שאלת סקר חדשה ...

שאלת סקר חדשה ...../images/Emo35.gif

ההבדל בין לוקרין לבין הדקא' ....
היו שקיבלו את הלוקרין והיו שקיבלו את הדקא'..... השאלה - אילו תופעות היו לכן בתקופה הזריקות......מה קיבלתן לפני הזריקות, לכמה זמן קיבלתן את הזריקה, מה היא עשתה, תופעות לוואי, האם היו דימומים במהלך התקופה או כאבים, ועל איזה דיכוי אתן עכשיו והתופעות שלו... אתחיל - לפני הזריקות הייתי על דנזול (דנול) לתקופה של שלושה חודשים.
קיבלתי דקא ל- 4 חודשים ואחרי שראו שיפור "התכווצות" המוקדים נתנו לעוד חודשיים סה"כ 6 חודשים.
תופעות לוואי - - בריחת סידן קלה (לא סגור עם בעקבות הדקא משום שלא ביצעתי בדיקה לפני)
- עצבים בצורה שלא מכורת לי בכלל.
- גלי חום מהחודש הרבעי בערך.
- לא היו דימומים בתקופת הדקא, לא היו כאבים בתקופת הדקא.....
כיום אני על גלולות ברצף - יסמין - תקופה של שנה ושבעה חודשים במהלך תקופה הזו 3
וסתות לא מתוכננות-ללא כאבים. אך בהחלט מיגרנות.
ועכשיו אתן...............

lee E

New member
מנצלשת שאלה.

אין לי תשובות למה ששאלת כי קיבלתי רק דקא בהפריות אבל רוצה לדעת משו אחר. אמרו לי שיש תופעות לוואי של שיעור יתר וקול גברי. אז חיכיתי חיכיתי, הכנתי סכיני גילוח ונאדה..השיער אפילו פחת ועדיין חושבים שאני הבת שלי בטלפון..מתי התופעות אמורות להגיע? מזכירה שאני כבר 3 שבועות על סוגי דיכוי.

תופעות הלוואי שאת מדברת עליהן

הן כאשר מקבלים דיכוי שבא בתור הורמון זכרי כדוגמאת הדנזול....לא מהדקא ולא מהלוקרין. גם תופעות אלו לא מגיעות מייד אלא לאחר כ- 3 חודשים ולכן תמיד מקבלים אותם ל-3 חודשים ואם אין תופעות זכריות ממשיכים איתם (אבל זה יכול להפתיע ולהגיע לפני ואז מפסיקים איתם או להיפך להגיע בחודש הרבעי והלאה ואז אכלת אותה). את על סוגי דיכוי לא שגרתיים.....

lee E

New member
לא בטוחה...

ה"תוספות" שלי הם לא שיגרתיות אבל הדיכוי הוא דיכוי לא? בלבלת אותי..אז רק אם מקבלים דנזול הופכים ל
?

זואילי

New member
גם על הלוקרין אומרים

שהקול משתנה ושנהיים שעירים. הכנתי את כל מכריי לקראת זה בימים הראשונים לזריקה, אבל אם זה יגיע רק בחודש הרביעי (זאת אומרת - עכשיו! עכשיו!) אז אולי זה גם מסביר למה לא דוכא לי היצר המיני. בעצם, אני עשוייה להיות

מיכל235

New member
דיכוי../images/Emo101.gif

נמצאת היום חודשים לאחר הלפרוסקופיה. לפני הלפרוסקופיה לא קיבלתי שום סוג של דיכוי (הייתי כמעט 3,4 שנים ללא גלולות). 5 ימים לאחר הניתוח קיבלתי זריקת דקפפטיל ראשונה. המנתח המליץ לקבל 6 זריקות על מנת לדכא את כל ההידבקויות שהשאיר לי בגוף . סוריאנו המליץ לקבל רק 3 זריקות בגלל שלדבריו אחרי 3 זריקות מופיעות תופעות לוואי קשות, ואח"כ להתחיל גלולות רצוף. בכל מקרה מחר מועמדת לקבל את הזריקה השלישית
. נכון לרגע זה לא חוויתי תופעות לוואי רציניות, אולי היו לי קצת גלי חום
(אבל לא בטוחה אם אכן אלו היו גלי חום או שסתם היה לי חם). מה שכן אני מרגישה שינוי במצב הרוח, כל דבר קטן גורם לי לבכות
. סובלת בתקופה האחרונה מבעיות זיכרון
(שוב אין לי מושג עם קשור לדקפפטיל או לא). קיבלתי מחזור רגיל וכואב 14 יום לאחר הזריקה הראשונה, ולאחריו היו עוד שבוע דימומים קלים. בסוף השבוע האחרון גם הופיעו דימומים קלים (אולי המכשפה ניסתה להגיע
, זה בדיוק הזמן שלה). בחודש האחרון סבלתי מכאבי אגן תמידים אשר אף הצריכו לפעמים משככי כאבים
(אין לי מושג עם זה מהדקפפטיל או מההידבקויות שיש לי באגן). בשבוע האחרון כאבי האגן פחתו אבל התווספו אליהם דקירות מידי פעם באזור השחלות
.

הבהרות

גלי חום - את מרגישה את החום בוער מבפנים ושום מזגן או מאוורר לא יכולים עליו....זוהי בעירה ולא חם. שינוי מצבי רוח - בהחלט יכול להיות תופעה של דקא' (שינוי הורמונלי) בעיות זיכרון - לדעתי לא שייך לדקא, אלא דווקא להרדמות בניתוחים.

מיכל235

New member
טוב אז אם ככה...../images/Emo9.gif

אין לי גלי חום כי המזגן תמיד עוזר לי בדמויי גלי החום שחוויתי עד עכשיו
. לגבי הזיכרון, זוזו (בשמה החדש) אמרה שבעלון של הלוקרין מצויין שיכולות להופיע בעיות זיכרון, אז אולי גם מהדקפפטיל
. ואולי כמו שאת אומרת זה מההרדמה (עברתי שני ניתוחים בהרדמה מלאה). ועוד משהו ששכחתי לציין קודם לגבי הכאבים: הכאבים ברגל שהופיעו לי תמיד רק בזמן מחזור (ומעט בתקופת הציסטה) מופיעים לי גם עכשיו אבל הכאב חלש יותר מאשר הכאב החזק שאני חווה ברגל בזמן המחזור, אבל מופיע כמעט כל יום (ועכשיו הכאב גם עבר לרגל שמאל, קודם היה מופיע רק ברגל ימין
).

טוב בדקתי את העלון של הדקא

ויש דברים במה שאת אומרת..... ואלה הדברים: כאבי עצמות הרגליים או המפרקים (לחולים הסובלים מגרורות בעצמות), חולשה בשרירים של הרגליים, מתן מוגבר של שתן, קרשי דם.....אלו תופעות שניתנות לטיפול. תופעות נוספות: גלי חום, אובדן החשק המיני, עלייה בלחץ דם (במיוחד לכאלה שסובלים מיתר לחץ דם), אדמומיות על גבי העור, צריבה, ירידה ברמת הסוכר בדם (במיוחד לחולי סכרת), שינויים בשומני הדם, עלייה באנזמי הכבד,רעידות, כאבי ראש, עצבנות, הפרעות בשינה, עייפות, סחרחורות, הפרעות בזכרון או בריכז, חוסר יציבות רגשית עד דיכאון (נדיר), בחילות, הקאות, צמאון, שלשול, עצירות, שינויים בתיאבון, שינויים במשקל, שינוי תמונת הדם. שינויים בבילירובין(http://www.infomed.co.il/medTest1.asp?tID=21) , (קישור למה זה) בתקופת הדקא אז מה שהיה לי מכל זה : - גלי חום, אובדן חשק מיני - עד היום, שינויים בתמונת הדם (עליה בסוכר ובשומנים) עצבנות, חוסר יציבות רגשית ללא הדיכאון, שינויים בתיאבון. לגבי הזיכרון אכן רשום כאן ולכן לא יודעת לקשר שהרי בתקופת הדקא כבר הייתי עם עבר של 2 לפרסקופיות, 2 פתיחות, ו-3 טשטושים = סה"כ 4 הרדמות מלאות+3 טשטושים(הרדמה מקומית)....ולאחר הדקא עם עבר של 1 פתיחה ו1 החזרה חלקים פנימה .(2 הרדמות מלאות)....אז אולי זה הרדמות ודקא מוסיף שמן לבעיה....לא יודעת

עכשיו מה שאני

צריכה להגיד זה תנסו לזכור מתי התחילו בעיות הזכרון אבל אם יש בעיית זיכרון לכי תזכירי ממתי הם התחילו .....
הגלגלים במחלה הזו מפתיעים אותי כל יום מחדש......אבל אתאמץ בכל זאת
הפעם הראשונה אם זכרוני אינו מטעני ששמעתי שאולי יש לי בעיית זיכרון היה בדיוק לפני שנתיים כאשר איזה עו"ס אמרה לי לשים לב שאני יכולה לזכור שמות רפואיים ארוכים שקשורים במחלה שלי תאריכים שקשורים במחלה שלי אבל שמות ודברים מהעבר הלא רחוק (עד 4 שנים אחורה כשמעל 4 שנים אחורה כן זכרתי) אני מתקשה לזכור ואמרה לי בזמנו שכדאי לבדוק את זה ...(זוכרת כי יש לי מסמכים כתובים
) זה היה אחרי 4 הרדמות מלאות ו- 4 הרדמות מקומויות (נזכרתי בעוד הרדמה מקומית) ובמהלך דקא מספר 3. אז לכי תדעי......

מיכל235

New member
סליחה זק את רוצה להפחיד אותי ../images/Emo5.gif

"כאבי עצמות הרגליים או המפרקים (לחולים הסובלים מגרורות בעצמות)" - אמא'לה
אני בטוחה שהכאבים ברגלים שאני מרגישה קשורים לאנדו', עובדה שאני חווה אתם בכל מחזור. לכבי בחילות, אני סובלת מידי פעם מבחילות אבל גם לפני הדקפפטיל סבלתי מבחילות- כך שאצלי לא נראה לי שזה קשור. שינויים במשקל- ירדתי כבר 7 ק"ג
מאז הניתוח (אבל אני משתדלת לשמור אז לא יודעת עם יש השפעה מהדקפפטיל). ועוד תופעה שיש לי בזמן האחרון וכנראה קשורה לדקפפטיל -עצירות
. וכמו שזואילי סיפרה גם אצלי אין בכלל אובדן חשק מיני וגם לא הופיע היובש שכל הרופאים דיברו עליו
.

זואילי

New member
נראה לי שהסקר מוקדם לי מדי

אבל בכל זאת אני אשתדל.
לפני הלוקרין הייתי על כלום. פלוס מינוס חצי שנה. יותר פלוס. זאת הייתה התקופה הכי קשה בחיי מבחינה פיזית.
לפני לפני הייתי על יסמין רצוף כשהרצוף היה מכשפה אחרי כל חודשיים - באופן קבוע.(לא זוכרת כמה זמן זה היה).
לפני לפני לפני הייתי על גלולות שונות ובאופן הנטילה הרגיל. זה מגיל 16 עד היסמין הרצוף.
לוקרין ראשון קיבלתי לפני 3 חודשים והחזיק 3 חודשים. היה מחזור אחד זוועתי עד התעלפות כי הלוקרין הוזרק אחרי ביוץ. תוך כדי היה הניתוח שכידוע הפך אותי ל
בזמן הלוקרין - היו 3 איוונטים קטנים של גלי חום. ממש לא נורא.
כאבי ראש וגב - טופלו נרקוטית.
בעיות זיכרון קשות ביותר.
עצבים רופפים.
הרגשה של ביוץ בלי לפגוש במכשפה.
נעלמה העצירות.
נעלמו רוב הכאבים.
חרמנות קשה.
עכשיו אני על מנה נוספת לשלושה חודשים אז נראה לי שבתום התקופה יהיו לי תשובות נוספות. ועכשיו אני גם משופצת, אז בכלל..

lee E

New member
טוב, אז אני מבינה שכנראה לא אהפוך

ל
שעיר ושרמנטי... אז בנתיים חוץ מגלי חום שבאמת מרגישים יותר כמו בעירה, עדיין עם כאבים אבל לפחות העייפות הרגילה התמעטה ואני קצת יותר עירנית. לגבי העצבים, אני תמיד במצב רוח של
אז לא נראה לי שזה משפיע בכיוון הזה. זאת לאחר 3 שבועות של דיכוי. אהה...וחצ'קונים שזה באמת דבר לא נפוץ אצלי.

gui1

New member
לקחתי רק דקא וזו הייתה התקופה מהאושרת של חיי

מישמש33

New member
קיבלתי גם דקא וגם לוקרין

מגיל 17 עד 26 לקחתי גלולות באופן הרגיל, הפסקה של שבוע באמצע, רצוף לאורך כל השנים. דקא קיבלתי במסגרת טיפולי IVF סה"כ 6 זריקות, אם אני לא טועה, ישר אחרי הניתוח (ב - 3 שנים), זוכרת בעיקר שזה עשה לי דאון לא קטן ורגישות על אולי גם כי הייתי בטיפולים ועברתי הפלות והפסקת היריון, אז יכול להיות שזה קשור גם לזה וזה רק הוסיף. היו גלי חום, זכור לי שגם בינואר הדלקתי מזגן ובן זוגי שבד"כ חם לו, כמעט קפא ולי זה בקושי הזיז. אובדן חשק מיני, עצבים וחוסר סבלנות משווע ובריחת סידן בינונית, לא אהבתי את הזריקה הזו, למרות שאת המטרה השגנו, גם כיווץ של מוקדים וכמובן את ההריון המיוחל. אחרי לידה גלולות ברצף - הרמונט או פמינט משם גם הלכנו שוב אל הטיפולים. לאחר לידה שניה - שנה וחצי אחרונות - גלולות ברצף, באמצע לוקרין, שהייתי אלרגית אליו, חום, פריחה וכאלה וגם חוסר תגובה לחומר, וכיום ממשיכה עם גלולות ברצף, שלא עוזרות בכלום עם הכאבים וחבר מרעיו.

לוואנדר

New member
אף אחת לא הזכירה את " מירנה"

3 שבועות לאחר ניתוח לפרוסקופיה. לא הצליחו לשכנע אותי לקבל זריקה לדיכויי ( מרוב החרדות בגין תופעות הלוואי שהוזכרו) לעומת זאת נטלתי גלולות סיריזיט ברצף אך כמובן אני תמיד מקורית והגבתי בתופעת לוואי ( שנאמר לי ע"י רון שיינמן כ-1 למיליון) כתמים כהים בכל הגוף ואז נאמר לי להפסיק מייד! לבסוף המליצו לי לשים התקן מירנה ולראות מה קורה ואיך מגיבה? האם יש מישהי ש" מכילה" את ההתקן הנ"ל? ואם כן איך?

עונה לסקר

תופעות לואי- נראה לי שלא פסחתי על אף אחת, עצבנות,רגישות,חוסר סבלנות,דכדוך- בקיצור דאון רציני. גלי חום מטורפים עד כדי חוסר יכולת לישון בלילה וביום. נשירת שיער. תחושת נפיחות. יובש בנרתיק והיעדר חשק מיני מ ו ח ל ט. דימומים היו בחודשים הראשונים (4) נטלתי בתקופות של כשבעה חודשים ברצף וחודשיים שלושה ברצף. כאבים - החמירו בהתחלה (כמו שצריך להיות) ורק אחרי ארבעה חודשים הרגשתי הטבה פיסית. אבל מנטאלית- הרגשתי חורבן מהלך
היום- אני על סרזט. מרגישה לא להיט. יש ימים יותר טובים יש פחות אבל בכללי לא משהו. זה לא מתקרב לתקופות האיומות של האנדו' ואני מאד מקוה שאני לי בדרך לשם
כי פשוט אין לי כח.

למעלה