שאלת סקר גנים

Honey Annie

New member
שאלת סקר גנים

הבן שלי ואני בבית עד ספטמבר שאז הוא יהיה בן שנה ושבעה חודשים. רשמתי אותו לגן עם חוזה דיי דרקוני לגבי ביטול הרשמה (6000 ש"ח קנס). הרישום בתל אביב הוא בד"כ סביב ינואר כך שלא ידעתי אם יהיה מוכן להכנס לגן בספטמבר הקרוב או לא. אני מרגישה שהוא לא כל כך מוכן. למען האמת גם אני לא כל כך מוכנה. כרגע אנחנו הולכים לגן עם אמא 4 פעמים בשבוע ונהנים מאוד - אבל אני לא רואה איך הוא יכול להסתדר לבד בגן. שאלת הסקר שלי היא 1. מתי הכנסתם לגן? 2. איך ידעתם שהילדים מתאימים כבר לגן? 3. איך התבצעה ההתאקלמות? 4. האם אתם שלמים עם החלטתכם או שהייתם דוחים את הכניסה לגן במחשבה שניה? 5. האם הילדים שלכם בגן עד 4 או עד הצהריים? תודה מראש לכל העונות והעונים (יש כאלה?).

חמודבה

New member
עונה

1. הכנסתי לגן בגיל 11 חודשים. (אופי של משפחתון, אבל הרבה ילדים יחסית למשפחתון ומעט ילדים יחסית לגן - 15) 2. הכנסתי אותה כי חזרתי לעבוד, אך ידעתי שהיא תהיה בסדר כי היא חברותית ותמיד נהנתה מחברת ילדים. 3. ההתאקלמות התבצעה בהדרגה. בהתחלה הייתי איתה שעתיים, יום אחרי עזבתי לשעה, יום אחרי עד הצהריים ואחר"כ כבר נשארה לישון. סה"כ הסתגלה מהר ובלי בעיות. 4. אני שלמה עם ההחלטה כי טוב לה בגן. היא הולכת בכיף בבוקר. בחורף שהיתה הרבה חולה היה לי קשה עם זה, אבל בסה"כ אני מניחה שגם אם הייתי מכניסה אותה שנה אחרי אז היא היתה עדיין חולה... 5. אני לוקחת אותה בסביבות שלוש וחצי.

הכנסנו בגיל שנה ושלושה חודשים

בדיעבד זאת היתה טעות, ולכן הוצאנו אחרי קצת יותר משבוע. חשבנו שהיא מתאימה , כי היא הביעה התעניינות בילדים, וכי עמדתי ללדת. ההתאקלמות היתה מהירה מדי. היא בכתה מהרגע שהלכנו עד הרגע שחזרנו (שעתיים רצוף במקרה הכי גרוע), והגננות לא קראו לנו. זה היה לנו כל כך טראומטי, שהחלטנו לחכות עד שהיא תביע רצון ללכת לגן. בינתיים אנחנו נפגשים עם קבוצה של חינוך ביתי שלוש פעמים בשבוע. ואני לא רואה איך היא תסתדר בחברה לבד (אם היא תהיה חייבת היא בטח תסתדר, אבל יהיה לה פחות טוב). נראה לי שנדחה את זה בשנה לפחות. בינתיים ננסה לעשות איזושהי הדרגתיות בעזיבה שלה. ננסה לעשות מתישהו, כשנראה שהיא מוכנה, תורנות בין ההורים להשאיר את הילדים עם פחות הורים. כשנראה שזה בסדר לה, אז אולי נלך על גן גדול יותר. יכול להיות שזה גם לא יהיה בגיל שלוש. בכל מקרה לא נראה לי שנרשום עד ארבע.

giraffic

New member
עונה

1. בגיל שנה ושבעה חודשים 2. הוא הייה ממש מוכן, ראה בזה סוג של משחק חדש ומדהים, הייה זקוק לחברה (ונראה לי, הצלחתי לשעמם אותו לגמרי) 3. התאקלמות הייתה קלה ואפילו הרגשתי טיפה נבגדת - הוא שמח לבוא לגן, לא רץ אלי בסוף היום (היום זה אחרת, אבל אז הייתה התלהבות), לא בכה אפילו פעם אחת - וזה ילדון שהייה מאוד קשור אלי. 4. זה יצא בזמן הכי טוב לנו - אם הייתי דוחה את זה, שנינו היינו מפסידים. 5. עד 4-5 עד ספטמבר יש עוד הרבה זמן - גם התחושות שלך, גם הצרכים שלו יעברו שינויים, ודברום יראו אחרת. אולי תרגישי שאתם מוכנים.

עונה

1. הכנסנו לגן לראשונה בגיל 10 חודשים - אני הרגשתי שאני חייבת לחזור לעבודה, ושלולי צריכה גירויים נוספים וחברת ילדים מעצם אופיה והתפתחותה. 2. עניתי בתשובה הקודמת
3. ההתאקלמות היתה הדרגתית- בהתחלה נשארה לבד שעה, אחכ שעתיים שלוש ובהדרגה עד הצהריים, שינה וסוף היום. כמובן שהיה קצת בכי בהתחלה אבל דווקא בשל העובדה שהיתה בת 10 חודשים ולא למשל בת שנה וחצי אני נוטה להאמין שההסתגלות היתה קלה קצת יותר. 4. שלמה מאוד עם החלטתי, לא הייתי דוחה את הכניסה לגן 5. בזמנו היתה בגן עד 16:00, כיום בגן עד 16:30-17:00 (וגם זה לפעמים בעייתי כי היא מסרבת לעיתים לעזוב את הגן
)

עונה

הכנסתי בגיל 10 חודשים,הוא זחל,עמד וידע להביע את הרצונות שלו.. לא היתה לי ברירה מבחינתי וכפי שעניתי בא' ,זאת היתה ברירת המחדל(לא מצטערת לרגע,אגב)... התאקלמות קלה ביותר,יומיים של חצי יום איתו בגן ואחר כך לבד(ככל הילד גדול יותר,קשה לו יותר להתאקלם) שלמה לחלוטין הגן פתוח בין 7 ל 17 ואני אוספת אותו בסביבות 16 פחות או יותר תלוי אם יש לי סידורים לפני בהצלחה הכל מה שתחליטי

זה לא נכון ש"ככל שהילד גדול יותר, קשה לו יות

יותר להתאקלם" ! התאקלמות למצבים שונים תלוי בילד ובמה שההורים מקרינים לילד! אני דווקא הרגשתי שטוב שחיכיתי לגיל שנתיים למעבר לגן ולא לפני כי לפני זה לא נראה לי שההתאקלמות שלה הייתה הולכת בקלות כמו שהיא הייתה כשעברה לגן בגיל שנתיים.

נכון שזה אינדיבידואלי לחלוטין אבל...

ברור שלילד בן 3 חודשים קל יותר "להכנס" למסגרת. ילד בן שנתיים כבר רגיל לדברים אחרים וקשה לו יותר. ברור שיש השפעה של עוד משתנים.

ברור ,אם ההשוואה היא בין ילד בן

3 חודשים לילד בן שנתיים... ראיתי שבשאלה מדובר על ילד גדול יותר אז חשבתי שגם ההשוואה היא בין ילדים גדולים יותר.

tiger mom

New member
אני אענה למרות שלא נראה לי שזה רלוונטי לך

1. נכנסה לגן בגיל 4.5 חודשים 2. אה... המטפלת התגלתה כרמאית וזבל. אז אחרי חודש וחצי (היה לא קל למצוא גן במהלך החגים) העברנו לגן. 3. אין ממש התאקלמות בגיל הזה. הבאנו אותה בבוקר, נתנו "הוראות הפעלה" וזהו. 4. אין לי ברירה כי אני צריכה לחזור לעבודה. בכל מקרה, אני מאד מרוצה מהגן הזה (גם שנה הבאה היא ממשיכה שם בקבוצה של גילאי 3-4) וגם את ילדי הבאים אני ארשום לשם כל עוד הוא ישמור על אותה רמה. 5. עד 17:00.

עונה בשמחה

1. מתי הכנסתם לגן? בגיל 8 חודשים. 2. איך ידעתם שהילדים מתאימים כבר לגן? הילדה מאוד אהבה אנשים ופרחה במקומות עם הרבה אנשים (עד היום היא "כוכבת הערב"). חוץ מזה יש לה גמישות יתר ורציתי שיהיו לה גירויים שידרבנו אותה להתפתח בתחום המוטורי (שבועיים לאחר שנכנסה לגן התחילה לזחול). 3. איך התבצעה ההתאקלמות? נפלא! עוד באותו היום הראשון היא נשארה שעתיים בגן בלעדיי. ביום השלישי נשארה יום שלם. בהתחלה ממש לא בכתה. כשבגרה קצת היו תקופות של בכי בבוקר אבל אף פעם לא בהיסטריה. 4. האם אתם שלמים עם החלטתכם או שהייתם דוחים את הכניסה לגן במחשבה שניה? שלמה מאוד מאוד. 5. האם הילדים שלכם בגן עד 4 או עד הצהריים? עד 4:30.

ליבי777

New member
עונה

1. בגיל שנה וחודש 2.נאלצנו לקצר את העבודה של המטפלת והחלטנו להכניס לגן מוקדם מהמתוכנן במקום לחפש מטפלת אחרת. 3. ההתאקלמות בוצעה באופן הדרגתי ועברה בקלות. 4. במידה והיתה לי אלטרנטיבה טובה=מטפלת טובה הייתי דוחה את הכניסה לגן לגיל שנתיים. 5. הילד שלנו בגן עד 15:30 בהצלחה!

עונה

1. בגיל שנתיים. 2. לפני המעבר לגן היא הייתה אצל מטפלת, היא שמה לב שהיא קצת משתעממת בבית ונראה שהיא מחפשת חברה. 3. ביום הראשון היינו איתה שעתיים וחזרנו כולנו ביחד, ביום השני היא הייתה כמה שעות וביום השלישי היא הייתה עד 13:00. 4. אנחנו שלמים עם ההחלטה, ההתאקלמות הייתה קלה והיא מאוד נהנתה בגן. 5. עד הצהריים, לדעתי להשאיר אותה בגיל הזה עד 16:00-17:00 זה יותר מדי שעות.

עונה:

הכנסתי לגן בגיל - שנה וחודש, שנה וארבע, שנה ועשר והקטנה תכנס בגיל שנתיים וחצי (כנראה
) המשותף לכל הילדים היה שבכניסה לגן הם כבר הלכו, דיברו מעט וידעו להראות מה הם רוצים. ההתאקלמות היתה לכל ילד לפי האופי שלו ללא קשר לזמן שהיה בבית לפני כן. אני שלמה עם ההחלטה להכניס אותם לגן, פרט לקטנה (שעדיין בבית), אבל אני חושבת שזה יותר קשור אלי (ילדה אחרונה, קשה לי להפרד) מאשר אליה. הגדולה היתה בגן עד שלוש וחצי עד גיל 3 ומאז אני בבית ולכן הם בגן עד הצהריים.

עונה

1. הכנסתי לגן את הגדולה בגיל שנה, את הקטנה בגיל 11 חודשים. 2. מוכנות לגן- המוכנות של הילד: זחילה, ישיבה, אוכל (מסוגלות ואוכלות הכל, טחון ומאכלים אצבעות, כולל שתיה מכוס פטנט/ בקבוק - ולא רק הנקה), והסימן עבורי- תחילת תקשורת , וקושי של הסבתא לטפל . 3. התאקלמות- עם הגדולה היה יותר קשה, בכתה הרבה (כחודש+!!) ולאחר מכן נכנסה לשיגרה (אבל עד היום היא מאוד עקשנית), עם הקטנה - לא היה זמן התאקלמות- התאקלמות מיידית (אולי שבוע ראשון היה טיפלה קשה יותר - יחסית). 4. לא הייתי דוחה. רשמתי והכנסתי ולא הייתי משנה את החלטתי. 5. בגן פרטי עד 16:00.

אילתית 2

New member
עונה

קודם כל אני בהלם....מה זה קנס 6000 ש"ח?????
1.הגדולה נכנסה למשפחתון קטן ומצומצם מאוד בגיל 5 חודשים (היתה שם חודשיים לבד - מטפלת אישית במשפחתון ואחרי חודשיים הצטרפו עוד 2 תינוקות) הקטן נכנס לאותו משפחתון מצומצם בגיל 3 חודשים 2.איך היו מוכנים...בעיקר אני הייתי מוכנה הייתי צריכה לחזור לעבודה..הם סיימו לינוק עברו לבקבוק הגדולה כבר היתה עם מוצקים 3.התאקלמות קלה מאוד להם..קצת יותר מורכבת לי אבל עבר מהר וטוב כי ראיתי שלהם טוב והם רגועים וטוב להם יומיים הלכתי איתם למשפחתון ואח"כ היו כל השבוע חצי יום ואח"כ כבר יום שלם אבל נראה לי לשאלתך שיותר רלוונטי המעבר שלהם לגן מהמשפחתון בגיל שנתיים הגדולה עברה מהמשפחתון לגן והקטן עבר בגיל שנה ו3 חודשים מהמשפחתון לגן ואז התאקלמות היתה במשך 4 ימים יומיים ראשונים הייתי איתם כמה שעות ואח"כ יומיים חצי יום ואח"כ יום שלם (אציין שהתאקלמות הכל תלוי בילד אם מתאקלם מהר אז יופי ואם לא אז להשאר איתו בגן כמה ימים לפי צורך) 4.שלמה לחלוטין עם ההחלטות והבחירות שלי 5. הילדודס בגן עד 16

mAmA MiSiSiPi

New member
הפעם אני יכולה לענות

1 לפני שבועיים בגיל שנה ותשע. 2 כי הבית כבר נהייה קטן עליו ואני הפכתי משעממת עבורו ורואים שהוא סקרן ומפותח ויודע להביע את עצמו ולעמוד על שלו ולא היה לי ספק שהוא יכול להסתדר בלעדי ולהנות ואפילו להרוויח חוויות לימודיות שאני לא יכולה או יודעת לתת . גם חברה של ילדים בני גילו ומעלה מאוד חסרה לו. 3 אנחנו עדין בשלבי ההתאקלמות {נראה לי} זה התחיל משעתיים יחד ביום הראשון , ביום השני שעה יחד ושעה לבד כשאני במרחק הליכה מהגן ,ביום השלישי חצי שעה יחד ושעתיים לבד , ביום הרביעי רבע שעה יחד ועד שעה לפי הסיום {חצי יום}, ביום החמישי והשישי 10 דקות יחד ושאר היום "לבד" ברגע שהוא נפרד ממני יש קצת בכי נעלב/כועס אבל אחרי כמה דקות הוא נרגע ומשחק ומשתתף {אחרי שהלכתי חזרתי אחרי כמה דקות והסתתרתי בשיחים כדי להקשיב} כבר ביום השני בשעה השנייה שלו לבד הוא הרגיש שם מספיק נוח כדי להירדם לי זה אומר הכל בעיקר שיש לי ילד בעייתי בשינה. 4 שלמה לגמרי חשבתי שלי יהיה נורא קשה אבל שנינו ההינו מוכנים וזה היה הרבה יותר קל ממה שחשבתי. 5 חצי יום עד 13:00 יכול להיות שהשתנה בעקבות העבודה שאמצא.

אורלי 31

New member
עונה

הכנסתי אותו לגן בגיל שנתיים וחמישה חודשים. ידעתי שהוא מתאים כבר לגן כי בבית הוא כבר התחיל ממש להשתגע.ראיתי שהוא זקוק לחברה וכבר כל הצעצועים התחילו לשעמם אותו. ההתאקלמות למזלי היתה מאד מהירה. נשארתי איתו בימים הראשונים למספר שעות עד שהגננת אמרה לי ללכת לכמה שעות ולחזור. הוא בכלל לא בכה מאד נהנה בחברת ילדים. מאד שלמה עם החלטתי.הוא חוזר מהגן ואני מרגישה שהוא מאד נהנה שם. הילד בגן עד 13:30. התחיל גן בתחילת מאי. אולי בספטמבר אשאיר אותו עד 16:30תלוי בהתאקלמות שלו. העיקר שיהיה בהצלחה.

כולי קנאה (טובה) בכן על הכניסה המאוחרת לגן...

1. מתי הכנסתם לגן? בגיל 7 חודשים (כי הייתי חייבת לחזור למעגל העבודה אחרי 3 חודשי חופשת לידה + 4 חודשי אבטלה מבחירה) 2. איך ידעתם שהילדים מתאימים כבר לגן? היא הייתה ילדה חברותית וסקרנית מהיום שנולדה ועברה מאחד לאחד בלי בעייה. וגם לא הייתה כל כך ברירה (למרות שאם הייתי רואה שהיא אנטי לגמרי הייתי מוצאת את הפתרון להישאר איתה בבית) 3. איך התבצעה ההתאקלמות? ממש מהר, המטפלות היו חמות ונתנו לה עודף תשומת לב (עד היום) 4. האם אתם שלמים עם החלטתכם או שהייתם דוחים את הכניסה לגן במחשבה שניה? שלמה לחלוטין מכיוון שאני רואה ילדים גדולים יותר נכנסים ותקופת ההסתגלות שלהם קשה יותר כי הם מבינים ומביעים יותר. 5. האם הילדים שלכם בגן עד 4 או עד הצהריים? אני מגיעה ב 16:20 לגן

olgaer

New member
עונה:

1. בספטמבר 2007 כשהיה בן 1.7 2. היה לו משעמם עם סבתא שלא יכולה כל היום לרוץ אחריו + תאבון לחברה, רעש ובלאגן. 3. בקלי קלות. 4. שלמה ב-100% 5. עד 12:30

למעלה