שאלת מלכת שבא:

גנגי

New member
איך לא נפגשנו?

אה, הבדל של משהו כמו עשר שנים אומר לך משהו?

דברים הניתנים לשינוי

למשל על יד שהיה בעיירת קיט בצפון בסביבות יולי השתא. סתם כדוגמא.

אטיוד5

Active member
למה רישום פונטי?

בעצם אני שואל - למה רק רישום פונטי. לא שומרים את ההקלטות?

hillelg

New member
עד כמה שהיה ידוע לי

אכן שומרים את ההקלטות. אבל הגנגסטרית תדע טוב ממני.

גנגי

New member
ודאי ששומרים,

אבל הקלטות הן רק הבסיס למחקר, והשוואות אי אפשר לעשות על סמך האמירה "הוגים את זה ככה וככה". צריך לכתוב, לרשום פונטית, כדי להוכיח. וחוצמזה להקלטות יש אורך חיים מסוים - הן עלולות להישמד או להתקלקל ואי אפשר לעשות המוני עותקים מהן, ולספרים יש ייתרון גדול מבחינה זו.

בשנים האחרונות

נעשית המברה מסיבית של שלילים אשר, כפי שצויין, אורך החיים שלהם מוגבל, למדיה דיגיטלית.

גנגי

New member
כמו שכבר אמרתי,

זה לא פותר את הבעיה העיקרית - ההקלטות הן רק חומר גלם למחקר. את המחקר צריך לכתוב, ולכן צריך רישום פונטי בכל מקרה.

וזה באמת מה

שעושים שם. דרך אגב גנגי: מה שאת אולי לא יודעת זה שזה כבר לא "מפעל מסורות הלשון" אלא "המרכז לחקר מסורות הלשון של קהילות ישראל" ואל יהי הדבר קל בעינייך: המעבר ממפעל למרכז אינו רק עניין סמנטי. הוא מתבטא בכבוד ובתקציבים. וחוצמזה לא מכבר הוא עבר למשכנו החדש בבניין מדעי היהדות החדש שעל הה"צ. שם ההקלטות מקבלות מקום של כבוד וטמפרטורה מדוייקת, וגם כאמור הופכות צורתן לדיגיטלית. אבל בלי פרופ' מורג ז"ל זה לא אותו הדבר

גנגי

New member
אין לי צל של ספק.

מי מפקח על כל העסק עכשיו? ושאלה נוספת - האם לאופר עדיין... איך אני אגיד את זה... "מלמד"?

לקח לי זמן

לשים לב שיש נקודה בסוף הכותרת. חשבתי שאת קובעת עובדה (אז מהזה הסימנשאלה?) ואז הבנתי ששאלת. נו, מה את חושבת? ממן מנהל והשני - למיטב ידיעתי עדיין עושה מה שעשה תמיד ובאותו מקום (אבל אני מזכירה לך שאני כבר לא בסטטוס הסטודנטיאלי. סתם מדי פעם מגיעה לסביבה, ומכיוון שראיתיו זו מסקנתי, אבל אין לדעת)

אוֹחַ

New member
ופתאום ינקשו עקבייך.

פחח... מתחכמת... רוב העולם (לבד מהפרושים) גורס - אפס-תנועה.

אוֹחַ

New member
מה שאלתך ותנתן...

חיפשתי סימוכין. אבל, עזבי אותך משטויות, שיבולת, ראית את זה?

ומה בעניין הסימוכין?

סימוכין לכך שזה שווא נע? תגיד לי אתה: מהו השווא ב כְזוֹנָה (נו, לא יכולת למצוא משהו אחר?) השווא שם הוא נע? נכון? אז זו התשובה - זה מה שהוא שווא לא הופך עורו פתאום. לא משנה את מהותו ולא נע ממכורתו. אם הוא נע כזה יהיה עד יומו האחרון, גם אם יוסיפו לו ה"א הידיעה, ה"א השאלה, ו' החיבור, כ"ף הדמיון ושי"ן הזיקה ביחד לפניו

למעלה