקהולם. פעם היה קשר בין העסקים, ודווקא בגלל שבדי שבא לאילת - ולא ישראלי שבא לשבדיה (נדמה לי). אין הנחות חוץ מקיזוז המע"מ לכל תייר שבא מחוץ לאיחוד האירופאי.

למעלה