הערה לכולם
אף אחד לא אמר שהם חייבים לשמור על התינוקות אבל לדעתנו עם הפריביליגיה של התואר סבא וסבתא בא גם החלק של הלעזור. נכון, התינוקות קמים מדי פעם בלילה, אבל לא יקרה שום דבר אם לילה אחד בחודש יתנו גם לנו להתאוורר ולישון קצת. הם יכולים להשלים שעות שינה לילה אחרי, אנחנו לא. כן, אנחנו עדיין רוצים לבלות לבד ולהרגיש שאנחנו חיים חוץ מהעבודה ולבוא הביתה ולטפל בתינוק שאנחנו אוהבים מאוד. אין שום סתירה ברצון להגשמה עצמית וליהנות כזוג, לאהבה לילד, להיפך, זה משלים את זה. בעלי טוען שרק בזכות אימא שלי הוא מרגיש חיי עדיין ושיש אור בקצה המנהרה בסוף שבוע עבודה עמוס. אנחנו הרגשנו ככה מההתחלה - ואימא שלי שמרה עליו לילה כשהוא היה בן שבוע ולא, לא נגרם לו נזק וגם לא לננו. להיפך, אימא שלי אוהבת אותו מאוד מאוד ונהנית להיות איתו והוא איתה ופעם בחודש הוא ישן אצלה (בנוסף לערבים מדי פעם שהיא שומרת). אם ההורים שלו היו מוכנים לתרום לילה אחד בחודש - אנחנו יודעים שזו לא חובה (אבל גם חושבים שלהיפך, להיות עם הנכד גם אם זה קצת קשה זו פריבילגיה ודבר מהנה), ואימא שלי פעם בחודש (כמו שהיא עושה) היינו הרבה יותר מאושרים. היינו יודעים שפעמיים בחודש בסופ"ש אחרי שבוע קשה נוכל לצאת לבלות ואחר כך לישון טוב. אין כל רע בזה. לא יקרה כלום לאף אחד. אני מקווה שהם בסוף יתרצו ויקריבו 12 לילות בשינה...