שאלת סקר מעניינת

גוני דפ2

New member
שאלת סקר מעניינת

שלום לכל חברי הפורום. שאלת סקר קטנה ממני אליכם: האם אתם לומדים עם מוסיקה ברקע? או בשקט מוחלט? זוהי שאלה מעניינת, יש אנשים שחייבים שקט מוחלט בשבפיל להתרכז ויש כאלה שצריכים איזו מוסיקת רקע או משהו. אני אישית קשה לי לענות, מכיוון שהרבה מאוד זמן לא למדתי, ואני מתחיל את לימודי באו"פ בסמסטר הקרוב.. לי אישית, קשה קצת עם שקט.. אך אינני בטוח אם זה לא יפריע לי להתרכז בלימודים. אז.. מה אתם אומרים?

Fingertip

New member
שקט בד"כ...

אני יכול ללמוד עם רעש (בצבא כמעט אף פעם לא היה לי שקט ללמוד), אבל מעדיף שקט. בכל זאת יש הבדל בריכוז. אהד.

girafa5

New member
אני אישית יכולה ללמוד בכל סוג של רעש

אם אני רגועה אז אני פשוט מתנתקת אני יכולה ללמוד בסלון כאשר טלויזיה עובדת, ילדים רועשים. מצד שני אם אני עצבנית גם שקט מוחלט לא יעזור, כל רעש קטן מפריע לי

תלוי...

אם צריך לקרוא משהו או יותר גרוע מזה לשנן חומר בע"פ, אז בשקט. אם צריך רק לתרגל והדברים יותר טכניים ו/או הבנתיים אז מוסיקה. ובעיקרון, נדיר שאני בלי מוזיקה היא פועלת אצלי מהרגע שאני קמה ועד שאני הולכת לישון.

דיסוצ

New member
רק בשקט

אני לא יכולה לחלק קשב ביעילות כשבשני הערוצים (שמע וחזותי) יש שפה. או שאני מתרכזת בטקסט, או בשירים. אם משלבים את שניהם, אני שרה את הלימודים או מסכמת את השירים
ובקשר אליך - נסה את שניהם ותראה

נועה321

New member
../images/Emo127.gifלתשומת../images/Emo23.gif מנהלותינו...אכן סקר צבע תעודת

הסטודנט מיצה את עצמו,והגיע הזמן להחליף אותן... והשאלה הזו היא רעיון מצויין... באשר אליי- אני מעדיפה שקט שבו רק קולי נשמע (כן, אני מסבירה לעצמי בקול או סתם מהמהמת תוך כדי חשיבה...זה עוזר לי להתרכז
), ואפשר לקרוא לזה השקט שלפני הסערה, כי כשאני מצליחה לפתור תרגיל שדרש ממני מאמץ-על, אני שמה דיסק ומפרגנת לעצמי כמה דקות של התפרעות חופשית
...

דיסוצ

New member
גרררר... תקלות טכניות

הסקר הוחלף, ומשום מה כשעוברים על המילה נשארה כותרת הסקר הקודם. אז רק שתדעו ללחוץ ולהצביע

לא מסוגלת ללמוד בשקט

אם יש סביבי שקט מוחלט, אני מהר מאוד מאבדת את הריכוז ואת העניין מחומר הלימוד

kerenv1

New member
מה זה השקט הזה?

שתהיה כאן דממה!
אני לא יכולה ללמוד אם אין דממת אלחוט במקום שאני נמצאת בו... זמזום הכי קטן מפריע לי
הא, ואני גם ממש מדברת תוך כדי שאני קוראת את הסיכומים (אפילו קצת עם הידיים)
טוב.. נראה לי שמישהי כאן צריכה להתאשפז...

או

או שקט מוחלט או מוסיקה, אבל לא כל מוסיקה... שאני לומדת אני לומדת ברקע עם מאזי סטאר, ואני גם נרדמת איתם... מוסיקה מונוטונית שאין באמת הרבה עליות וירידות מה שגורם לי להשאר בריכוז עד כמה שאני יכולה. מעדיפה שקט, אבל במקום שאני גרה זה בלתי אפשרי שיהיה באמת שקט.

cornetti

New member
שששששששקקקקקקקקקקקקטטטטטטטטטטט!!!

אני לא מסוגלת ללמוד אפילו אם מישהו לוחש לידי בספריה. אלא אם כן החומר שאני קוראת הוא מרתק במיוחד (וזה לא קורה כלכך הרבה) אני יוצאת מריכוז מכל שטות

cheburasha

New member
אחלה שאלה. אני, רצוי מוסיקה ברקע

אם אני לומדת מתמטיקה או סטטיסטיקה או משהו בסגנון, כלומר לפתור תרגילים, הכל הולך. אם זה משהו שדורש הבנה עמוקה של כמויות מלל אז עדיף מוסיקה ללא מילים (סימפוניות של מוצארט הכי טוב, מחקרים מראים שמוסיקת מוצארט תורמת להפעלת התאים האפורים) או בשפה שלא מובנת ולכן לא מפריעה (בקטגוריה זו הולכות טוב אופרות של ורדי או כרמן של ביזה, איטלקית וצרפתית אני לא יודעת). בגדול, כל מוסיקה עדיפה על שקט, כל עוד היא נעימה לאוזן שלי. אני טיפוס כזה שחייב להפעיל את חושי הראיה, השמיעה והמישוש במקביל. אם אחד מהם לא מופלע, אני מרגישה חוסר ריכוז או חוסר נוחות. בגלל זה בהרצאות אני תמיד מסכמת או מציירת ובקולנוע, טוב שיהיה לי איזה פופקורן או שאני משתעממת אלא אם כן הסרט ממש אבל ממש מרתק.

בר03

New member
כאחת שסובלת מהפרעת קשב....

אני תמיד צריכה קצת רעש מסביב , טלוויזיה דולקת , פלאפון שמצלצל מידי פעם וכן - הרבה הפסקות נישנושים באמצע!

c h i l l o u t

New member
מאז שאני זוכר עצמי לומד-אני חופר בו זמנית

נראה לי שמגיל 10 כזה כבר שמעתי מוזיקה בזמן שהכנתי ש"ב. איך אפשר בלי? :)

L m a o

New member
בטח! אופרות, מיסות, אורטוריות, סימפוניות,

וואלסים, מזורקות, מה לא?

I Me Mine

New member
אני חייבת מוסיקה, אחרת אני יוצאת מריכוז.

בדרך כלל משהו אינסטרומנטלי וכיפי, ג'ימי הנדריקסים למיניהם. אחרת אין סיכוי שאני מצליחה ללמוד משהו.

למעלה