שאלת נספרסו

מני.ת

New member
שאלת נספרסו ../images/Emo96.gif

בחוברת שמגיעה עם המכונה והקפסולות (החלטתי לעיין בה לאחר 4 שנות שימוש ) מומחי הקפה של החברה ממליצים על סוגי הקפסולות ושימושיהן (אספרסו או קפוצ'ינו ). מהעצות שלהם למדתי שבאופן כללי ניתן לומר שהקפסולות שמכילות תערובת חזקה מומלצות לאספרסו ואילו הקפסולות החלשות (וולוטו לדוגמא) מתאימות יותר לקפוצ'ינו. ואני תוהה, ההגיון שלי אומר שדווקא קפוצ'ינו שהוא יותר מדולל מאספרסו , עדיף לעשות עם קפה חזק יותר ולא חלש יותר. וההיפך. מה ההגיון שבדבר?

נספרסו

זו שאלה מעניינת. ואיני יודע את התשובה עליה. אולי מומחי הקפה יענו. אבל, הערה... אם מסתכלים על בתי קפה, על פי רוב הם משתמשים בתערובת אחת (אולי שתיים?) להכנת כל סוגי המשקה... אז זה לא כל כך רע כשיש לך בחירה בין 7-8 סוגי תערובות... אני בכל אופן משתמש בוולוטו או רומא לקפוצינו ובארפרגיו או ריסטרטו לאספרסו. ובא לציון גואל..

מני.ת

New member
זו גם הבחירה שלי ../images/Emo23.gif

אגב, אהבתי גם את הקפסולה הכחולה (שכחתי את שמה) לאספרסו.

sstern

New member
ההבדל.

המושג "קפה חזק" לא ברור. האם לקפה יש יותר גוף? בכל מקרה יש מקומות שבהם עושים קפוצ`נו או משקה אחר עם חלב ומשתמשים בקפה יותר חומצי, ואילו לאספרסו בתערובת שמכילה רובוסטה שהופכת את הקפה פחות חומצי. בברכה - שלמה

מני.ת

New member
?

אני גם לא יודע למה הכוונה "חזק" . אבל נספרסו מדרגים את הקפסולות לפי "חוזק" כש10 זה הקפה הכי חזק (ריסטרטו).

למעלה