שאלת פרה מנורות

tomer5031

New member
שאלת פרה מנורות

מתי יודעים עם המנורות גמורות בפרה [mp1] ,אחת מהם עובדת יותר חלש זה מדד? והאם אפשר לחבר לפרה למגבר טרנזיסטר רגיל דרך הline in ולא effect loop בשביל להשתמש בreverb שלו?

yehuda kotton

New member
מתי שהמכשיר נשמע רע

כאשר המכשיר מתחיל להשמע רע ויש פחות הדרום. אני מניח שב"עובדת יותר חלש" אתה מתכוון שהמנורה פחות מאירה. אי אפשר להסיק מזה הרבה כי לכל מנורה יש תפקיד שונה עם מתחים שונים. זה לא כמו במגבר בו המנורות עובדות בזוגות. ה-return זה האפקט לופ. לא ברור מה הכוונה שלך בשאלה. ברוב המגברים הפשוטים הלופ נמצא אחרי הריברב כך שאם אתה מתחבר ל-return אז גם עקפת את הריברב.

tomer5031

New member
אני יסביר

שאני מחבר לreturn אין לי reverb ,אני מתחבר רק לכח של במגבר,חשבתי לחבר את הפרה לline in ולקבל את הreverb ,אבל אז זה כאליו אני עובד עם מגבר על מגבר אז לא ברור לי אם אפשר

yehuda kotton

New member
אפשר...

...אבל זה עניין אחר אם זה ישמע טוב. הפרהאמפ אמור לתת לבל דומה לזה של ליין אין, אז לא צפויות בעיות, אבל זה עובר אח"כ עיבוד במגבר. אני לא בטוח אם זה עור אצלך דרך הריברב אבל פשוט תנסה ותראה איך זה נשמע ומה זה עושה. מקסימום זה ישמע חרא אז אל תחבר ככה.

eran377

New member
ואם כבר, גם לי יש שאלה.

אני הולך לצאת אידיוט. למה במגברים המנורות עובדות בזוגות?

האגוש

New member
../images/Emo6.gif

אני יודעת שכל מה שאני מגיבה זה "
" , אבל אתם מצחיקים אותי!!

yehuda kotton

New member
כדי למנוע התחממות יתר, להגביר הספק....

...ולהפחית רעשים. שכאשר מנורות מתחממות מעבר לסף מסוים, היכולת שלהן להגביר מוגבלת. בחיבור מנורות בזוגות בתצורת push-pull כל מנורה מגבירה רק חלק מהאות החשמלי (כמו בתמונה המצורפת): מנורה אחת מגבירה את הצד העליון של האות (הגל סינוס בתמונה) ומנורה שניה את החלק התחתון. בזמן שמנורה אחת עובדת, השניה "נחה" כי כאשר יש אות שלילי (החלק התחתון) אין אות חיובי ולחילופין. התוצאה היא שלמנורות יש הרבה זמן ל"נוח" וזה מונע התחממות יתר, וכתוצאה מזה גם הספק יותר גבוה. תוצאות נוספות רצויות זה מניעת רעשים dc מספק המתח כי המנורות מחוברות בפאזה הפוכה לשנאי ההספק (זה קצת כמו פיקאפ האמבקר). זה גם מאפשר להשתמש בשנאי הספק פחות גדול כי יש עליו פחות עומס ממתח dc מתמיד. החסרון הוא שקצת כמו האמבקר, זה מבטל הרמוניות. במגברים classA לא צריך זוגות כי המנורות עובדות כל הזמן. באופן טבעי הם יותר, רועשים, מתחממים יותר, ומאפשרים פחות הספק, אבל יש כאלה שמעדיפים את הסאונד שלהם בגלל שהתצורה לא מבטלת הרמוניות.

../images/Emo121.gifמה שאומר שאם למערכת השמש תהיה עוד שמש

ההתחממות הגלובלית תרד

למעלה