שאלת סקר

שאלת סקר

לאיזו מדינה אירופאית הכי קל להגר? (שואלת אירופאית, כי ברור שלאמריקה הכי קל). מבחינת ההתאקלמות, הבירוקרטיה, היחס של המקומיים, סגנון החיים, שפה וכד´.

האמת שכן

אבל לא זו הסיבה שאני שואלת. אני גרה באמריקה, ומעניין אותי מבחינה תיאוריטית מה חושבים האנשים הגרים במדינות השונות.

לי מנטלית היה יותר קל לגור פה

יש באירופה מין שלווה מסויימת שלא קיימת באמריקה, ולמרות שאנשים פה נחשבים קרים, הם לא מתערבים לך בחיים ומניחים לך לחיות כפי שאתה רוצה

סליחה על הנודניקיות

אבל תוכל לפרט קצת יותר? איך היתה ההתאקלמות? אלו דברים הכי מפריעים (מבחינה מנטלית/בירוקרטית וכד´)? איך היחס לזרים? האם קל לפתח קשרים חברתיים עם המקומיים?

כן

אז במשך שנה חייתי בידיעה שהאנגלים הם עם אנטיפטי שלא פתוח לקבלת זרים- זה היה הרושם שנוצר לי מהקהילה הישראלית פה בעיקר.. עד שיום אחד התחלתי ברחוב עם בחורה אנגלייה שבסוף הפכה להיות חברה שלי, וממנה בעצם התחלתי להכיר את האנגלים- שהם עם מאד נחמד, למרות שהוא קצת יותר פורמלי מהישראלים, והם תמיד חייבים ללגום משהו (לא פטל...) לגבי הגעגועים אני חושב שזה כמו כל מקום אחר בחו"ל.. הבירוקרטיה כאן עד היום מוציאה אותי מדעתי, ותהרגי אותי, אין לי מושג איך הם בנו איפריה.. סה"כ נראה לי שאם לא לגור בארץ- אז אנגליה זה המקום (בשבילי..)

little wave

New member
אני מסכימה עם תומר....

אנגליה היא בהחלט המקום הנכון לגור בו. בזכות האיחוד האירופי ניתן למצא פה (בעיקר בלונדון) מגוון של אנשים ותרבויות, שהפך להיות חלק בלתי נפרד מההוויה הלונדונית, מה שמקל יותר על הזרים להשתלב פה ולהרגיש מקובלים בחברה הבריטית המקומית. לעומת זאת הבירוקרטיה הבריטית מוציאה מהדעת.... אין שום היגיון בדרך בה הם מנהלים את המשרדים והרשויות השונות ומי שזקוק לעזרה כל שהיא צריך להתאזר בהרבה, הרבה סובלנות.

תגידו לי....

בישראל יש הגיון בדרך שבה מנהלים את המשרדים והרשויות השונות? ממתי התנהלות שלטונית זה דבר הגיוני? אמור מעתה: באנגליה יש שיטה שונה מישראל לניהול המשרדים והרשויות, וצריך ללמוד אותה היטב אחרת תצא מדעתך מהר מאוד.

little wave

New member
לא, אין הגיון רק ש....

באנגליה העלו את הבירוקרטיה לדרגת אומנות ממש....

Le Parisien

New member
שני טקסטים על בירוקרטיה

Despite its negative connotation today, the invention of Bureaucracy by Friedrich Wilhelm I. was a revolutionary development in government at the time. Up to that point, the way in which government policy was formed in other European courts was through bribery, mistresses, court sycophants, and local officials stealing from the royal treasury in order to create their own fiefdoms. Friedrich Wilhelm I. replaced the usual way of doing business with standard, codified procedures which could be objectively evaluated, and which were equally applied to all. Prussia emerged with the most efficient and non-corrupt government in Europe and Friedrich Wilhelm emerged as one of the first of the ´absolute monarchs´ of Europe.
Since the end of the 18th century, each country has built its own bureaucracy in the image of its concept of political life. The most important principle established in the United States was that of liberty, which was followed by the fear of a strong and centralized executive branch. In Great Britain, bureaucracy became a struggle between the lords and the king, each trying to limit the power of the other. In France, the equal opportunity for all citizens to have access to civil servant positions, as well as an administration submitted to the will of the legislature, became the ideal model.

Le Parisien

New member
ואחד על RED TAPE

THE TERM "RED TAPE" ORIGINATED IN ENGLAND WHERE FOR CENTURIES THE BRITISH GOVERNMENT HAS FOLLOWED THE CUSTOM OF TYING UP OFFICIAL PAPERS WITH RED TAPE. THE EVERLASTING TYING AND UNTYING OF THE RED TAPE WHICH BOUND THE DISPATCH AND DOCUMENT CASES LED MEN TO PICK IT AS A SYMBOL OF USELESS DELAY. THEREFORE "TO CUT THRU THE RED TAPE" MEANS TO ELIMINATE ANY DELAYS BY TYING AND UNTYING THE RED TAPE AND "GET ON WITH IT" WITHOUT ANY FURTHER DELAY!

nalu

New member
אני עברתי לגור בשבדייה...

מבחינה סוציאלית החיים כאן נפלאים. מקבלים לימודים בחינם, אם אין לך כסף לגמור את החודש - עוזרים לך וכו´. הבעייה שתצטרכי ללמוד את השפה, ולפני שאת מכירה את השפה, לא תוכלי למצא כאן עבודה, כי לא אכפת להם כמה טוב את יודעת אנגלית. המנטליות של האנשים קרה מאוד!!!!הם לא נחמדים, אך כמו שתומר מלונדון אמר - לא נכנסים לך לחיים. בכל מקום יש קשיי התאקלמות, השאלה היא מה את מחפשת....

tw1975

New member
גרמניה

הי, אני גרה בגרמניה מעל 6 שנים.הבעיה הכי גדולה היתה בשבילי ללמוד את השפה...רוב האנשים כאן לא דוברים אנגלית או מבינים אבל לא מסוגלים לבטא את עצמם...בהתחלה היה לי קשה מאוד, אני כאן לבד כל משפחתי עדין בארץ עם הזמן מתרגלים...
, למנטליות עדין לא התרגלתי לחלוטין ואני גם לא חושבת שאתרגל.הפתיחות שלנו אחד כלפי השני ,הסחבקיות,הליכוד של העם...כל המושגים האלה מתחילים רק להתגבש כאן בדור הצעיר.חוץ מזה אפשר לומר שהחים כאן שלוים ושקטים, ומאז שאני שולטת בשפה ועובדת כאן הכל נעשה יותר פשוט
טלי

tw1975

New member
ליאוש

כמו שאבא שלי (במבטא העיראקי הכבד שלו) תמיד אומר :רבק ,למה אתה מיואש, יא אחי ???
מה קרה ??? ולשאלתך : אני גרה ליד Pforzheim ,ואת/אתה ?????

yosense

New member
ספרד - עוד לא היה?

ספרד אינה דומה לצפון אירופה. אין פה אנטישמיות בכלל. הספרדים אנשים חמים, דומים מאד לישראלים, יותר לבביים ואינם גסים. רוב מכריע מהספרדים מרגיש קירבה ליהראל בגלל מקורותיו היהודיים - מה שמודים מגאווה, ובניגוד גמור למדיניות המוצהרת של הממשלה. מלך ספרד הכריז שניתן לקבל נסיונאלידאד שזה להיות ספרדי לחלוטין על בסיס הוכחה בשורשים ספרדים - מה שיש לרוב יהודי אירופה, גם אם אינם יודעים. בנוסף לזה, ספרד היא מהזולות בארצות אירופה. לדוגמא, שכר דירה בעיירות באנדאלוסיה יכול להיות סביב - 350 - 180 יורו. קבלת אזרחות בספרד ללא הגורם של השורשים תלוי בהוכחה בהשקעה כספית, קניית נכס למשל וסכום של 50,000 יורו מופקדים בבנק, יכולים לסדר את העניין. ולסיום, ספרד מפגרת באופן משמעותי אחרי אחרי שרצות צפון אירופה והיא זקוקה לבעלי מקצוע טובים ברוב התחומים.

למעלה