שאלת סופשבוע...

אניהו

New member
שלכת. השלב הראשון שלי....../images/Emo41.gif

עלים ראשונים של שלכת נקבצו בצידי מדרכות. ילדים מתעטפים במעילים עד מעל לצוואר ונשים מהלכות בצעיפים יפים...מוסיפות חן למה שכבר קיים בשפע בבואנוס איירס. והכל בנוי מרסיסים קטנים של אושר. רגעים קטנים וצבעוניים שמוסתרים בתוך פאזל אינסופי של מציאות מעט אפורה. כבר כתבתי על זה פעם אך כעת אני מרחיב יותר. אני נותן לכל מי שמעוניין את האפשרות לגעת. קשה לחזור אחורה אחר כך. אושר זה דבר מדבק!! אבל הם שם. במלוא הדרם ותמימותם. סמויים מן העין אך עם זאת זורחים מולנו. כמו נקודות קטנות של אור. כמו כוכבים על שמים שחורים. כמו נשמות של מלאכים. כמו הגחליליות שראיתי ביער הכי חשוך בראפטינג בפרו. צריך רק ל ה א מ י ן שהם קיימים על מנת למצוא אותם. צריך רק לפקוח את העיניים ולהתבונן מבעד לדברים התיאטרליים, המתכתיים, הקפואים והסטנדרטיים שמסביבנו והם יצוצו. כמו ילדים קטנים במשחק מחבואים אינסופי. הם מאחורי כל תור. בסופו של כל פקק תנועה. בקרנות רחוב. במגרשי המשחקים. הם בבוקר של שמש או באחר צהריים גשום. הם בתחילתו של כל ערב ובנעילתו של עוד יום, לכאורה רגיל. ******** הבנתי את כל זה כשהלכתי בשדרת מאי שבבואנוס איירס. השעה היתה מאוחרת בלילה. כמה שוטרים בפינת הרחוב נתנו לי את האומץ לצעוד לבד. בפאתי המדרכות, כמעט נושקים לכביש, נטועים עצים מרהיבים. נישאים לגובה שלוש קומות ומצלים ומסננים קרני שמש ביום. בלילה סתוי כזה עסוקים היו בהשלת עליהם. הכביש היה די ריק ו...לא ברור לי למה אבל לפתע כל כך רציתי לתפוה עלה אחד. רק אחד..של שלכת. דברים קסומים קוראים לי תמיד כשאני לבד. כל כך רציתי באותו הרגע שיהיה שם עוד מישהו על מנת לחלוק איתו את מה שידעתי שהולך לקרות. בן אדם אחד שירגיש את עוצמת הרגש הזו כמוני!! בהתחלה, כשהעלה ייבש אך הוא על העץ הוא נחשב לחי. אחרי שהוא נופל הוא הופך לעוד אחד מיני רבים של עלים מתים על הכביש. כל שנשאר - למי שיכול עדיין להפיק מכך הנאה - הוא לדרוך עליהם ולשמוע את קולות הפצפוץ שמזכירים לי כל כך סתיו בילדות. אבל אותן 3 שניות שהעלה ניתק מן העץ ונופל אל המדרכה. אותן 3 שניות שאנשים לא שמים לב לקיומם כי הם - בדיוק כמו דברים אחרים - פשוט נמצאים שם. אותן 3 שניות הן ה ש ל כ ת. וכל שרציתי היה לתפוס עלה אחד. שיפול לי אל תוך כף היד. שלא יגיע לעולם למדרכה. שלא ימות לי. שישאר לנצח בשלכת!! ובחיי שניסיתי...רצתי מכיוון אחד לשני..השוטרים נועצים בי עיניים וצוחקים - ואני באמוק. בתשוקה - רואה רק עלה חום על כף ידי!! אבל כשהייתי בצד שמאל הוא נפל בימין. וכשהייתי בצד ימין הוא נפל בעץ מעבר לכביש. לאט לאט....מתגרה בי הנבל. ואז זה קרה...טיפה ראשונה של גשם נחתה לי על האף. טיפה ראשונה של גשם של סתיו בבואנוס איירס נזכרת לרדת כשאני במרדף אחרי הרגע המיוחד שלי. חזרתי למלון. הלכתי לישון בחצי תחושת עילאיות על ההכרה שלי בדברים כאלה, אך גם בחצי תחושת החמצה על שלא נפל בחלקי עלה. והרי האמנתי!! יום אחר כך בבוקר יצאתי לרחוב. שום זכר לגשם. שמש זורחת ושמים כחולים. הרעש של העיר, האפרוריות שבה. הלכתי לטייל טיול של שמש. שבת בבוקר נעים והחלטתי גם לשבת על מדשאה ירוקה סמוך למרכז. שלוש דקות אני יושב שם, מתכנן את היום, מחליט שהיום אני תופס עלה של שלכת, שהיום הוא נופל ישר אלי...ואז...מה שחיכיתי לו המון ה מ ו ן זמן קרה. פרפר ...באמצע העיר הענקית הזו. רחוק מכל פרח מגיע לו פרפר ומתיישב עלי. אי צורך להרחיב במילים. את הרגעים שלי קיבלתי. במקום עלה ישב עלי פרפר. עלה לא הצלחתי לתפוס אגב, עד שטסתי.זה נשאר בגדר משימה לא פתורה, אבל הסיפוק מלהביט בהם. הדחף למצוא עוד רגעים כאלה הוא שמניע אותי. ראבאק...טיול שלם אני מחכה ופתאום מופיע לו פרפר באמצע כל האפור הזה. ********* זהו השלב הראשון. מחר,מי שיהיה מעוניין יצא אל הרחוב במטרה לחוות רגע כזה. צריך לחפש ולא להתייאש כי ברגע שמצליחים להתחבר לנפש. למצוא את הנקודה המאזנת הזו - זה זורם. הרגעים הללו הם החיוך שיעשה את ההבדל. זה הבוקר טוב של אדם זר לכם, או לחילופין - שלכם לאדם זר. {נסו לומר בוקר טוב לזרים למשל, זה ענק!!} הם ברכת יום הולדת ישנה שלא קראנו מזמן. ריח של לחם טרי במאפיית רחוב קטן כשאתם ממתינים לאוטובוס בשעת בוקר מוקדמת. הם אוצר מילים של ילדים קטנים והתשוקה שבהם לגלות עוד חדש בחייהם. הם קרני שמש שחודרות סבך מרושת של עלים ומיד אחר כך - אותם עלים ואיוושתם. אותם עלים שנופלים חרש חרש כרקדני בלט, נישאים על משב רוח קל בדרכם לקרקע. ושוב אותם עלים שנקווים ונאספים ומזכירים ילדות צבעונית.טעם של פעם. הם טיפות של גשם על חלון המכונית ושיר ישן ברדיו שימהל רגשות ומחשבות ומיד יציף אותך בזכרונות. הם לספור פסים במעברי חצייה. הם שלכת. הם פריחה. הם אופטימיות. הם תקוות וחלומות של אנשים. הם רכבת חולפת וימים של קיץ. הם ריגוש של נשיקה ראשונה ודמעות של פרידה. הם התחלות וסוף ותקופות שמשאירות צלקות אבל גם נסיון. הם זכרונות והם מבט לעתיד. הם איכפתיות ממי שאין לו והקרבה למען. והם שם. תמיד. אני נשבע!! תקשיבו. תתבוננו. תטעמו. תחושו ותקוו. ותאמינו - הכי חשוב שתאמינו. יום אחד בחיים שלכם תקדישו למצוא רגע כזה. ותזהרו...האושר שלי מדבק. זה השלב הראשון שלי. מציאת השקט הנפשי ללא תלות באחרים. מציאת מעט שלווה. רגע של אושר אחד שמפריד יום רגיל ממיוחד. ותכתבו לי מה קרה כמובן. "הינה הם באים...ימים של.." אניהו. לומד.

אניהו

New member
וגם שיר....שיסביר ויבהיר.

קשה אבל בסוף יצא לי משהו. קצר יותר מהנאומים האוטופיים שלי. להנאתכם. אוטופיה מרוב כאב אתה בורח מרוב ייאוש אתה צורח מרוב בדידות מיום ליום אתה נגמר מרוב תקווה אתה נשאר מרוב כל המלחמות כבר אין מקום לקבור את כל ה"חללים של השלום" הם מדברים על זה - כל יום אומרים מחר מרוב תקווה אתה נשאר ואהבה הפכה מילה קצת מוזרה ועוד בסוף אומרים "שלא נותרה ברירה" אולי אחרי המלחמה יבוא שלום אולי יגיע כבר היום? מרוב בלבול אתה הופך להיות אחד בין אלפים - במקום להיות קצת מיוחד מרוב בדיבות לבד.לבד אני יושב ואת השיר אני כותב איך אהבה הפכה מילה קצת מוזרה האיש שבו בחרת לא משאיר ברירה אולי אחרי המלחמה יבוא שלום אולי יגיע כבר היום... מרוב בדידות מיום ליום זה בי נגמר מרוב כל התקווה - נשאר!! עידן.

ה מוזה

New member
תודה על רגעי השלכת

קראתי בנשימה עצורה רגעים קטנים של אושר מסתתרים להם גם במילים תודה לך על רגעים ומילים
"..והכל בנוי מרסיסים קטנים של אושר.."
.."סמויים מן העין אך עם זאת זורחים מולנו. כמו נקודות קטנות של אור.."
..אותן 3 שניות הן ה ש ל כ ת... תודה על השלכת ילד שדות הזהב

אניהו

New member
שאלת סופשבוע...../images/Emo35.gif

אתמול , כהרגלי, טיילתי ברגל ברחובות הנחמדים של ראשון לציון ואז נתקלתי במן מודעה קטנה על דף. "מחפשים ריגושים בחיים?" מפה מגיעה שאלת סופהשבוע. כל אחד מחפש ריגושים הרי. ולא נפרט על כך כי זה די ברור. השאלה שלי היא מה מרגש אותכם? מה הריגושים בחיים שלכם ובכלל, מה היו הרגעים העילאיים והמרגשים שחויתם כבר? את התשובה שלי תוכלו לקרוא בפירוט מלא בהודעה האחרונה שלי " שלכת.השלב הראשון". אני מזכיר את זה אגב , כי זו הפעם הראשונה שציפיתי ממש בקוצר רוח לתגובות על הודעה שלי ודווקא אותה לא קראתם..
אז זהו. נקווה לטוב ולשקט נפשי. אניהו. ממתין לריגושים שלכם... "בטח שתגיעי רחוק" - הוסיף החתול- "רק תתמידי בהליכה"

הריגוש הכי גדול שלי../images/Emo13.gif

הוא "מציאת השקט הנפשי ללא תלות באחרים"...כן,בדיוק כמו שאתה כתבת. וזה יכול להיות גם רגעים קטנים כאלה של שלוש שניות. אתה מקסים וכותב נפלא...והפעם הבאה שאתה מטייל תרים את הראש אולי תראה אותי...חחחחחחחח
קראתי כל מה שכתבת עד היום

שיריה

New member
הכי מרגש אותי...

לראות פירות... (ולהיות שותפה בחיים שלהם גם אח"כ)
להצליח להתגבר על משהו בי שאני לא אוהבת
תקשורת אחרי שהקו נותק
חיוך אמיתי. כזה עם העיניים.
שיחה כנה
ירח וכוכבים ואויר כזה כמו שיש עכשו בחוץ
שירים חסידיים שקטים
שירים עבריים
והדבר הכי חשוב... לראות את שחר!!! (האחיין המתוק שלי) ויש עוד כ"כ הרבה... אניהו יקר, תודה... קראתי את מה שכתבת על השלכת זה מדהים... סתם לא מצאתי מה להגיד על זה... תודה. כי רק מלכתוב על מה שמרגש אותי גרמת לי להתרגשות...

חלק מהריגושים שלי הם:

~ לידות של גורים ובעלי חיים ~ כשהכלבים שלי משחקים ~ כשהתוכים של החבר שלי מקשקשים ~ נופים וטבע, תופעות טבע, חיים ~ כשאני מסיימת יצירה שלי- (אורגזמה ...שששש...) ~ כשהוא לוחש לי אני אוהב אותך ~ לראות יצירה גמורה מכל סוג שהוא שמישהו אחר יצר רגעים כאלה עילאיים שחוויתי היו כמה וכמה, הכי הכי שבהם אלו הם שבאו במאמץ ורצון ולא כשהיה ממש קל.. אהבתי מאוד את השאלה אכן ריגושים הם חלק ענקי בחיינו.

../images/Emo142.gif

הריגוש שלי- ריגוש מסכן משהו.. אבל בכל זאת ריגוש ( אני מתרגש מדברים קטנים יחסית) הריגוש שלי הוא- לראות את אמא מחייכת ,אבל לא סתם מכל ה
(היא לא עושה את זה הרבה) הריגוש שלי- לעלות במעלה ההר ולהסתכל על כל בריאתו של בורא עולם.. הריגוש שלי - לראות ילד קטן מחייך מדחיפה של נדנה .. הריגוש שלי בנוי מהרבה דברים קטנים .. (*ריגוש שלא פחות חשוב לקרוא מכתבים שנכתבים כאן מלאי רגש ותוכן עילאי...) (סליחה , שאני לא קראתי את "שלכת" יש לי "פאק" קטן במערכת (בראש) אני רואה שכתוב הרבה ואני לא יכולה להמשיך לקרוא , קשה לי עם מכתבים ארוכים .. אני בטוחה שזה כתוב יפה ובטוב טעם...) לילה מקסים

הרגעים המרגשים והעילאיים בחיי...

ואוו!! יש המון!! אחד מהם כאשר אחותי נאבקה על חייה ועל חיי התאומים שבבטנה במשך שעות על שולחן הניתוחים, וכאשר יצא בעלה להודיע לנו ששלום לכולם, זה היה אחד הרגעים המרגשים בחיי. ואני לא אשכח את הרגע שהרשו לי להכנס ולראות את התאומים... זה היה... זה מעבר למילים... מישהו זוכר את מבצע אנטבה? הייתי ילדה קטנה, אבל לעולם לא אשכח את התמונות בטלוויזיה כשהניצולים ירדו מן המטוס.... אני עדיין מתרגשת כשאני רואה את הסרט, גם בגירסה העברית וגם בגירסא האמריקאית. כשנחתם חוזה השלום עם ירדן ע"י יצחק רבין ז"ל, אני זוכרת ולעולם לא אשכח את רבין ז"ל יושב ליד השולחן עם חוסיין כאשר הוא מקבל שיחת טלפון שמודיעה לו שמטוס ירדני טס בשמי ישראל.... ואיך פניו היו נרגשים כשהוא הביט למעלה לשמיים.... זוכרים את סאדאת מגיע לכנסת ישראל ונואם על במת הכנסת כאן בישראל? את ההתבדחויות החביבות שלו עם גולדה מאיר ז"ל? ואוו, קשה להאמין עכשיו במבט לאחור! זוכרים את הנצחון של מכבי ת"א על צאסקא (כך כותבים?) מוסקבה באליפות אירופה בכדורסל? לעולם לא אשכח איך טל ברודי אמר... "אנחנו על המפה" אני מתרגשת גם מהדברים הקטנים היומיומיים. מתרגשת מכל מילה טובה, מכל הבעה של אהבה, מכל חיבוק... מתרגשת מכל מראה של יופי... החיים הם הר געש של ריגושים!

ריגושים קטנים...

כשאמא קוראת לי בשמות חיבה... כשאחי הקטן "פולש" לי למיטה באמצע הלילה לספר לי מה קורה אצלו בחיים למרות האגו המפותח שלו... כשאבא לפעמים דואג לי כאילו אני עדיין בת 16... הרגעים הקטנים האלו שאני יכולה להגיד להם כמה אני אוהבת אותם. כשמאיה החברה הכי טובה שלי צוחקת מהבדיחות שלי... כשאנחנו יושבות בבית קפה הקבוע שלנו ומקשקשות שעות... כשאנחנו חוזרות כל אחת לביתה, ובדרך אני חושבת איזה מזל גדול נפל בחלקי לזכות בחברות מיוחדת כזו. כשחברים של פעם נזכרים פתאום ומתקשרים... כשאני יודעת שנתתי קצת כוח לאיש ללא שם... כשאני פותחת את תיבת הדואר בבית ויש לי מכתב (לא מהבנק...) כשיש לי מייל חדש .. עם מילים ומשמעות.. כשאנשים שאני לא מכירה שולחים לי מסרים... סרטים מצוירים מרגשים אותי עד דמעות, פעם גם "שש טוס" היה גורם לי להזיל יותר מדמעה... כשאמא שלי צוחקת את הצחוק המתגלגל הזה שלה שמעולם לא שמעתי אותו עד לפני חצי שנה. שירים מסויימים גורמים לי לפעמים להתרגש ממש כמו ילדה. אתמול, כשנסעתי עם מאיה באוטו ואמרתי שהייתי רוצה שאלוהים ישלח איזה סימן, ואז היה השיר הכי הכי ברדיו... כשאני פוגשת את הנכדים של דודה שלי ... שני אפרוחים יוצאי דופן... כשאני קולטת ברגעים הקטנים האלו שאני מסוגלת להתרגש בתמימות כמו ילדה קטנה אז אני מתרגשת עוד יותר.. כשאני מחבקת אנשים שאני אוהבת... כשמחבקים אותי בחזרה... כנות מכל סוג תמיד מרגשת אותי. כשאני רעבה.. אוכל יכול לרגש אותי עד דמעות.. כשחושבים על זה.. אני כל הזמן נורא מתרגשת...

את כ"כ קלעת..

מכל מיני דברים "קטנים" ומרגשים.. עם כל מה שכתבת הזדהתי .. (חוץ מששטוס
)

וואוו... זהו... התמכרתי...

זה כל כך יפה... כל כך מלא תקווה... כל כך נגיש לכאורה, כל האושר הזה... האושר החבוי בתוך הרגעים הקטנים, שאם רק נשכיל לראות זה יעשה לנו את ההבדל בין האפור לצבעוני... אהבתי אניהו... המון חוכמת חיים בתוך שורותיך... וכבר חושב על תשובה לשאלת סוף השבוע שלך... כמה טוב שחזרת !!!

למעלה