יאפ!
וזה אכן מגניב, אני מאוד נהנית מזה.
אני גם רגילה לתגובות כמו שלך, זה לא חדש לי!
להרבה אנשים יש רתיעה ממתמטיקה, אבל למען האמת הם אפילו לא יודעים ממה הם נרתעים, שכן מתמטיקה זה לא מספרים ומשוואות כמו שלומדים בתיכון (נשבעת, בעבודה שלי אין מספרים בכלל!!), אלא צורת חשיבה כמותית, ניתוח יחסים והסקה לוגית. ואת אלה, למרבה הצער, לא לומדים (כמעט) בכלל במע׳ החינוך.
כשאני התחלתי ללמוד מתמטיקה באוניברסיטה, וגם עכשיו כשאני מלמדת קורסים, אז אני נחשפת הרבה פעמים לסטודנטים לשנה ראשונה שלא מבינים מה הקשר בין הקורסים שהם לומדים לבין המקצוע הזה, מתמטיקה, שהם למדו בתיכון. והם צודקים - אין שום קשר! אפילו הנושאים המוכרים, כמו הנגזרות והאינטגרלים, נלמדים בצורה אחרת לגמרי, כאשר המשמעות היא זו שמקבלת את העיקר ולא הטכניקה.
אני חושבת שלימודי המתמטיקה היום בבתי הספר נעשים ברמה מאוד ירודה, כאשר גם המורים בהרבה מקרים לא מבינים לעומק את החומר אותו הם מלמדים, ונצמדים לשיטות פתרון יבשות במקום לימוד המשמעות העמוקה שמתחת לשיטה והקניית אינטואיציה כמותית נכונה לתלמידים. באופן הזה, זה לא מפתיע שתלמידים רבים יוצאים עם התחושה שמתמטיקה זה אוסף של שיטות ונוסחאות אותן יש לשנן על מנת להצליח, שכן הם לא מבינים את הבסיס למה שהם עושים, ואז לא פלא שהם נרתעים מהמקצוע.
עד שהם מגיעים לאוניברסיטה, ושם אנחנו מנסים לתקן להם את זה.. (כולל להסביר להם איך באמת עושים אינדוקציה כמו שצריך.
)
אם רק היית יודעת כמה פעמים שמעתי מסטודנטים שלי את המשפט ״אף פעם לא לימדו אותי את זה ככה״..
זה לבד מצמצם מבחינתי את כל התופעה למשפט.