שאלת סקר

אפעם..

פעם אחת אמא שלי שמרה על רננה לשעה ו...זהו...אני לא מדברת על כל השאר, שעל זה בכלל אין מה לדבר...כשנרצה, אז בייביסיטר.

anny12

New member
חמי וחמותי ........

שומרים עליהם בלי סוף, כל פעם שאני צריכה....... וכשהיא לא יכולה היא מתנצלת...... ההורים שלי מאוד מבוגרים (בני 70) כך שאני גם לא מבקשת מהם.......... הם גידלו 10 ילדים והסבלנות כבר נ ג מ ר ה !

Mariasha

New member
בת 11 חודשים

שמרו פעם אחת (הייתה בת 9 חודשים) כאשר נסענו עם העבודה שלי לאילת. לא נראה לי שזה יקרה שוב בזמן הקרוב.

אילתית 2

New member
אצלנו הוריי

שומרים עליהם מתי שצריך, מתי שאני מבקשת עם הגדולה יצא שכשהיתה בת שנה וקצת נסענו לחופש (דבר שאני זקוקה לו מאוד גם כרגע) ל 4 ימים אבל לא יצא שהייתי צריכה מעבר לזה (כי לצערי לא נסענו מאז לחופש) אבל יוצא כמה וכמה פעמים לא דבר קבוע מתי שאני צריכה ששמרו עליה וגם לאחר הלידה על שניהם כשאנחנו יוצאים להתאוורר או משהו אחר לכמה שעות בערב וכו... או בעיקר לאחר שילדתי את הבייבי - שומרים עליו כשאני רוצה לצאת וזמן איכות עם הגדולה

IcNיה

New member
אף פעם

היא עדיין מתעוררת בלילות מדי פעם, ואני מאמינה שהורים צריכים להיות אלה שלא ישנים בלילות ולא סבא וסבתא, שכבר עשו את שלהם בתחום הזה. אני מאמינה שאם היא תבקש בגיל מבוגר יותר - אסכים לכך בשמחה, כי זו חוויה נעימה וחיובית עבור הילדה. מבחינת הוריי - הם ישמחו לארח אותה אצלם. מבחינת חמותי - אינני סומכת עליה מספיק על מנת להשאיר עמה את הילדה במהלך היום, שלא לדבר על לינה בלילה.

הם כל ...

הם כליום עם הבת שלי , אבל לילה שלם עדיין לא השארתי . כשאנחנו יוצאים לבלות הם שומרים אליה ואז אני ובעלי הולכים לישון אצלהם .

talya22bar

New member
הערה לכולם

אף אחד לא אמר שהם חייבים לשמור על התינוקות אבל לדעתנו עם הפריביליגיה של התואר סבא וסבתא בא גם החלק של הלעזור. נכון, התינוקות קמים מדי פעם בלילה, אבל לא יקרה שום דבר אם לילה אחד בחודש יתנו גם לנו להתאוורר ולישון קצת. הם יכולים להשלים שעות שינה לילה אחרי, אנחנו לא. כן, אנחנו עדיין רוצים לבלות לבד ולהרגיש שאנחנו חיים חוץ מהעבודה ולבוא הביתה ולטפל בתינוק שאנחנו אוהבים מאוד. אין שום סתירה ברצון להגשמה עצמית וליהנות כזוג, לאהבה לילד, להיפך, זה משלים את זה. בעלי טוען שרק בזכות אימא שלי הוא מרגיש חיי עדיין ושיש אור בקצה המנהרה בסוף שבוע עבודה עמוס. אנחנו הרגשנו ככה מההתחלה - ואימא שלי שמרה עליו לילה כשהוא היה בן שבוע ולא, לא נגרם לו נזק וגם לא לננו. להיפך, אימא שלי אוהבת אותו מאוד מאוד ונהנית להיות איתו והוא איתה ופעם בחודש הוא ישן אצלה (בנוסף לערבים מדי פעם שהיא שומרת). אם ההורים שלו היו מוכנים לתרום לילה אחד בחודש - אנחנו יודעים שזו לא חובה (אבל גם חושבים שלהיפך, להיות עם הנכד גם אם זה קצת קשה זו פריבילגיה ודבר מהנה), ואימא שלי פעם בחודש (כמו שהיא עושה) היינו הרבה יותר מאושרים. היינו יודעים שפעמיים בחודש בסופ"ש אחרי שבוע קשה נוכל לצאת לבלות ואחר כך לישון טוב. אין כל רע בזה. לא יקרה כלום לאף אחד. אני מקווה שהם בסוף יתרצו ויקריבו 12 לילות בשינה...

ליבי777

New member
הפריבלגיה בלהיות סבא וסבתא זה שאתה

לא חייב לעשות שום דבר מתוך חובה ומתוך הקרבה. רק מה שנוח לך. ההורים של בעלך כנראה לא מעוניינים לשמור על ילדכם בלילה. אני הייתי מקבלת את זה בהבנה. תשמחי שאמא שלך עוזרת לכם ועוד בהנאה. אני לא הייתי מצפה ורוצה שההורים שלי יסבלו בזמן שהם שומרים על בני אם זה לא היה מתאים להם(ואגב, זה לא מתאים להם). למרות דברייך האחרונים עדיין נוצר הרושם כי את חושבת שההורים של בעלך חייבים לכם משהו וחבל. הם ממש לא חייבים לך כלום ולא צריכים להקריב עבורכם כלום שלא מרצונם!

lulyK

New member
אחרי שבוע עבודה עמוס

אתם יוצאים לסופשבוע כזוג? מתי בעלך מספיק להיות אבא? שני סופי שבוע בחודש? מצטערת, לא מתחברת לשום דבר ממה שכתבת. בעיניי לעזוב תינוק בן שבוע ללילה, כשהתינוק בריא, מחוץ לפגייה ואף אחד מההורים לא מאושפז, זה בכלל לא יעלה על הדעת.

בק 2003

New member
אם כל הכבוד

ההחלטה להביא ילדים לעולם היא שלך (ושל בעלך ושל כל שאר ההורים) ולא של הסבא והסבתא. לדעתי זו חוצפה להניח מראש כי זו חובתם של הסבא-סבתא לעזור, גם אם זה לילה אחד בשבוע. כל הרעיון בלהיות סבא-סבתא זה להיות עם הקטנים מתי שבא להם וכמה שבא להם ואם נוח להם - אז הם יעזרו ואם לא מתחשק להם - אז לא והם ממש לא חייבים להסביר מדוע ולמה. אמא שלך מוכנה לשמור ללילה בחודש - מצויין. אמא שלו לא מוכנה- גם כן מצויין. זה רק מלמד אותך שאין לקחת דברים כמובן מאליו ושהאחריות על התינוק היא שלך בלבד ושצריך לדעת להסתדר לבד ושלא תמיד יהיה מישהו שיוכל לעזור לנו. לא משנה שאני כרגע לא רוצה להשאיר את הקטנה אפילו לכמה שעות עם אמא שלי, אבל אני מ-מ-ש לא מצפה מאמא שלי לשמור עליה אם לא מסתדר לה באותו הרגע. היא את גידול הילדים שלה סיימה, וכרגע כסבתא - היא יכולה עכשיו להתפנק ולהיות עם הקטנה מתי וכמה שבא לה. ומסכימה עם קודמתי- אם תסעו פעמיים בחודש לסופ"ש או אפילו תישארו בבית בלי הקטן - מתי בעלך יספיק להיות עם התינוק? בעלי עובד עד מאוחר כל השבוע ובסופי שבוע הוא הוצה להיות עם הקטנה כמה שאפשר. אפילו לי הוא לא נותן להחזיק אותה כי הוא התגעגע אליה כל השבוע. לא יודעת, זה נראה לי מאד מוזר לתת את הילד פעמיים בחודש לסבא-סבתא לסופ"ש.

efrat82

New member
שומרים בד"כ ביום

מאחר וחזרתי לעבודה לזמן קצוב (שלושה חודשים), ומאחר ושתי הסבתות לא עובדות, שתיהן שומרות על ליה, כל אחת יומיים בשבוע, ומטפלת לעוד יום. לגבי הלילה - להורים של בעלי לא אשאיר אותה לעולם בלילה, כי הם ממש לא בנויים לזה. אני גם ממש לא שלמה עם זה שהם שומרים עליה שני בקרים בשבוע, כי כשאני מגיעה הביתה אני תמיד מקבלת פידבקים שליליים ("היא בכתה המון, היה מאוד מאוד קשה איתה, לא היתה לי דקה מנוחה, אפילו קפה לא שתיתי וכו'..) לעומת הפידבקים מאמי ומהמטפלת, אבל כרגע אין לי ברירה אלא להשאיר את זה כך, ועוד חודש כל הענין הזה יסתיים. עם אמא שלי - השארתי אותה כשהיתה בת שלושה חודשים והייתי צריכה לנסוע לחו"ל למספר ימים - אמי שמרה עליה יום ולילה ואני סומכת עליה בעיניים עצומות. הן מסתדרות טוב מאוד.

למעלה