שאלת פוליאסטר

DM fan

New member
שאלת פוליאסטר

אני מקווה שזה לא "עוף".... שמתי לב בזמן האחרון שכל החולצות והשמלות מהבדים הקלילים .. אלו שכל כך מאפיינים את הקיץ הזה עשויות כמעט כולן מ100% פוליאסטר.
אני קניתי לפני שנה בטעות חולצה שהייתה 100% פוליאסטר ואני לא מסוגלת ללבוש אותה, כי אני כולי מזיעה.
והשאלה שלי אליכן, האם יצא לכן לקנות בגד שהוא רובו פוליאסטר, ואם כן, האם אתן מסוגלות ללבוש אותו? והכי חשוב, איפה אפשר למצוא בגדים ללא פוליאסטר?

Bacio

New member
בגדים בלי פוליאסטר

אפשר למצוא בכל מקום. פשוט צריך לחפש יותר, ולשלם יותר.

אני משתדלת מאוד ללבוש סיבים טבעיים. אני לא קונה 100 סינטטי, ולפעמים מתבאסת שאין את מה שאני רוצה בכותנה. הסיבה: כמו שאמרת, מזיעים מאוד באריגים סינטטים. אישית, אני מרגישה כאילו אני עטופה בניילון מרוב שאני מזיעה בהם.

krina

New member
גם לי היתה אותה בעיה,

שנה שעברה קניתי בקסטרו שתי חולצות מכופתרות שהרגישו ממש קלילות ולטענת המוכרות היו משי או דמוי משי.
בקיץ הסתבר שהן ניילון מחמם לחלוטין שפשוט נשאר בארון אחרי שפעם אחת לבשתי את זה וכמעט טבעתי בזיעה של עצמי.
מאז אני מודאת טוב טוב - יש היכן למצוא ולפעמים ההפרש במחיר הוא לא גדול.

@יעל@

New member

המוכרות לא מבינות כלום מהחיים שלהם.

נכנסתי לרנואר ועל הקולב היה מעיל צמר לבן. שאלתי את המוכרת אם זה צמר. והיא אומרת לי כן.

אח"כ כשהיא הלכה ראיתי שהרכב הבד הוא 100% פוליאסטר.

והם עוד קוראים לזה צמר.

מסקנה: להסתכל טוב על הפתקית לפני שקונים בגד.

Zorikit

New member
בדיוק אני ודידי דיברנו על זה אתמול

יצא לי לקנות בגדים מפוליאסטר, אני לובשת אותם רק בעונות מעבר/כשקריר/כשאני לא הרבה בחוץ.
היום אני הרבה יותר חכמה ומשתדלת לקנות בגדים עם כותנה כמרכיב עיקרי. יש בכל חנויות בגדים עם ובלי פוליאסטר ופשוט צריך להסתכל על התווית וכשאת מספיק מיומנת - את מרגישה בבד בקלות.
דידי סיפרה שהיא קנתה בפוקס בגדים מכותנה. אני אתמול קניתי בגדים מכותנה מקסטרו ונעמה בצלאל.

@יעל@

New member

לי יצא לקנות פוליאסטר, והאמת שאני לא מרגישה שאני מזיעה בו, אבל כניראה שזו רק אני. השמלות של אתמול והיום הם פוליאסטריות, ואני לא מרגישה משהו מיוחד אבל כניראה אצטרך לחכות ליולי אוגוסט בשביל לראות.

לי וולף

New member

אני תמיד ממליצה לבדוק את תוית התכולה והוראות הכביסה לפני קנייה/מדידה ולא רק כשזה מגיע לקיץ ולבדים סינטיים- כך תדעי עם מה את מתמודדת

(גם אני ממעטת ללבוש סינטטי ואם כן, זה בד"כ עם בטנה מכותנה או בעונות מעבר)

efrato1

New member
אני תמיד תמיד בודקת הרכב בד

לפני שאני קונה את הבגד.
אני רוכשת גם בגדי פוליאסטר אבל:
א. מצפה לשלם עליהם בהתאם.
ב. קונה אותם בידיעה מוחלטת שישמשו אותי לימים קרירים או ימים במזגן.

אני מוצאת בגדים מבדים טבעיים או עם נוכחות הגיונית של סיבים טבעיים בכל הרשתות הגדולות וכמעט בכל החנויות הקטנות פשוט צריך לבדוק את התווית

פוליאסטר זה השטן

מזדהה איתך
אני לא מסוגלת ללבוש פוליאטר אני מיד מתחילה להזיע.
ב ASOS למשל יש לא מעט דברים שמוצאים חן בעיני אבל רובם עשויים מפוליאסטר ולכן נפסלים על הסף
מצטרפת לתשובות שכתבו לך לפניי

אין מצב שאני לובשת פוליאסטר

אני הופכת לשלולית ג'יפה בקיץ ישראלי עם פוליאסטר...

אני לובשת בד"כ כותנה 100%
או תערובת של כותנה + rayon
או rayon 100%

אם את אוהבת בגדים סטייל הודו
יש לך את העין השלישית, עדן ודומיהם שמוכרים בעיקר כותנה
אם לא, פשוט תצטרכי לחפש בחנויות רגילות ולקרוא תוויות

לי זה לא מפריע. ואם האלטרנטיבה היא לגהץ...

אני מעדיפה טיפה להזיע מאשר לגהץ כל הזמן (או, נהיה ריאליות, לחכות עד שייגמר לי לגמרי מה ללבוש ואז לגהץ ערימה מתוך ייאוש)

DM fan

New member
אבל כאן דיברתי

באופן ספציפי על בגדים שעשויים 100% פוליאסטר, אפשר בהחלט ללבוש בגדים שעשויים ערבוב של טבעי וסינטטי.
אני אף פעם לא גיהצתי חולצות שעשויות כותנה והן לא מכופתרות.
ויש לי כמה זוגות מכנסיים מחוייטות ממיס לגוט שעשויים ערבוב של פוליאסטר וויסקוזה ואין לי שום בעיה איתם (ועדיין הם צריכים גיהוץ).
מבחינתי זה לא להזיע טיפה, את החולצה שיש לי בבית אני לא מסוגלת ללבוש, אני פשוט מזיעה כולי...עכשיו אני לא קונה שום דבר מבלי להסתכל על ההרכב בד!!

תראי, אם זה לערב או לעונת מעבר...

ניחא. עוד אפשר לסבול (למרות שלפעמים זה מגרד נורא)
כמו בכל דבר, גם בפוליאסטר יש איכויות שונות. מרגישים מיד בבד אם הוא קל או כבד, נעים או דוקר...מה שזול בדרך כלל יהיה קצת דוקר. שימי לב לזה גם.
ויסקוזה הוא חומר סינתטי אבל נעים מאוד ולביש בקיץ שלנו (עד לשלב שבו הדבר היחיד שאת רוצה ללבוש זה מזגן)

אני מחפשת תמיד כותנה. בגופיות אתפשר יותר על ויסקוזה ואולי אפילו מעורב בכמות נמוכה עם פוליאסטר. פוליאמיד - אותו דרעק.

אני קניתי 2 חולצות כותנה בפוקס (אחרי 20 שנה של קניתי שם) הן לא מושלמות. אבל עוזרות לי בעונת מעבר יופי יופי :)

למעלה