שאלת סקר

מיכי2

New member
אף פעם../images/Emo4.gif

סבתא אחת גרה במרחק של שעה פלוס ולמרות שהציעה לא מזמן שנשאיר אצלה ללילה את הגדול, זה לא רלבנטי כי רק הנסיעה להשאיר אותו אצלה...... והסבא וסבתא השניים גרים במרחק של שלוש שעות נסיעה כך שאם כבר רואים אותם אז בכל מקרה נשארים שם לפחות ללילה אחד.

hagitb1

New member
חמתי שמרה על ליה לפני חודש

ל- 2 לילות אצלינו בבית. אני לא חושבת שזה יחזור על עצמו לפחות בחצי שנה הקרובה. לגבי שינה אצל הסבים והסבתות, עדיין לא. נחכה עם זה עוד קצת. לגבי יציאות בערב ככה סתם, אחת לשבועיים בערך באים לשמור עליה לכמה שעות בערב (היא ישנה) ואנחנו יוצאים. אמא שלי וחמתי רק מחכים לרגע שיוכלו לשמור עליה.

בק 2003

New member
עד כה אף פעם

הקטנה בת 4 חודשים, יונקת מלא וסרבית בקבוק ככה שהיא איתי כל הזמן. המקסימום שהיה עד היום - אחת הסבתות לקחה אותה לסיבוב של שעה בגינה בלעדי מתחת לבית לאחר שינקה. זה קרה משהו כמו פעמיים. ולמען האמת, עדיין מ-מ-ש לא בא לי להשאיר אותה לילה עם מישהו אחר או אפילו כמה שעות במהלך היום, גם אם היא תיקח בקבוק כי אני לא סומכת עליהן (על הסבתות) שהן יעשו מה שאני מבקשת, כי גם שאני איתן הן מתעלמות בד"כ מבקשות אלו ואחרות שלי אז אם אני לא אהיה שם - על אחת כמה וכמה.

כמה שצריך ועם אהבה גדולה

יש להם יום קבוע שהם לוקחים מהגן ושומרים עד שאני חוזרת מהעבודה (020:00). להישאר לישון - מתי שאנחנו רוצים..... בקיצור מתי שבא - ברוך הבא

נושקולה

New member
מתי שרק צריך ../images/Emo106.gif

כשחזרתי לעבוד אמא שלי שמרה על רותם במשך חודשיים עד שהוא התחיל אצל המטפלת. אצל המטפלת הוא נמצא רק 4 ימים בשבוע- יש לרותם יום אחד קבוע עם אבא שלו בבית - אבל אם צריך עזרה באותו היום אז לרוב חמתי או גיסתי באות לכמה שעות. החודש פעם ראשונה שרותם ישן אצל אמא שלי - אני והנושקול היינו בסופ"ש ואמא שלי חיכתה לרגע הזה שבועיים
ההורים של בעלי גרים במרחק שעה וחצי נסיעה אז כמובן אי אפשר להקפיץ אותם לבייביסיטר, אבל הם רק מחכים לרגע שנשאיר את רותם אצלם לכמה ימים - אני עדיין לא יכולה לעשות את זה לעצמי... כשאנחנו נוסעים אליהם לסופ"ש אז אמא שלו מקבל תורנות לילה על רותם ונותנת לנו לילה שלם
. בכל מקרה אני כמובן סומכת על הסבתות בעיינים עצומות - בכל זאת הם גידלו אותנו לתפארת מדינת ישראל

lulyK

New member
והתוספת: לא בקשנו אף פעם.

פעם אחת בגיל שלוש ומשהו, הוא ביקש בעצמו ואאמ שלי הסכימה. אנחנו לא משאירים ילד בשום מקום בלילות אם הוא לא מבקש בעצמו.

talya22bar

New member
שאלה

ראשית, לאלה מביניכם שהחמים לא שומרים, ועדיין רוצים לחיות ולבלות ולישון מדי פעם לילה שלם, לא מפריע לכם הקטע הזה? אנחנו מאוד אוהבים לבלות ואימא שלי שומרת עליו פעם בחודש אבל ההורים שלו לא שומרים עליו בכלל בלילה. על ההורים שלו אנחנו כועסים, אני לא יודעת איך הייתי מרגישה אם אימא שלי לא הייתה שומרת עליו לילה.

ליבי777

New member
לא מצפה בכלל לזה אז גם לא כועסת.

חוץ מזה שגם אם היתה מוטיבציה מצד הסבים והסבתות לשמור בלילה, לא חושבת שאני הייתי מסוגלת לעזוב אותו עדיין בלילה. אני מעדיפה לחכות שזה יבוא ממנו. אצלנו המשפחה רחוקה כך שלא משמשים כבייביסיטר בכלל, גם לא ביום או בערבים. מדוע את כועסת על ההורים של בעלך? ולמה את מרגישה שהם חייבים לעשות את זה?

בק 2003

New member
ממש לא. לא ילדתי כדי שהם יהיו

בייביסיטר ואני ממש לא לוקחת כמובן מאליו את האפשרות שהסבתות ישמרו על הקטנה. הן תשמורנה עליה רק אם זה מסתדר להן ואם בא להן. כרגע לא מתחשק לי להשאיר אותה בלעדי (בת 4 חודשים) אבל אם וכאשר אבקש שישמרו עליה, בין אם זה ביום או בין אם זה בלילה, זו ממש לא חובה שלהם (הסבתא-סבא) לשמור עליה. אנחנו ההורים. הם הסבים-סבתות וזו הפריבילגיה שלהם כעת - להיות עם הקטנים מתי שבא להם וכשנמאס - להחזיר אותם להורים (אנחנו...) אגב, שתי הסבתות כל הזמן מנדנדות לי ושואלות מתי היא תישן אצלן ומתי אנחנו כבר נלך לסרט כדי שהן תוכלנה לשמור על הקטנה. זה שלא בא לי כרגע, זה משהו אחר, אבל לדעתי ברגע שנותנים לסבא-סבתא את התחושה שזו חובה שלהם לשמור על הקטנים - זה יוצר רק אנטי. אני ממש לא אכעס לא על אמא שלי ולא על חמותי אם אבקש יום אחד שישמרו עליה והן לא יוכלו או לא ירצו. אנחנו כהורים, צריכים לקחת בחשבון שלא תהייה לנו עזרה מתי שאנחנו רק רוצים ואנחנו צריכים לדעת להסתדר לבד. שישמרו על הקטנים שלנו - זה רק בונוס עבורנו ולא חלק מהעסקה של הסבא-סבתא ברגע שנולד להם נכד.

michal@gal

Active member
מנהל
אני מאד רוצה לישון לילה שלם

אבל זה יקרה כשהילדים יהיו גדולים יותר. זה אחד ה"מינוסים" כשיש ילדים קטנים. אני לא חושבת שתפקיד הסבים הוא למלא את מקומי בלילות ונראה לי לא פייר לדרוש מההורים לעשות את זה.

lulyK

New member
נישן לילה שלם כשהם יגדלו.

העובדה שתינוקות לא ישנים לילה שלם לא תפסה אותנו מופתעים ולא נדמה לנו שמישהו חייב לנו משהו.

mommy 26

New member
אצלי לא רוצים!

לצערי אצלנו הסבא והסבתא לו מוכנים לשמור על תינוק כשזה כולל לילה. אמי טוענת שזה לא גיל שמתאים להשאיר ילדים ולנסוע לבד, היא אומרת שהיא מוכנה רק כשהם יגדלו, לפחות בגיל 4-5.

mommy 26

New member
הייתי רוצה אבל הם לא רוצים.

אבל אופס...שכחתי לציין שביולי נסענו לאילת עם הקטן שהיה בן 4 חוד' ואמי נשארה עם בתי שהיתה בת שנה ו-10 חוד' מראשון עד רביעי. אז היא לא גרועה עד כדי כך...

נאגטס

New member
../images/Emo189.gifלפחות 3 פעמים בשבוע../images/Emo189.gif

יש לנו סידור קבוע לפיו יומיים בשבוע הם אוספים אותה מהמטפלת ושומרים עליה עד השעה 19:30. זה מאפשר לי לעבוד יום אחד עד מאוחר, ויום נוסף להצליח להגיע לחדר כושר. בנוסף, יוצא שהם שומרים עליה לפחות עוד אחה"צ או ערב אחד (אם לא יותר) כדי שאוכל לעשות סידורים או שנוכל לצאת לסרט / חברים וכיוצ"ב. ההורים שלי הם המלאכים שלנו, אנחנו תלויים בהם באופן כמעט טוטאלי. ההורים של בעלי גרים רחוק ורואים את הגברת פעם בחודש-חודשיים ולא מעורבים בשגרת היומיום (לצערם).

למעלה