שאלת מיקרוגל

bambipoop

New member
שאלת מיקרוגל

תמיד תהיתי איך עובד המיקרוגל ואף פעם לא באמת הבנתי. ניסיתי לקרוא בויקיפדיה אך אני רק עכשיו מתחיל ללמוד על מגנטיות בתיכון ולכן מגנטרון וגלבון הם מושגים גדולים מידי בשבילי, מישהו יכול להסביר לי מה קורה שם בשפה שאבין? תודה רבה

הסבר פשוט

במיקרו גל משתמשים בקרינה אלקטרומגנטית בשביל להעביר אנרגיה למזון (באורך גל של מליונית המטר) - קרינה באורך גל זה נבלעת טוב במים. את הקרינה מיצרים על ידי האצה של אלקטרונים. (גם תנועה במעגל נחשבת האצה).

bambipoop

New member
קודם כל תודה

דבר שני איך מאיצים את האלקטרונים? ואיך כתוצאה מכך נפלטת קרינה?

תשובה

איך מאיצים
עם מגנטרון
ולמה יש קרינה
ממשוואות מקסול נובע שאם השדה החשמלי בנקודה הוא לא קבוע אז השינוי בשדה יתפשט במרחב במהירות האור. אז הדבר קורה כאשר מאיצים אלקטרונים (המתימתיקה היא די מסובכת).

bitsik1

New member
לא מדוייק

אם השדה החשמלי הוא לא קבוע אז השינוי בשדה יתפשט במהירות האור? קודם כל כל שדה חשמלי, קבוע או לא קבוע אשר התווך שלו הוא אוויר מתפשט במהירות האור(זה גם לא מדוייק כי הוא יתפשט במהירות האור רק בריק אבל בקירובים אפשר להגיד שגם באוויר הוא יתפשט מהירות האור) הקרינה נוצרת כך: אתה מאיץ את האלקטרונים בגלל השדה המגנטי כתוצאה מהמגנטון השדה המגנטי הוא קבוע והוא גם בתדר מסויים והוא בעצם "גורם" לאלקטרונים להיות יותר אנרגטייםת האנרגטיות הזו מתבטאת בקרינה מאוד חזקה ובעלת אורך גל נמוך את אורך הגלשל הקרינה אתה יכול לחשב ממהירות האלקטרונין חלקי תדר המגנטון בקירוב גס אתה יכול להגיד שזה מהירות האור חלקי תדר המגנטון את אמפליטודת (עוצמת הקרינה) אתה יכול לדעת בכך שזה בדרך כלל רשום על המגנטון (ביחידות של מילי גאוס)

asif9

New member
שאלה^

למה הקרינה של המיקרוגל משפיעה רק על מים? והאם אנרגית החום נפלטת כתוצאה מכך שלפוטון אין מספיק אנרגיה על מנת לערר או להוציא אלקטרון מאטום אז האלקטרון פשוט פולט אותו בחזרה והוא הופך לאנרגית חום?

ארול01

New member
הקרינה משפיעה על מולקולות קוטביות

מולקולות קוטביות (דיפול) הן מולקולות שהתפלגות המטען עליהן לא אחידה כך שצד אחד של המולקולה טעון חיובית והצד השני שלילית (כמובן שסה"כ המולקולה נייטרלית). כאשר מולקולה כזאת נמצת תחת שדה חשמלי קבוע היא תסתדר כך שהקטבים שלה יהיו בכיוון השדה החשמלי, אפשר לחשוב על זה כמקל שבקצה אחד מטען חיובי ובשני שלילי והשדה מפעיל כוח בכיוון הפוך על 2 הקצוות כך שהמקל יתיישר עם כיוון השדה החשמלי. בקרינה א"מ השדה החשמלי מחליף כיוון בתדירות הקרינה וכך יוצא שהמולקולה תסתובב סביב צירה. עכשיו תחשוב שהמולקולות האלה גם זזות ומתנגשות אחת בשנייה, מהתנגשויות אלה הן מעבירות את אנרגיית הסיבוב שלהן לאנרגיה קינטית של המולקולות מסביב שזה בעצם אחת ההגדרות של חום. מים היא מולקולה מאוד קוטבית ולכן מושפעת מקרינת המיקרוגל.

johngalt2

New member
למה רק מולקולות קוטביות?

אם אתה שולח קרינה שיש לה מרכיבים בתדירות שמתאימה להפרש אנרגיה בין שני מעברים מותרים מבחינת כללי ברירה, תהיה בליעה של המעבר הזה. זה נכון לכל מולקולה. (כלל הזהב של פרמי, תדירויות רבי וכו')

ארול01

New member
נכון אבל...

כשמדובר על קרינת מיקרוגל, התדר לא מתאים למעבר אלקטרוני לרמה מעוררת אלא לדרגת חופש רוטציונית, ולכן מולקולה שלא יוצרת מומנט דיפול, תעשה אינטראקציה עם הקרינה. לדוגמא פלסטיק שלא מושפע מקרינת מיקרוגל.

bambipoop

New member
אני אסכם את מה שהבנתי...

ישנו מגנטרון (מגנטרון או מגנטון איך אומרים את זה?) שיוצר שדה מגנטי, וישנו חומר (אני מנחש מתכתי) שהאלקטרונים בו מושפעים מהשדה המגנטי של המגנטרון ומאיצים (כאשר אנחנו אומרים מאיצים אנחנו מתכוונים לשינוי גודל המהירות או רק הכיוון?) וכתוצאה מכך נפלטת קרינה (אני מנחש שזה קשור לאפקט הפוטואלקטרי?) הקרינה גורמת למולקולות להסתדר, אך מכיוון שהקרינה לא אחידה המולקולות כל פעם מסתדרת אחרת וכתוצאה מכך פוגעות זו בזו, דבר זה בעצם גורם להן לנוע מהר שזה מתפרש כחום. אני אסכם את שאלותי: 1. איך מאייתים מגנטרון ומה משמעות שמו? 2.מהו החומר שהאלקטרונים שלו מואצים? 3.מהו התהליך שגורם לאלקטרונים מואצים לפלוט קרינה? אם הסיכום שלי לא נכון אשמח אם ייתקנו אותי. ושוב תודה רבה לכל המגיבים!

תיקונים

1. "מגנטרון" (מלשון מגנט) - המגנט משמש לשמור את האלקטרונים במעגל. 2. גז בשפופרת וקום - http://www.gallawa.com/microtech/magnetron.html 3. "מפתרון משואות מקסול נובע שמטען חשמלי מואץ יפלוט קרינה (ללא קשר לאפקט הפוטו אלקטרי). - תאוצה זה גם שנוי כוון 4. המולקולות בולעות את הקרינה האלקטרו מגנטית (אפקט דיפול) וזה מומר לתנועה שלהן (חום)

bambipoop

New member
תודה רבה שוב אבל...

בקשר לסעיף 3 "מפתרון משוואת מקסול"... אתה מתבסס על משוואה עכשיו זה בסדר כשאתה פותר תרגיל אבל כשאני מבקש הסבר בבקשה אל תתבסס על משוואה לא מוכרת, תוכיח אותה או שתסביר בלעדיה, לפתור תרגילים בחומר זה דבר אחד ולדעת חומר זה דבר אחר. אבל מעבר לכך תודה רבה על השקעת האנרגיה בניסיון ללמד טמבל שכמותי. :)

בלי משואה../images/Emo13.gif

כאשר שדה חשמלי (או מגנטי) משתנה אז השנוי מתפשט במרחב במהירות האור (למה דוקה במהירות האור
פתור את המשאות
) בזמן שהאלקטרונים מאיצים (או מסתובבים) אז השדה החשמלי והמגנטי משתנים. אם היית יכול להעלות באוב את פיינמן, אני משער שהוא היה מסביר את זה טוב יותר (בדיחה)

bambipoop

New member
בקשר למהירות האור

ממה שאני מבין האלקטרונים פולטים קרינה אלקטרומגנטית בעת תאוצה, מכיוון שאור הוא קרינה אלקטרומגנטית (תקן אותי אם אני טועה) שינוי בשדה פירושו שינוי בתאוצה ופירושו שינו בקרינה, מכיוון שמהירות הקרינה היא מהירות האור בגלל זה השינוי מתפשט במהירות האור. משוואות הן לחישוב מספרים וגדלים. אפשר להבין וללמד פיזיקה במילים בלבד (וכך זה התחיל אגב...)

הדברים שאתה כותב הם נכונים

--אי אפשר להבין פיזיקה רק ממשואות, השאלה אם אפשר להבין פיזיקה רק ממילים היא שאלה פתוחה.

johngalt2

New member
זה לא נכון, ידידי.

אי אפשר ללמד פיזיקה במילים בלבד, אלא אם אתה מוצא דרך מילולית לתאר משוואות מתמטיות (וזה לא נראה לי אפשרי בכלל). מה שקרה עכשיו זה דוגמא קלאסית לכך. אין שום אפשרות לדעת שיש איזשהו קשר בין שדות חשמליים ומגנטיים לאור (או לכל קרינה אלקטרומגנטית) בלי לקבל את זה ממשוואות מקסוול. כל הפיזיקה שידועה לנו היום נמצאת במשוואת איינשטיין, עקרון הפעולה המינימלי, משוואת דיראק ומשוואות מקסוול (וכוח לורנץ). בלעדיהן אי אפשר היה לחזות שום תופעה פיזיקאלית, ופיזיקה לא הייתה יותר מ-"איסוף בולים" מדעי. ז"א, היינו יכולים לקשור באופן בסיסי בין תופעה אחת לאחרת, ולתת שמות מסויימים לתופעות שאנחנו מכירים, אבל לא היה בזה שום תועלת. ואגב, הפיזיקה התחילה דווקא עם גלילאי (או עם קופרניקוס, אחד מהחבר'ה האלה), שהיה הראשון שהבין שהטבע מתנהג בצורה מתמטית. אני מאוד ממליץ לך לראות את הרצאה מס' 2 (על הקשר בין פיזיקה למתמטיקה) פה: http://research.microsoft.com/apps/tools/tuva/#data=3||| זה מדבר בדיוק על העניין הזה (והנה, הצלחנו להעלות את פיינמן באוב, לפחות חלקית
)

johngalt2

New member
אגב,

אני דווקא הייתי אומר שלפתור תרגילים שקשורים לחומר זה לא רק קשור להבנה של החומר, אלא תנאי הכרחי להבנה של החומר. (ולהיפך...)

bambipoop

New member
לא הבנת אותי בקטע הזה

אני עכשיו לומד מתמטיקה בהיקף 5 יח', ישנם אנשים אצלי בכיתה שהולכים גם למורה פרטי שיחזור על החומר שהמורה לימדה, המורה הפרטי שרק רוצה הכנסות לכיס ושהתלמידים יצליחו מלמד אותם טריקים איך לזכור תכונות כמו כאשר הזווית היא 135 האם הסינוס או הקוסינוס שלילי? ועוד כל מיני. בשביל לפתור תרגיל יכול להיות שאותו תלמיד שהולך למורה פרטי יצליח אבל מבחינתי הוא לא יודע את החומר, כלומר שינון משוואות ודרכי פעולה הוא ממש ממש לא בהכרח הבנת חומר

בהחלט שינון זה לא הבנת החומר

אבל צריך לדעת לפתור משואות בשביל להבין פיזיקה. בפיזיקה תיכונית צריך לדעת מה זה משואות דיפרנצילות (פשוטות) ולהבין איך פותרים (זה חוסך שינון). תכונות של פונקציות. חשוב תמיד לנסות להשתמש בחוקי שימור בשביל לפתור בעיות (זה קל יותר ככה/ מבינים יותר).

למעלה