שאלת לימודים

pokomoko1

New member
שאלת לימודים

שאלתי היא: לאיזה תחומים מכווינים אותך לימודי כלכלה ובמה הם שונים מלימודי מנהל עסקים? ואם אני רוצה להתמחות בשוק ההון מה יותר כדאי לי ללמוד: כלכלה או מנהל עסקים??

Kiru

New member
שונים מאוד

בדרך כלל, וזה תלוי מאוד במוסד הלימודים, מינהל עסקים הוא תואר שחציו הראשון יסודות בכמה תחומים עסקיים-פינסיים (כלכלה, חשבונאות, משפטים וכו') וחציו השני התמחות בתחום מסוים – לרוב מימון, שיווק או מערכות מידע. בתואר בכלכלה לומדים... כלכלה.
בהנחה שמדובר על תואר ראשון, כדי להתמחות בשוק ההון אפשר ללמוד מינהל עסקים בהתמחות מימון, ואפשר גם ללמוד כלכלה ולקחת את קורסי הבחירה המתאימים, בהנחה שזה מתאפשר במקום שבו אתה לומד. אני מציע לך לעבור על הרכבי הקורסים, כי בחלק מהתארים (בפרט במינהל עסקים) ההרכב שונה מאוד ממקום למקום.

בנוסף...

בתואר בכלכלה יש אפשרות לקחת קורסים שמקנים פטור מבחינות הרשות לניירות ערך לצורך קבלת תעודת יועץ השקעות או מנהל תיקים.

Kiru

New member
כבר לא

כיום אפשר לקבל פטורים רק מ-3 בחינות היסוד – כלכלה, סטטיסטיקה ומימון וחשבונאות. בוגרי תואר בכלכלה, מינהל עסקים, ביטוח או בנקאות יהיו זכאים לפטורים האלה. החל מה-10 לברואר כבר אין פטורים משאר הבחינות, אלא לפי תקנות המעבר, וגם זה עד למאי 2007.

Kiru

New member
תן רשימת קורסי בחירה ונראה,

השמות שונים ממקום למקום. עקרונית דברים כמו ניתוח ני"ע, מכשיריפ פיננסיים, ניתוח דוחות כספיים וכו'.

למעלה