שאלת סקר

שאלת סקר

האם ההורים שלכם בעלי תואר ראשון ומעלה? רשמו בבקשה אם אתם דור שני לאקדמאים. אם כן, האם העובדה הזאת השפיעה עליכם?

עונה..

להורים שלי אין תואר אקדמאי.. אימא מנהלת חשבונות.. ואבא עובד אזרח צה"ל.. לא משפיע עליי העניין.. שהייתי קטנה אימא החדירה לי עמוק עמוק לראש שחשוב מאוד ללמוד, ואני מודה לה על זה עד היום..

roigr

New member
תשובה

הורים - לא אקדמאים. השפעה - מוכיח את מה שאני מבין באופן אינטואיטיבי - אני אידיוט, וזה גנטי.

unholy

New member
אממ

שני ההורים אקדמאיים מה שלא השפיע במילימטר את העובדה שידעתי מהיום שיצאתי מרחם אימי שאני אעשה תואר כלשהו, עד השנה הייתי סגור על תואר שני אפילו.

lollapalooza

New member
שניהם, כן.

לאמא יש גם תואר שני, ואבא הוא היחיד שהלך לאוניברסיטה מבין כל המשפחה שלו. השפיע מהבחינה הזאת שמתוך המקום שבו הם באו, שתואר זה משהו שפותח בפניך אפשרויות ולא כובל אותך לעבודה פיזית קשה בלבד, הם חינכו אותנו תמיד לזה שיום יבוא ונלך לאוניברסיטה, זה לא היה משהו שפתוח לדיון בכלל מבחינתם. זה חלק בלתי נפרד מה"מסלול". תמיד אמרו לנו שאנחנו נחיה בזכות השכל ולא בזכות עבודה פיזית.

M o n a L i s a

New member
אצלי

לאימא יש תואר שלישי ואבא מהנדס, זה השפיע עליי כי כל חיי דחפו אותי ללמוד ולהתקדם. בהתחלה נורא כעסתי עליהם, אבל עכשיו אני מעריכה את זה.

Yosh Yosh

New member
כן

לאמא תואר שני ולאבא תואר ראשון... לגבי ההשפעה, אני לא יודעת. אני לא הולכת לאוניברסיטה כדי "להיות כמותם", אלא כי אני מאמינה שזה יקדם אותי. באמת שאין לי מושג...

מורני !

New member
תשובה

לאבא יש 12 שנות לימוד ולאמא היה 8. בגיל 50 היא התחילה להשלים ל12 שנות לימוד והיום היא עם בגרות מלאה, בגיל 56. תמיד ידעתי שאני רוצה להיות אקדמאית, הלימודים פשוט התאימו לי. מה שכן, בחינוך של אבא שלי - הוא תמיד קרא ספרים, תמיד היה חשוב לו עניין ההתפתחות האישית וזה נכנס גם בי.

LadyWolf

New member
סוג של

אמא בוגרת קורסים בסמינר לגיל הרך באורנים אבל אין לה תואר אבא בוגר כל מיני השתלמויות מקצועיות במכונאות והנהל"ח וכאלה גם בלי תואר לא חושבת שזה משפיע עלי

Alasse

New member
אהם... אהם...

אצלי אפילו אין להם בגרות (ולאבא שלי אפילו 12 שנות לימוד אין) כנראה שיש לזה השפעה כלשהיא על ההחלטה שלי ללמוד, אבל לא ישירה, ז"א, לא במובן של "בגלל שהם לא למדו אני כן אלמד".

ההורים שלי

אקדמיים, וכך גם שאר הסביבה המשפחתית שלנו.. תמיד הלימודים היו ענין גדול ובטח שהלימודים האקדמיים, והיה לי ברור שגם אני אלמד ושזאת הדרך להתקדם ולהצליח בחיים. ידעתי שהתפקידים שמעניינים אותי ושארצה לעסוק בהם הם כאלה המחייבים תואר...

SpyKid

New member
אכן.

אני מניחה שמשפיעה - יש את מי לשאול שאלות במתמטיקה ופיזיקה

האמת שלא...

ואני חושבת שזה מה שגרם להם ללחוץ על כולנו כן ללמוד באוניברסיטה/מכללה ושיהיה לנו תואר ביד.

RichardSmith

New member
כן

אבא - מתמטיקה וכלכלה, תואר ראשון. אמא - מתמטיקה ראשון וסטטיסטיקה שני.

@יעל@

New member
אצלי

אימא - תואר ראשון B.E.D שוקלת לעשות שני אבא - תואר ראשון הנדסת מכונות, תואר שני בתקשורת ניהולית. גם אני צריכה משהו ביד לא?

למעלה