שאלת עלויות...

שאלת עלויות...

שלום לכולם, אני מקווה שזה מקום טוב לשאול את זה כי אין לי מושג איפה אפשר לבדוק את זה. אני וחברה שלי עומדים להתחיל ללמוד שנה הבאה, היא באוניברסיטת חיפה ואני בטכניון. התכנון נכון לעכשיו הוא לשכור דירה בשכונות שבין המוסדות, כלומר רמות רמז, אחוזה ומה שביניהם (או סביבם). השאלה המרכזית היא ככה - דירה לזוג (שניים-שלושה חדרים) באיזורים האלו - כמה בערך תעלה לחודש? ומתי כדאי להתחיל לחפש? באופן כללי כמה כדאי להכין מראש בחסכונות? בהנחה שחוץ מפר"ח שנה ראשונה אנחנו לא נעבוד באופן משמעותי. התכנון הוא כן לנסות ולחיות טוב יחסית (אוכל סביר, טלוויזיה, אינטרנט וכו), כמו גם דברים שוטפים כמו חשמל מים ועד בית ושאר ירקות. וכן מי שיכול לתת סכומים אפילו משוערים זה יעזור כי אני לא ממש בטוח מאיפה להתחיל. תודה

galaxy86

New member
עלויות

בנוגע לאיזור אני לא יודעת כי אני מת"א אבל בריפ קצר זה בערך ככה : שכ"ד לבן אדם הוא בממוצע בין 1200- 1500 שקלים על זה יש להוסיף כ - 500 שקלים הוצאות דירה מיים וכאלה על זה יש להוסיף אינטרנט , טלוויזיה. אם תעשו בהוט יש להם את החבילות המשולבות שזה יוצא זול יותר הייתי ממליצה עד 200 שקלים. תנסו לחפור להם. חוץ מזה שאם בדירה שבה אתם גרים יש לכם שכנים שיש להם אינטרנט אלחוטי, אפשר לינוק מהם, תציעו להם להתחלק בתשלום. יס זאת חברה יקרה יחסית. אוכל בממוצע יוצא 1500 שקל +- תלוי מה אתם אוכלים, בשר זה אחד הדברים היקרים ביותר כיום, לכן שווה לעשות קניות גדולות בסופרים ולקנות במבצעים ולהכין לבד, אורז, פסטות, שניצלים וירקות, מאשר לקנות אוכל מוכן... עדיף ללכת לשוק, יותר מלשופר סל לדוגמא .... יציאות והוצאות לא מתוכננות 400 שקל וזה ממש אם להיות לארג'ים נסיעות באוטובוסים 1700 אלא אם יש לכם רכב ואז תעשו חשבון על הדלק שכר לימוד לחודש כ- 1700 - 2000 שקל הוצאות של חומרי לימוד, צילום: 200 שקלים על צילומים, 200 שקלים על קלסרים, דפדפות חוברות למידה.... (אלא אם יש לכם לפטופים) לשנה. מכונת כביסה 1700 שקל. (ואז תוסיפו על זה אבקת כביסה , מרכך... וארנונה כל חודשיים) וכמובן יש את ההוצאות הלא מתוכננות שזה במקרה שבו המזגן מתקלקל, הדוד שמש נשרף , הקומקום החשמלי נדפק וכ"ו ... יוצא בממוצע 300 - 400 שקלים לתיקונים. וועד בית בין 50 ל 100 שקלים תלוי באיזה בניין אתם בוחרים לגור מאוד יקר לגור לבד

זה לא לגמרי לבד

בכל זאת אנחנו זוג אז בתקווה חלק מהדברים קצת יתקזזו ביחד. ובעיקרון אנחנו מעדיפים דירה משלנו אבל אם נמצא משהו מספיק גדול אז אולי עם עוד זוג חברים. (אולי גדול מאוד) ותודה רבה, אפילו שאת לא מהאיזור עזרת לי בכוון הסכומים יש מישהו יותר מהאיזור שמכיר עלויות?

galaxy86

New member
קח בחשבון שככל שיותר אנשים

יותר ליכלוך , יותר מיים , יותר ארנונה

Dizen

New member
במקרה יש ../images/Emo13.gif

תיקונים קטנים למה שכבר אמרו לך: שכ"ד - 1200-1500 לבן אדם זה ממש לא הממוצע - זה די יקר. יש דירות מדהימות בהרבה פחות. אני מתייחסת פה לנו"ש, אבל אם אתם מוכנים להרחיק לנשר או לגור בהדר, אז בכלל המחיר ירד משמעותית. אוטובוסים - תלוי איפה תגורו. לדעתי המצב האידאלי הוא למצוא דירה קרוב לטכניון, ושהחברה תיקח אוטובוס לאוניברסיטה, פשוט כי אין באמת דירות במרחק הליכה מהאוניברסיטה. בכל מקרה, יש חופשי-חודשי מיוחד לסטודנטים באגד, שעולה 650 ש"ח לסמסטר (5 חודשים). נסיעות ללא הגבלה בכל חיפה. לדעתי יש גם כרטיס שנתי, לא בטוחה. ארנונה - יש הנחות משמעותיות לסטודנטים, עד 80% (תלוי כמה אתה מרוויח). אס"ט מאד עוזרים בקטע הזה, הם יסבירו על זה כשתתחיל ללמוד... כל השאר די מדויק.

סליחה על הבורות

אבל מה זה נו"ש? דווקא הרעיון הוא דירה שיהיה פשוט להגיע ממנה לאוניברסיטה כי יכול להיות שאני אצליח להתארגן על רכב\קטנוע (דווקא בזה אני יודע כמה זה כואב בכיס) ומה זה תלוי כמה אני מרוויח - אני סטודנט אני לא מרוויח... אהה ומה זה אס"ט?

Dizen

New member
../images/Emo13.gif

נו"ש - נווה שאנן. השכונה שקרובה לטכניון. אס"ט - אגודת הסטודנטים של הטכניון. בקשר לארנונה - אם אתם לא עובדים בכלל אז יהיה לכם קל מאד להשיג הנחה. הם מבקשים שם באחד הטפסים להצהיר על תמיכה מההורים, תזהרו לא לכתוב שם יותר מ1000 ש"ח בחודש... כשתתחיל להתעסק עם זה תראה למה אני מתכוונת
לגבי הדירה, מה שהתכוונתי הוא שאין שכונת מגורים שנמצאת במרחק הליכה מהאוניברסיטה, מלבד שכונת וילות (שזה לא כל כך רלוונטי...) לכן אם היא בכל מקרה צריכה אוטובוס, אז זה כבר לא כל כך משנה מאיפה (כל עוד יש אוטובוס ישיר, כמובן. ומאיזור הטכניון בהחלט יש) ואז אולי אפשר לחסוך לך את הנסיעה. אבל כמובן שתבדקו את העניין יותר לעומק ותראו מה מתאים לכם, זו רק דעתי :)

amazone

New member
1700 שקל אוטובוסים?

לא שמעתם על חופשי חודשי? הנחות סטודנט? רכבות בנוסף לחסרי הרכב קחו בחשבון הוצאות מונית למקרי חרום למרות שבמקרים מסויימים גם בעלי רכב זקוקים למונית לפעמים - לא לשתות ולנהוג!

galaxy86

New member
כל הכבוד שאת מצליחה להסתדר עם הנסיעות

את לומדת 3 ימים בשבוע ? יש לך סידור שינה אצל חברה לדוגמא?

Lir האחת

New member
../images/Emo13.gif

שקלתי בתחילת התואר לעבור לחיפה. אז התחלתי לחשוב אם זה משתלם לי כלכלית. כעיקרון השנה הראשונה הייתה שנת הסבה, של יום בשבוע. השנה הזאת היא השנה הכי קשה, מאחר ויש בה 3 ימי לימוד ושנה הבאה זה יום חוזר ליום בשבוע. לכן החלטתי לסחוב את השנה הזאת, להתאמץ בה יותר...וככה גם לחסוך עלויות. אני מכירה כמה אנשים בחיפה שהיו מארחים אותי בכיף, אבל אני תמיד מעדיפה בסופו של דבר לחזור הביתה. לישון בבית
עוד חודש וחצי השנה הזאת מסתיימת..תודה לאל
מחכה כבר לסיים

לא מכיר את התואר שלך...

אבל לא נראה לי שאני אוכל להגיע רק יום בשבוע או אפילו 3... בכל זאת טכניון...

Lir האחת

New member
זה תואר שני

3 שנים, כי עשיתי הסבה מתואר ראשון בפסיכולוגיה לתואר שני בעבודה סוציאלית.

galaxy86

New member
יש לי חברים

שלמרות שהם כבר כמה שנים אחרי צבא, עדין משתמשים בחוגר בשביל לנסוע ברכבות ובאוטובוסים......
קצת הפתיע אותי לראות את זה מבחינת תחבורה ציבורית , מאוד יקרה לסטודנטים לזוז ממקום למקום

אנוכי והחבר מתגוררים ברמות רמז..

העלויות הן בגדול אינדיבידואליות (כל אחד עם מה שהוא רגיל לקנות בסופר מרקט, ללווין / כבלים אנחנו לא מחוברים למשל...) דירה של 2 וחצי חדרים יוצאת לנו 1600 ש"ח לחודש.. לפי מה שביררתי עם חברות בסביבה זה +- הממוצע של שכ"ד באיזור
גיליתי שהדבר שהכי סוחט כספים זה קניות של אוכל בסופרמרקט.. זה מגיע למאות שקלים בלי שמתכוונים בכלל..
טלוויזיה, אינטרנט, טלפון יש מבצעחם טובים לסטודנטים כדאי שתבברו אצל החברות השונות.. לדעתי משהו בסביבות ה300 שח לחודש..
ארנונה ומים משלמים אחת לחודשיים בערך 800 ש"ח
חשמל זה באמת אינדבידואלי לכם.. אנחנו מהחוסכים
תשלום לאוטובוסים- יש כרטיס שנתי לסטודנטים שעולה 1300 או משהו כזה לשנה.. תברר באתר של אגד בגדול רמות רמז זו שכונה נחמדה, קצת שקטה מדי לטעמי, אבל קרובה גם לאוני' וגם לטכניון. עם תחבורה ציבורית למרכז זיו ומשם.. לכל העיר בערך.. מקווה שעזרתי

תודה לכולם

זה בהחלט עזר. כל טיפ בנושא המגורים בחיפה יעזור אבל זה כי אני סתם מלחיץ את עצמי.

amazone

New member
ממליצה בנוסף להיכנס לפורום יוצאים מהבית

תלמדי מהם הרבה

למעלה