אני מנסה לשמור על ענייניות.
בכל תחום שאני נוגע אני אוסף מידע מחקרי-עובדתי מהימן עד כמה שאפשר, ממקורות אחדים עד רבים. אני גם מבקר בפורומים כדוגמת זה, כדי לנסות ולבדוק האם יש ראיות משמעותיות שאולי התפספסו ויכולים לתת זוית נוספת לדברים. כמובן מעניינת אותי גם דרך המחשבה, וכד'. לא פעם, כמו מה שהתרחש כאן, מתפתחים דיונים תרבותיים ומעניינים, שעוזרים לי גם להבהיר לעצמי דברים, מה מפריע לי, מה לא, איך לסדר את המחשבות שלי בצורה הכי כללית והכי מאוזנת ונכונה מבחינתי, לאור כל השיחות שאני מנהל. ואני מוכרח להגיד שזזו אצלי כמה דברים, או יותר נכון, התיישבו בצורה נכונה יותר לדעתי, מאשר רק לפני כמה שבועות, בעקבות שיחות כאלה ואחרות. לגופו של עניין, ה"סקירות/תחקירים" שלי יכולים להתסתיים בכל מיני צורות, ומקבלים את הצבע וה"עטיפה" שלהם בהתאם לכל מיני גורמים שאינם ידועים מראש כשאני יוצא למסע. לעיתים הדברים מסתיימים בסימן שאלה, לעיתים המסקנות מתבקשות, כמו במקרה של האסטרולוגיה למשל. שם היו הרבה מחקרים איכותיים למדי, רק שכולם הסתיימו בחוסר ראיות לקשר כלשהו בין טענות האסטרולוגיה למציאות. יש מקרים מגוכחים כמו השפעת המחשבה על המים ("הניסויים" של אמטו), שבדיקה קצת יותר לעומק מראה עד כמה הדברים לא מבוססים על שום עבודה רצינית ("היפני וגבישי הקרח שלו"). בנושא הילות בדקתי ואמרתי את דעתי. לעיתים מתגלות אבחנות ודקויות שנדרשות כדי להציג את התמונה בצורה נכונה לדעתי (כמו שקרה בכתבה על "מחשבה יוצרת מציאות" - שם התמונה מורכבת מאוד). גם בארזים נופלת שלהבת: בקרוב אפרסם כתבה על פשלה מדעית מביכה, על "מומחים" למינהם (בתחומי כלכלה, מדע וטכנולוגיה) שכל קשר בין תחזיותיהם למציאות מקרי בהחלט, וכיוצא באלה. נראה מה יעלה בגורל הריפוי האנרגטי. אבל המסר העיקרי שלי הוא לא "האם תחום X נכון או לא". אלא - איך יודעים אם משהו נכון או לא, ומהן המלכודות הרבות שעומדות בדרכנו לאמת. זה מה שבאמת מעניין אותי, ואני חושב שחשוב שכולם ידעו, לפני שהם בוחרים להאמין במה שהם בוחרים להאמין. כמעט בכל תחום שאני מציג, אני חוקר ומברר מה מנגנוני הכשל שעמדו מאחור. מה גורם לנו לטעות במקרה הזה. בסופו של דבר, כמות הנושאים שאפשר לסקור היא אינסופית. אבל כפי שעולה ממחקרי עד כה, מספר מנגנוני הכשל הוא קטן למדי, ומשותף להמון תחומים ונושאים לכאורה לא קשורים זה לזה. כל נושא שאני נוגע בו הוא דוגמה בלבד מבחינתי, לעקרונות עמוקים יותר. בסופו של דבר אני מתענין בנפלאות המוח האנושי. מקווה שזה הבהיר קצת את העניינים.