שאלת לחץ אויר

שאלת לחץ אויר

נניח שלפי הוראות יצרן לחץ האויר שאני אמור לרכב בו הוא X אחורי ו Y קדמי. רוב הרוכבים כאשר הם נכנסים למסלול או למגרש הם מורידים את הלחץ האויר בלפחות 2-4 PSI... לגלגל.. מהנורמל - שהנורמל הוא לחץ האויר שקבע היצרן.. אני מניח כדי לשפר אחיזה... (תקנו אותי אם אני טועה...) אז אם זה ככה מדוע לא רוכבים עם לחץ אויר נמוך מראש כבר... ? (ביומיום...)

Centros

New member
מניסיון שלי...

במקרה השבוע היה חסר לי 5 PSI באחורי וזה גרם לי להרגיש כיאלו שאני רוכב על שמן (ולא גאונים לא היה לי שמן על הגלגל!
) לא יודע איך מי אמר לך את זה אבל נשמע שטויות.... אולי מדובר ברכיבת שטח? אייל

כביש כביש...

ידוע שיש חוסר אויר יש בלאי של הצמיג יותר מהרגיל אבל לא מדובר בכמות אויר פחותה בהרבה...ככה שאני לא בטוח שבלאי זה נכון לומר.. זה לא נניח ג'יפ שמורידים מ 35 ל 15 PSI בשביל אחיזה בחול.. וידידי עם ה 5 PSI פחות... לא נשמע לי כ"כ הגיוני מה שאתה אומר.. שאני רוכב עם PSI גבוה יותר ממה שצריך אני מרגיש חלק מדי אבל שיש לחץ נמוך.. ההיפך...

shayvilk

New member
ברכיבת מסלול לעיתים מורידים קצת לחץ אויר...

לא בכמיות דרסטיות... יותר כדי למצוא את הלחץ שהכי נוח לך איתו.

nimiz

New member
קצת?? אם היצרן ממליץ על 45 אחורי ו42 קידמי

אני רוכב 32-34 בכביש הציבורי... ולא, אני לא מרגיש על שמן... וכן, סט צמיגים נגמר לי אחרי 3500 ק"מ. כן כן, אני משחק בנדמה לי, לוקח פניות ב23 קמ"ש וחושב שאני פוגארטי. fuck u all

t d m 900

New member
FUCK או לא פאק. נסחפת חבר

להוריד מעל 10 מהמומלץ.
קרא את סטפן

M O R M

New member
לדעתי בכלל לא נסחף

אני רכבתי עם 36 אחורי , 33 קידמי בכיף של רכיבת ספורט בסדום ערד/מלישוע/כבישהצפון/ביתגוברין. לא קשור להמלצת יצרן - השאלה היא איזה לחץ נוח לך יותר מבחינת תחושה ואחיזה בפניות.

stoli

New member
תשובת לחץ אויר

הנושא נטחן עד דק בפורום, וענו עליו כבר גדולים ממני. ובכל אופן: ישנן הוראות יצרן האופנוע (המשתנות לפי העומס על הכלי), וישנן הוראות יצרן הצמיג, אשר בדר"כ שונות בכמה PSI. האמת כנראה נמצאת באמצע. לחץ אויר גבוהה (קרוב לסף הגבוהה בין שני המספרים) יתן היגוי יותר קל, ויתרום לשחיקת מרכז הצמיג, ואילו לחץ אויר נמוך (קרוב לסף הנמוך) יתרום ליציבות, ואחיזה יותר טובה. הפתרון לטעמי להתחיל באמצע הטווח ולשחק כלפי מעלה או מטה תוך נסיון להבין מה יותק נוח לך. מדובר בסה"כ על 2-4 PSI לכאן או לכאן. למען הסר ספק התשובה מבוססת רק על נסיוני האישי המוגבל, וכי איני ממליץ לאיש לפעול על פי דעתי הבלתי מוסמכת, בעיקר בנושא כ"כ קריטי כמו הצמיגים.

tedys strm

New member
רוכבים ממליצים בטעות לרדת מהערך הנמוך

GS500 נדרש לפנים למלא ע"י סוזוקי ל 33 . על הצמיג (פיילוט אקטיב) רשום 41 רוכבים כאן יגידו לו למלא פחות מ 33 וזו טעות

dblast

New member
../images/Emo18.gifעל הצמיג רשום

לחץ מקסימלי שהצמיג מסוגל לספוג לפני שמתפוצץ

tedys strm

New member
אגדות שלא אוחזות מציאות

זה רחוק מאד מהתפוצצות. יהיו לזה חסרונות אחרים אבל לא התפוצצות בלחץ גבוה קר הצמיג מתחמם מעט בלחץ נמוך קר הצמיג מתחמם יותר ומגיע לערכי לחץ גבוהים בהרבה וזה בתנאים קיצוניים (למשל נראה לי במקום 40 קר שמת 18 קר וקרעת לצמיג הצורה בנסיעה אגרסיבית המייצרת חום רב) מסוכן להתפוצצות הצמיג.

NeeD 4 SpeeD

New member
סדר בבלאגן...

מדידת לחץ אוויר בצמיג נעשית כאשר הצמיג קר. הצמיג מתחמם בזמן רכיבה , מה שגורם ללחץ האוויר בצמיג לעלות . כאשר אתה נכנס למסלול , הצמיג מתחמם הרבה יותר מרכיבת כביש רגילה , מה שדורש לחץ ראשוני נמוך יותר , כדי שאחרי חימום , הלחץ בצמיג יהיה נכון ויאפשר אחיזה אופטימלית.

סטפן 297

New member
נוסיף עוד

שבלחצים נמוכים, קצב ההתחממות עולה וכמו כן ה contact patch גדל גם. יש להורדת הלחצים עוד יתרונות כמו שליטה מעט טובה יותר על החלקות הצמיג בעת מגבלות האחיזה, יכולת משופרת בשיכוך מהמורות הכביש ועוד. מה שחשוב זה לבצע את תהליך הורדת הלחצים בצורה מאוד הדרגתית ולאורך זמן.

למעלה