שאלת סירים

dubit1234

New member
שאלת סירים

אז החלטתי להחליף את הכיריים ולעבור מגז לאינדוקציה, הדבר מצריך החלפת הסירים (ולוותר על הסולתם האיכותיים שלא מתאימים לאינדוקציה)
אני מעוניינת לקנות סירים איכותיים מאד המתאימים לאינדוקציה, אשמח להמלצות

dubit1234

New member
אינדוקציה =השרייה מגנטית

היוצרת חום גבוה חזק. יצירת שדה מגנטי חזק הגורם לחימום מהיר .

רדוקציה זה משהו אחר, אין קשר בינהם.
רדוקציה זה תהליך של צמצום משהו, צמצום חמצן למשל...

sweetdreams

New member
הופה, הערת את המתמטיקאית שבי!

גם להורים של בן זוגי יש כיריים אינדוקציה חדשות למדי, ואנחנו תהינו גם לגבי השם.
ההסבר שקיבלת מדובית, לגבי ההשריה המגנטית, הוא נכון, ולמעשה גם מסביר את ״הקשר המתמטי״
, שכן באינדוקציה מתמטית קבוצת הבסיס משרה את התכונה המבוקשת על הבאות אחריה..

וואלה, את מתמטיקאית? איזה מגניב

המקצוע שהכי רחוק ממני מרחק שנות אור, או יותר נכון לומר שאנחנו קווים מקבילים

sweetdreams

New member
יאפ!

וזה אכן מגניב, אני מאוד נהנית מזה.

אני גם רגילה לתגובות כמו שלך, זה לא חדש לי!

להרבה אנשים יש רתיעה ממתמטיקה, אבל למען האמת הם אפילו לא יודעים ממה הם נרתעים, שכן מתמטיקה זה לא מספרים ומשוואות כמו שלומדים בתיכון (נשבעת, בעבודה שלי אין מספרים בכלל!!), אלא צורת חשיבה כמותית, ניתוח יחסים והסקה לוגית. ואת אלה, למרבה הצער, לא לומדים (כמעט) בכלל במע׳ החינוך.

כשאני התחלתי ללמוד מתמטיקה באוניברסיטה, וגם עכשיו כשאני מלמדת קורסים, אז אני נחשפת הרבה פעמים לסטודנטים לשנה ראשונה שלא מבינים מה הקשר בין הקורסים שהם לומדים לבין המקצוע הזה, מתמטיקה, שהם למדו בתיכון. והם צודקים - אין שום קשר! אפילו הנושאים המוכרים, כמו הנגזרות והאינטגרלים, נלמדים בצורה אחרת לגמרי, כאשר המשמעות היא זו שמקבלת את העיקר ולא הטכניקה.

אני חושבת שלימודי המתמטיקה היום בבתי הספר נעשים ברמה מאוד ירודה, כאשר גם המורים בהרבה מקרים לא מבינים לעומק את החומר אותו הם מלמדים, ונצמדים לשיטות פתרון יבשות במקום לימוד המשמעות העמוקה שמתחת לשיטה והקניית אינטואיציה כמותית נכונה לתלמידים. באופן הזה, זה לא מפתיע שתלמידים רבים יוצאים עם התחושה שמתמטיקה זה אוסף של שיטות ונוסחאות אותן יש לשנן על מנת להצליח, שכן הם לא מבינים את הבסיס למה שהם עושים, ואז לא פלא שהם נרתעים מהמקצוע.

עד שהם מגיעים לאוניברסיטה, ושם אנחנו מנסים לתקן להם את זה.. (כולל להסביר להם איך באמת עושים אינדוקציה כמו שצריך.
)
אם רק היית יודעת כמה פעמים שמעתי מסטודנטים שלי את המשפט ״אף פעם לא לימדו אותי את זה ככה״..
זה לבד מצמצם מבחינתי את כל התופעה למשפט.

טוב, זה הרי ידוע שמתמטיקה גבוהה=פילוסופיה

ואין שם מספרים, אלא היקשים לוגיים ומסקנות פילוסופיות.

באשר אליי, המתמטיקה אצלי הסתיימה, תודה לאל, בכיתה יב עם הארבע יחידות המסכנות שלי... ותודה לאל על כך...

מה את מלמדת? תמיד אני נהנית לשמוע על אנשי אקדמיה

sweetdreams

New member
כל מיני סוגים של חדווא

אני בדר״כ מלמדת אחד אחרי השני את חדווא 1, חדווא 2 ופונקציות מרוכבות, שאילו שלושה קורסים עוקבים, כך שלפעמים סטודנטים שמתחילים איתי מלווים אותי לאורך שלושת הסמסטרים הראשונים שלהם. אני מתה על זה, הם ממש מתעצבים לי מול העיניים.

milch

New member
בראבו!!!

זה כל מה שנחוץ! שהחומר ממנו עשוי הכלי בישול יהיה מחומר בעל תכונות מגנטיות. יש מספר סוגים של נירוסטה (פלב"ם) בתלות בהרכבם, מגנטיים ולא מגנטיים. לרוב הסירים/כלי בישול מנירוסטה יש תכונות מגנטיות. הסירים החדישים יותר, כאשר מציינים את מספר שכבות התחתית, מדובר בשכבות מאלומיניום כלובות בין שתי שכבות חיצוניות של נירוסטה. סוג זה של כלים יתכן ולא יתפקד כראוי, אני מדגיש יתכן כיוון שאין לי נסיון מעשי עם סוג זה של כיריים.
על ההערה של אחד המשיבים כי יכול ליגרם נזק בלתי הפיך כתוצאה משימוש בכלים לא מגנטיים - אנא פסחי עליה! יום אחרון של פסח אך לא בגלל זה.

dubit1234

New member
תודה

כמה מסירי הנירוסטה שלי אכן מתאימים, עברו את מבחן המגנט, אבל את רובם אצטרך להחליף.

היום גיליתי שסאוטר (אחד מיצרני כיריים אינדוקציה ברמה גבוהה) יצרו סירים מתאימים יפיפיים ונראה לי שאקנה את שלהם.

mumfor4

New member
סירים לכיריים מסוג אינדוקציה

קודם כול תתחדשי , הוצאה לא מבוטלת גם כיריים יקרות וגם סירים חדשים
בכיריים מסוג אינדוקציה ניתן להשתמש בסירים ובמחבתות מנירוסטה או מברזל יצוק, אבל לא בכלי בישול מפיירקס, אלומיניום ומנחושת.

בטוחה שיש מי שישמח לקבל את הסירים הישנים שלך ;)

עדירמר

New member
סירים לאינדוקציה

קודם כל מזל טוב!
דבר נוסף - יש באיקאה סירים מצויינים המתאימים לאינדוקציה. הכי טוב לחפש מגנט של דיסק קשיח ולעבור איתו על תחתית הסיר.
אם הוא נצמד בחוזקה סימן שזהו, זה הסיר המתאים.

כל סיר שתחתיתו אינה מתמגנטת - פסול לשימוש ועלול לגרום נזק בלתי הפיך.

אם בכל זאת מתעקשים אז הסירים הכי טובים הם של ברגהוף.

dubit1234

New member
זולל פחות חשמל משמעותית, תובנות,הערות/הארות

חקרתי את הנושא.
בכיריים מסוג אינדוקציה החום מיוצר ישירות על הסיר והכיריים נשארים קרים. אין בזבוז של אנרגיה על חימום הכיריים, האויר וכל מה שלא קשור לבישול עצמו.
מכאן שמשך זמן הבישול מתקצר משמעותית.
חימום אחיד של האוכל, מאחר ואין להבה ישירה על תחתית הסיר.

יתרונות נוספים הם ניקיון קל יותר, הכיריים לא מתחממים, האוכל שנזל לא נדבק וניתן לנקות אותם באופן מיידי ובקלות אחרי הבישול.
הכיריים בטיחותיים, הם אינם מתחממים בעצמם ומופעלים רק כאשר הסיר מונח עליהם.

החיסרון היחיד הוא הצורך להחליף את הסירים לסירים מותאמים לכירים אינדוקציה, וצורך להתיאם נקודת חשמל תלת פאזי לכיריים.

תודה על המידע, בעלי באופן חד משמעי

רוצה רק על גז,טוען שהכי זול. אני חושבת על נקיון הכיריים.

dubit1234

New member
גם בעלי חשב כך ונתתי לו לחקור ולברר

גם אני חשבתי על נקיון הכיריים בעיקר בשל העובדה ילדיי התחילו לבשל.

למעלה