שאלת לחץ אויר

shayvilk

New member
בודק פעם בשבוע

לרוב \ב יוצא לפני עליה למסלול. ממלא מחדש פעם בשבועיים בערך

NEED..... רגע רגע עכשיו באמת צריך סדר

ידוע שהצמיג מתחמם ואז כביכול הלחץ אויר שונה. מניסיוני אני יודע שאויר אמורים למלא שהצמיג קר !(כמו שכתבת...) זאת אומרת שאם הצמיג כבר התחמם אין טעם למלא או לשנות כי הלחץ יהיה כביכול לא נכון...ולא מתאים... וממה שאני קורא יש פה סתירה. בדבריך... מצד אחד אומר למלא שהצמיג קר ואז אומר למלא לחץ נמוך כי הלחץ עולה שהצמיג מתחמם..... אז מה הסדר הנכון ?? אולי עדיף כבר לחמם את הצמיג ורק אז לבדוק ולמלא בהתאם ?? הרי רוב הנסיעה היא עם צמיג חם אז למה בכלל להכניס את כל הקטע של צמיג קר....???????

וסתם סקר קטן..

בעלי ה DRZ-SM עם כמה לחץ אתם רוכבים ? לפי הספר זה 29 אחורי ו 26 קדמי...

shayvilk

New member
ביום יום אני רוכב עם 27-31

אבל זה כי אני בחור מאוד גדול... במסלול, 25 על 28 פחות או יותר

shayvilk

New member
איפה ראית שאני ממלא על צמיג חם?

רשמתי שלפני שאני נוסע למסלול אני בודק\ממלא שזה יוצא פעם בשבוע. לגבי למא לא למלא כשהצמיג חם... סיבה מאוד פשוטה, נדיר מאוד שהצמיג חם באותה מידה... קילומטר יותר או קילומטר פחות ישפיעו, צורת הרכיבה תשפיע, חם האספלט ישפיע ועוד ועוד... צמיג קר לרוב יושפע טיפה מטמפרטורת האוויר וגם זה חלקי. לכן נקודת היחוס שלך תהיה יותר קרובה בכל פעם על צמיג קר מאשר על חם. שי

קודם כל התגובה היא ל NEED 4 SPEED ולא אליך..

שם הוא מצד אחד אומר שהוא מודד אויר שהצמיג קר אבל אח"כ מוסיף כי אמורים למלא לחץ נמוך כדי שאחרי שהצמיג מתחמם נקבל את הלחץ הרצוי... אז אני טוען אם כבר אנחנו אמורים לקבל לחץ אויר ספציפי שהצמיג חם אז למה לא למדוד ולמלא שהצמיג חם ?? ההסבר שלך לגבי התחממות הצמיג שזה לא אחיד מקובלת אבל גם ככה שהצמיג קר זה לא הכי נכון כי הלחץ משתנה בחימום אז לדעתי עדיף כבר לבדוק אחרי חימום לדעתי זה יהיה הרבה יותר מדוייק.

NeeD 4 SpeeD

New member
../images/Emo122.gifאולי עם מספרים תבין יותר טוב...

נגיד וההמצלת יצרן לצמיג מסויים היא 30PSI . ההמלצה הזאת היא לאותו אופנוע מסויים ומשקל רוכב ממוצע (בערך 70 קילו) כאשר הצמיג קר. היצרן יודע שהצמיג מתחמם ברכיבה , ההמצלצה הזאת היא לרכיבה ממוצעת , כך שאחרי חימום , הלחץ בצמיג יהיה נגיד 32PSI.זהו הלחץ האופטימלי לאותו צמיג בזמן עבודה. עכשיו אתה לוקח את האופנוע למסלול מרוצים כאשר הלחץ הקר בצמיג הוא 30PSI (כמו המלצת יצרן).אתה מתחיל לקרוע את האמ אמא של האופנוע / צמיג , מה שגורם לצמיג להתחמם מעבר למה שהוא מתחמם ברכיבה ממוצעת , נגיד 34PSI. עכשיו עברת את הלחץ האופטימלי לאותו צמיג (32PSI) , ברור? בגלל זה , מי שרוכב במסלול מרוצים ,מראש מוריד את הלחץ הקר בצמיג , כדי שבזמן עבודה , הלחץ בצמיג יהיה קרוב ללחץ האופטימלי לאותו צמיג - 32PSI במקרה זה. נ.ב. לא מודדים לחץ אוויר חם כי זה לא מדוייק בכלל. הלחץ שרשום על דופן הצמיג הוא לחץ מקסימלי לאותו צמיג , אין מה להתייחס לנתון הזה בכלל. רוכב קל צריך לחץ אוויר נמוך יותר מרוכב כבד.

מכל מלמדיי השכלתי....

לא ידעתי שהיצרן מראש מתחשב בזה שהצמיג קר ומתחמם ורק אז מגיע לטמפ' הרצויה... לא ידעתי שהצמיג מתחמם יותר כשרוכבים במסלול מאשר ברכיבה על כביש רגיל... מעבר לכל זה.... נניח שכבר הטמפ' בצמיג הגיע לטמפ' ממוצעת והלחץ כבר הגיע לרצוי +- .... מבחינת אחיזה טובה יותר בכביש מה עדיף לחץ נמוך יותר ( ככה זה בשטח לפחות ) או להישאר עם הלחץ הזה שזה הלחץ שממליץ היצרן בעצם... ? בלי להתייחס לבלאי של הצמיג .

M O R M

New member
לחץ נמוך - טלאי המגע גדל

עכשיו לך חפש את השירשורים על טלאי המגע , לחץ אויר , רכיבה נכונה , פניות , בלימות , noyfb . אחרי שתקרא את השירשורים כשבוע שבועיים ברציפות נשמח להמשיך לענות לשאלותך החשובות בסבלנות רבה. קבל קישור לשאלות נפוצות.

NeeD 4 SpeeD

New member
כמו שכבר נכתב , זה תלוי בהרבה משתנים

מומלץ להתחיל מהמלצת יצרן , לרכב בכביש שאתה אוהב . אחרי כמה פעמים להוריד טיפה לחץ ולראות מה השתנה .לא בהכרך זה יהיה לטובה, יש גם חסרונות ללחץ נמוך - שחיקה מהירה יותר של הצמיג , היגוי כבד יותר ,פחות פידבק מהכביש , אוכל יותר דלק
.

למעלה