שאלת צואה

C H 4

New member
שאלת צואה

יש איזה חתול ערס רחובי שלא הצלחנו לתפוס לסירוס שמידי פעם מגיע לחצר שלנו ולפעמים גם נוהם על טוצ'קה. כשזה קורה טוצ'קה שהוא מאוד חמוד אבל לא גיבור גדול בורח וגם מחרבן על עצמו בדרך.
אני לא יודעת אם זה משהו נורמלי בכלל שככה מתבטא הפחד שלו, אני יודעת שזה גם קרה לו פעם אחת כשהוא הסתבך בתוך שקית ניילון, וכדאי לציין שזה לא קורה הרבה. אז קודם כל, זה בכלל נורמלי או שזה מעיד על משהו לא בסדר? ועצם זה שבדרך כלל בסיטואציות כאלו יוצא שילשול, זה בסדר? זה לא משהו שקורה המון, אני חושבת שבשנה האחרונה זה קרה 3 או אולי 4 פעמים (ואני יודעת כי אני אחר כך עושה לטוצ'קה מיקלחת) אני לא ממש יודעת מה אפשר לעשות כדי לגרום לחתול הנורא הזה להפסיק להגיע לכאן לחצר, אני די חסרת אונים בעניין הזה. אנחנו מאכילים אותו רחוק מהבית, הוא מגיע גם לפינת האכלה של עוד מישהו שגר עוד יותר רחוק, אף אחד מהחתולים האחרים בשכונה לא מעיז להתקרב לחצר שלנו, כולל כאלו שאוכלים רק אצלינו ורק השחור המרגיז הזה שהוא בכלל פחדן נורא מגיע לכאן כל פעם כדי לסמן לנו את חדר המדרגות ולהציק לחתולים המאוד מסורסים שגרים כאן.

for no one

New member
הרבה בע."ח (גם בני אדם) משלשלים

כשהם מפוחדים או לחוצים. זה נורמלי לגמרי

מתן צואה בזמן סטרס

הי למתן צואה בזמן סטרס יש משמעות בטבע - זה סימון כמו בהרבה מקרים אחרים. אני מניח שאת מכירה את הבלוטות האנליות, אלה שפעם היה נהוג לרוקן בכל ביקור אצל הוטרינר. אז הבלוטות האלה מפרישות חומר בעל ריח חריף מאד, והן משחררות את התוכן שלהן בזמן סטרס. זה יכול לבוא יחד עם מתן צואה או פשוט להראות כמו שלשול. למשעה, זה מאד דומה לתגובה של בואש לאיום. אולי כדאי להזמין לוכד בשביל לסרס את החתול הבעייתי.

paziti1

New member
אני רק יכולה לנחם אותך

ולומר שגם כשגוצ'י שלי היה קטן היה חתול "ערס" שהיה רודף אחריו, לתוך חצר הבית שלי, ולא רק גורם לו לחרבן ולהשתין על עצמו, אלא גם היה גורם לו לפציעות ושריטות לא נעימות שהצריכו אנטיביוטיקה לא פעם. נכון להיום, גוצ'י בן קצת יותר משנה, והוא כבר לא כ"כ פחדן... הוא מצליח להבריח את החתול התוקפן, וכמעט שאין חיכוכים בינהם (לא ברמה של צרכים ופציעות, בכל אופן). החתול שלי מסורס, וגם אצלינו החתול ה"ערס" מאוד קשה ללכידה... כך שאולי הבעיה תיפתר לבד, כמו אצלי...? בכל אופן, להזמין לוכד, יכול להיות פתרון מצוין, במיוחד כשאתם יודעים לאיזה פינות האכלה הוא מגיע. בהצלחה

paziti1

New member
רק דיברתי...

ועכשיו הוא חזר אחרי שהלך מכות עם ה"ערס"... הסנריו חוזר... שריטות, חרבון וכו... מסכן קטן שלי. נראה איך הוא בשעות הקרובות, אולי הוא צריך לראות וטרינר, למרות שאין פגיעה נראית לעין.

למעלה