שאלת משקל...

Lilachel

New member
שאלת משקל...

שלום אסתר, נדב בן 9 חודשים. שלשום היינו בטיפת חלב והילד "שובר" את כל העקומות כלפי מטה.... עד עכשיו נצמדתי להמלצה שלך להתעלם מכמויות/משקלות להסתכל אם הילד מאושר+פעיל+עושה מספיק פיפי+מספיק יציאות. אבל - בטיפת חלב רופאת ההתפתחות שאלה אותי "איזה הסבר יש לך לזה שהוא עלה כל כך מעט?" (גם כן שאלה...). אז רציתי לשאול אותך אם הנתונים של נדב נראים לך "בסדר" (והנה הם:) בן 9 חודשים. משקך לידה 3605גרם משקל בגיל 9 חודשים:7920גרם, גובה 73ס"מ, היקף ראש: 46.8 משקל בגיל 7.5 חודשים:7610גרם, גובה 70ס"מ, היקף ראש: 45.8 משקל בגיל 6 חודשים:7370גרם, גובה 69ס"מ, היקף ראש: 45.2 משקל בגיל 5 חודשים:7290גרם, משקל בגיל 4 חודשים:6765גרם, גובה 65.5ס"מ, היקף ראש: 44 משקל בגיל 3 חודשים:6370גרם, גובה 63ס"מ, היקף ראש: 42.7 משקל בגיל 2 חודשים:6020גרם, גובה 61.5ס"מ, היקף ראש: 42.1 משקל בגיל חודש:4930גרם, גובה 56ס"מ, היקף ראש: 40.1 פרטים נוספים:נדב ינק מלא עד גיל חצי שנה. ומאז: יונק בבוקר, אוכל פירות ב9:00,ירקות ב13:00, בקבוק דייסת קוואקר עם נובאלק ב15:00(באיזשהו שלב נמאס לי לשאוב...), פירות עם שקדיה ב17:00+הנקה, וב20:00 יניקה. תודה וסליחה שיצא ארוך
לילך נ.ב. נזכרתי שרציתי לעדכן בקשר לאחותי - אם את זוכרת היא ילדה בניתוח קיסרי בסורוקה, ואחרי שבועיים נהיה לה סדק בשד אחד. ובכן - היא ובעלה ישבו מול הגלריה כאן ולמדו איפה הטעויוצ..בנוסף - שלחתי לה תמונה בה שתינו מניקות ושם נראית בבירור הבעיה היא מחזיק את בתה מאוד נמוך, כך שהילדה צריכה להרים את הראש מאוד למעלה וללאחור - מה שגורם לאחיזה לא נכונה!!! לאחר 3 ימי מנוחה לשד (תוך שאיבות כמובן) היא חזרה להניק בצד הזה - ואין סדקים..אז שוב תודה

Lilachel

New member
עוד נתון - היו לו פעמיים דלקות

אזניים קלות (שלא דרשו אנטיביוטיקה, אלא רק טיפות) ובנוסף - יוצעות לו עכשיו 2 שיניים.

The problem is what he ate after

age 6 months. YOu notice that as long as he was breastfeeding, he gained wieght beautifully. Fruits and vegetables are diet food, and that is why he did not continue gaining. YOu have to add more protein to his diet:shkedia to the fruit meal, and tehina to the vegetable meal, and of course chicken to the vegetable meal. Less Kishuim to the vegetable meal. Oatmeal is a great meal, and also add avocado in the evening.​

Lilachel

New member
תודה, וכמה שאלות הבהרה../images/Emo132.gif

1.כמה שקדיה/טחינה צריך להוסיף לפירות/ירקות? 2.רשמת Oatmeal - למה הכוונה? 3. הוספת אבוקדו בערב - הכוונה לפני הנקת הערב? או כעוד ארוחת ביניים בין 17:00 ל20:00?(האמת היא שהוא לא כל כך אוהב אבוקדו - יש תחליף?) 4. כמה לדעתך נדב צריך לעלות בחודש? 5. הילדים במשפחתון אוכלים אותו דבר בדיוק (ארוחת בוקר וצהריים) ואצלם אין בעיית עליה במשקל. המטפלת אומרת שהוא אוכל מאוד יפה..יש לך רעיון מה מקור ההבדל? תודה, לילך

Answers

1. at least one spoon at first then increase to 2 2. diana answsered 3. whenever you want 4. no answer to that question......each baby at his own pace....may babies triple their birth weight by age one year, but not all 5;. that just goes to show that all babies are individuals. Maybe that food is not good for him. They give alot of soya products in daycare with lots of additives and preservatives. maybe that is not good for him. Send him food from home if you are not sure.​

לאה_מ

New member
תרגום: תשובות

1. לפחות כפית אחת בהתחלה, ואז להגדיל ל-2. 2. דיאנה ענתה. 3. מתי שאת רוצה. 4. אין לי תשובה לשאלה הזו.... כל תינוק והקצב שלו....... רוב התינוקות משלשים את משקל הלידה שלהם עד גיל שנה, אך לא כולם. 5. זה רק מראה שכל תינוק הוא אדם בפני עצמו. אולי האוכל הזה לא טוב בשבילו. במעון נותנים הרבה מוצרי סויה והרבה תוספי מזון וחומרים משמרים. אולי זה לא טוב בשבילו. שלחי לו אוכל מהבית אם אינך בטוחה.

niritcat

New member
תרגום: הבעיה היא מה הוא אכל מאז גיל

6 חודשים. שימי לב שכל זמן שהוא ינק, הוא עלה במשקל יפה מאוד. פירות וירקות הם אוכל לדיאטה, ומשום כך הוא לא המשיך לעלות במשקל. את צריכה להוסיף חלבונים לתפריט שלו: הוסיפי שקדיה לארוחת פירות, טחינה לארוחת ירקות, וכמובן עוף לארוחת ירקות. פחות קישואים בארוחת ירקות. קוואקר זאת ארוחה מצויינת, והוסיפי גם אבוקדו בערב.

justmom

New member
,תרגום: הבעיה היא במה שהוא אכל אחרי

גיל 6 חודשים. את רואה שכל עוד ינק הוא עלה במשקל ממצוין. פירות וירקות הם מזון דיאטטי, ולכן הוא לא המשיך לעלות במשקל. עלייך להוסיף לתזונה שלו יותר חלבון: שקדיה לארוחת הפירות, וטחינה לארוחת הירקות, וכמובן עוף לארוחת הירקות. פחות קישואים בארוחת הירקות. שיבולת שועל היא ארוחה מצוינת, וכך גם אבוקדו בערב.

אם אפשר אוסיף גם את דעתי

מאד שכיח שתינוקות יונקים "שוברים" עקומות לאחר החודשים הראשונים. אני בהחלט מסכימה עם ההערות של אסתר שהוא אוכל יחסית הרבה פירות וירקות לגילו, וניתן לנסות להעשיר מעט ארוחות אלה, וכן נראה שהוא גם יונק יחסית מעט בשעות שאת נמצאת. האם הוא יהיה מוכן לינוק לעיתים קרובות יותר? כמובן שמבלי לראות את התינוק קשה לי להביע דעה רפואית מוסמכת, אך נראה לי שהתינוק שלך בסדר גמור. לגבי השאלה של הרופאה שלך - הרי שהוא עולה כמה שהוא צריך. הרי אם הוא היה רעב - הוא היה מתלונן. הייתי מציעה שתנסי להעשיר את הארוחות ביום ולהניק יותר בשעות שאת נמצאת, אך לא מעבר לזה. זאת כמובן בהנחה שהוא בריא ואין בעיות אחרות. איך מבנה הגוף שלך ושל בעלך? האם אתם רזים? יש גם מרכיב גנטי בגדילה. משקל הוא מדד חשוב, אך לא יחיד להתפתחות תקינה של תינוק. תינוק שמקבל כל כך הרבה מזון מלבד הנקה יכול לאכול כמה שהוא רוצה, ותזכרי שהבעיה הרפואית האמיתית בימינו, בחברה המערבית, היא עודף משקל, ולא חוסר משקל. בהצלחה, ד"ר ליבוביץ מנהלת המרכז הרפואי להנקה, אודים (כרגע בשנת שבתון בחו"ל)

../images/Emo24.gif You are ALWAYS welcome

I think we should have you as a guest IBCLC once a week so that moms can ask more medical questions about breastfeeding. when is good for you?​

Lilachel

New member
תודה לכולכן../images/Emo24.gif-אסתר תוכלי לענות

לי על שאלות ההבהרה שרשמתי למעלה? תודה, לילך

למעלה