שאלת מלכת שבא:

אוֹחַ

New member
שאלת מלכת שבא:

"...הכזונה יעשה את אחותנו" - מהו השווא שממחת ל-כ' (נח/נע) ולמה?

hillelg

New member
לכאורה

זה אמור להיות שווא נח - כי הוא בא אחרי תנועה קצרה. אגב, פסוק שמתקשר איכשהו לדיונים מסויימים שהיו כאן...

אם כן, מדוע ה-ב' של במבצרים דגושה?

בעוד ה-כ' של הכזונה - לא? (ובדין, לדעתי, לפחות אליבא דכללי הניקוד שמצאתי באתר אינטרנט חביב): נקוד ה' השאלה ·בדרך כלל בחטף פתח: הֲרָצחת וגם ירשת? הֲשׁוֹמר אחי אנוכי? הֲכי? ·לפני שווא ולפני א' ה' ח' ע' – בפתח: הַיְדעתם? הַחולֵם אתה? הַאֻמנם? הַאִם שמעת? ·לפני אָ הָ חָ עָ – בסגול : הֶאָנוֹכי? הֶחָזָק הוּא? הֶהָיית? זכרו ! אחרי ה' השאלה לא יבוא דגש !. והדרא קושיא לדוכתא.

איתמר ש

New member
ונזכיר גם

את 'חוק ניקוד ההברות' של or99 (שעודכן לאחרונה, ואף צורף למומלצי הפורום). קצר וקולע.

nutmeg

New member
אוף!

כל כך מעצבנת אותי הדרך בה מלמדים "תנועות" ו"עיצורים". זה הרבה יותר פשוט ממה שכתוב שם. צריך לזכור שלושה דברים: 1) איזה איבר אקטיבי ואיזהו הפאסיבי בחיתוך 2) כמה אוויר יוצא 3) האם קיימת קוליות כשאומרים שהעיצור חיכי - החיך עצמו הוא פאסיבי ולא יוצר את הצליל, מה שהופך צליל לחיכי זה גב הלשון. בעצם חוץ מעיצורים השפתיים כל היתר לשוניים הלא כן? כאשר אפשר לסדר את אופן חיתוך האויר על ידי הלשון מקדימה עד אחורה - מהשיניים עד הגרון. טוב, לא משנה - כל מה שאכתוב מנקודה זו והלאה יהיה ניטפוק אפילו בעיני!!

אוֹחַ

New member
ניטפוק? הזוהי המילה להחודש? כאסקופה

נדרסת...
נוטמג, בכל פעם כשאני קורא את אחד מהתאורים האנטומים האלו אני לא מצליח להמנע (תוך מבטים בולשים לצדדים מחשש שמישהו מבחין) מכל מיני עוויתות וחרחורים תוך נסיון להבין, הלכה למעשה, איך זה עובד באמת.

nutmeg

New member
אתה צוחק עלי??

יש לך מושג איך נראה שיעור פונטיקה 101? חצי מהזמן יושבים מול המרצה עם האצבע המורה בתוך חלל הפה בכל מיני זוויות, כשבו זמנית מנסים גם למשש את מקום החיתוך וגם אשכרה להנפיק איזה עיצור. בחצי השני של הזמן מנסים לכתוב מה שהמורה אומר בידים רטובות מרוק. בהפסקות מנסים לאלץ את אותו איבר דיבור שעבר התעללות ומישוש חודרני כמה דקות קודם, להפיק צלילים שלא בטווח הצלילים המוכר לשפה העברית - אבל קיימים בשפות אחרות. יש שיעורים שהכיתה כולה נשמעת כמו עדת גמלים מחרחרת. קטעים!

גנגי

New member
פחחחחחחחחחחחחחחחח...........

לא היה בעולם שיעור שאהבתי יותר מזה. אה, ורישום פונטי גם. ועבודה עם הספקטרוגרף כבר חווית? שולחת לך הגה מצוץ.

מוגג

New member
רגע רגע לפני שאת זורקת לפחחחחחחח

את טוענת שיש קשר פונטי או פואנטי בין הפונטיקה לבין הניטפוק? אני לא מתפנה ולא מתפנק רק מנפק ניטפוקים מספק פתקי פטנטים ונוטף ניטפוק פונטי לא מתאפק כל פונט בי צועק לנטפק לנטפק לנטפק וכמעט שכבר נדפקתי וניטפקתי..

nutmeg

New member
בודאי!

מה לא ברור? כל המקצוע הזה הוא ירידה לפרטים שוליים שלא תורמים כלום לאנושות. האיזוטריה בהתגלמותה. ולגנגי רק אגלה בסוד שחוויתי גם חוויתי כבר לפני 25 שנים. אני פה בסיבוב שני-שלישי.

lexigali

New member
איזוטריה בהתגלמותה יכולה להיות

תענוג בהתגלמותו (כדגומת זה
). אבל דווקא לפונטיקה יש יחסית שימוש בהפרעות בתקשורת וריפוי בדיבור.

renjintso

New member
קקגגגררררר.

הכי אהבתי: עיצורים בצ'רקסית. וגם את אלה ששבהם שואפים במקום לנשוף. מי שלא ראה עדת בנות מגהקת בנסיון להגות עיצור שקיים רק בדנית, לא ראתה שמחה מימיה. אתן יודעות שבסין משתמשות ב-IPA בציבור הרחב? הם מלמדים ככה איך להגות נכון אנגלית. היש רעיון דבילי מזה?

למעלה