שאלת כאב ראש

אוטוטו12

New member
ערב טוב

ערב טוב,

כאבי ראש אותי הכי מלחיצים כשזה נוגע לילדים שלי... כך שאני בהחלט מבינה את הלחץ שלך.... מה עוד שזו תופעה כזו שאין לה עקביות או סימנים נוספים אחרים (כמו חום למשל ואז אפשר להגיד - וירוס...)
אני הייתי הולכת על בדיקת עיניים.... זה בהחלט יכול להיות סימן לבעית ראיה....
אפשרות אחרת זה אולי סינוסיטיס.... לא שוללת בכלל - בדרך כלל הסימן הכי מובהק של זה - הקושי להוריד את הראש למטה ואת המבט כי הכל כואב מסביב....
אפשרות אחרת זה מיגרנה (אני סובלת כבר שנים רבות מכך - ואני יכולה להגיד לך שיש הרבה סימנים לעניין - החל מכאבי ראש שלא מרפים במשך מס' שעות עד כדי הקאה.... ואפשרות נוספת בין השאר זה גם כאבי ראש שבאים והולכים במשך מס' ימים .... לפעמים הכאבים הם רק בחלק מהראש.... מהפנים.... הכל אפשרי...)
טוב שאת לא מזניחה זאת.... חשוב לבדוק .... מאמינה שזה יתברר בסוף כשום דבר רציני או מקסימום ככזה שאפשר לטפל בו במהירות...
הרבה בריאות

אנטיביוטיקה זה נגד הסינוסיטיס שהרבה פעמים

נגרם מנזלת והתקררות. ההשפעה שלה מורגשת רק כעבור יומיים בערך. מציעה לך להתייעץ עם הרופאה בקשר לכמה ימי מנוחה מומלצים לו ולדאוג שישלים את החומר החסר.

נומלה

New member
ראשית סינוסיטיס לא נעלם ביום

וגם לא ביומיים. שנית, יתכן ומקור כאב הראש בדבר אחר וכמו שהמליצו לך כדאי ללכת לראות נוירולוג. אני לא הייתי מחליטה לבד על דבר כזה.

obelina

New member
למה רק לי נראה שזה פסיכולוגי ובית הספר

גורם לו לכאבי ראש ?
פיתרון: להחליף בית ספר ?

Ani15

New member
עוד כיוון

אצלנו במשפחה נמצאה דלקת קרום המוח ויראלית. היו כאבי ראש מאוד חזקים וממושכים בלי חום. אני מציעה לחזור לרופאה ולבקש הפניה למיון או נוירולוג או אא"ג.

מרוניה

New member
נכון, לבדוק גם כיוון של דלקת קרום המוח.

ויקה1222

New member
מודה מאוד על התשובות המושקעות

זהו פורום מדהים באמת. אקבע בדיקות ואקבע תור לאף אוזן גרון ועינים וכל השאר.
בנוסף, אכן הוא לא אוהב את הבית ספר ולמרות שהסבל שלו אמיתי, הוא אכן מנצל אותו עד הסוף כדי לא ללכת. עלי לציין שגם לחוג שהוא אוהב, לא הלך השבוע. לגבי הפתרון של להחליף בית ספר שהציעו, יש לו אופי די ייחודי ולא קל לו למצוא את עצמו במערכת, כך שבית הספר הוא לא בהכרח הבעיה. משגעת אותי העובדה שלמרות שהוא סובל, הוא לא מסוגל לעשות את המאמץ ולהתגבר כמו שאני עושה למשל או כמו שהוא עשה לפני יומיים כשכן מצא כוחות לבוא איתנו למסעדה (לדבריו מאוד סבל שם).

מרוניה

New member
לא הייתי מצפה מילד לסבולת של מבוגר.

מה גם שכאשר יושבים בשיעור יותר קשה לשאת את הסבל מאשר בעבודה אקטיבית, שמתרוצצים מכאן לשם ושוקעים בעבודה ולא שמים לב שהזמן עובר.
יתרה מזאת, גם אני המשכתי לעבוד למרות פגיעות גוף קשות, כי ידעתי שאני צריכה לפרנס את הילדים שלי. אני לא דורשת מהילדים שלי לעמוד בתלאות כאלה. הם לא צריכים להיות קשוחים כל כך בגילם. זה מתאים למבוגרים.

טובה53

New member
האם הוא שותה מספיק?

* אולי שינסה לשתות 12 כוסות *מים* ביום. או לפחות להוסיף 2 כוסות מים למה שהוא רגיל לשתות ביום.
* אחת הסיבות הכי נפוצות לכאב ראש מתמשך היא סטרס. תנסי לחשוב אולי יש מצב לסטרס.
בהצלחה.

ella1302

New member
מעבר לעצות הטובות שקיבלת יש גם את הכיוון

התזונתי. אולי חסרים לו ויטמינים מקבוצת B או ברזל? מחסור בהם גורם לכאבי ראש, אולי ויטמינים אחרים. ניתן לבקש מרופאת משפחה בדיקה לרמת הויטמינים. יש גם צבעי מאכל וחומרים משמרים שגורמים לפעמים לכאבי ראש. אני סבלתי שנים ממיגרנות, בתקופה הן התגברו עד כדי 2-3 התקפים בשבוע. הנוירולוגית שלי המליצה לי להפסיק לאכול מוצרי חלב פרה (כבשים ועזים מותר מעט) ועם הזמן חל שיפור ניכר, ההתקפים הפכו לנדירים- אחת לכמה חודשים.

מטילדה11

New member
אגיד משהו אחר

אני מאמינה בחוש השישי של אמא.

זה ממש לא רציני אבל מה את חושבת? איך לך זה מרגיש? האם זה בעיה בבית ספר או משהו א אחר שעדין לא גליתם מהו?

עניים, שינים, תזונה, או כל דבר אחר קטן או גדול .

ויקה1222

New member
תשובה

החוש השישי של אמא מתלבט. אני לא חושבת שאין לו כאב ראש. אני חושבת שהיה משהו (אולי וירוס) ושהוא התלבש על זה ועשה סיפור שלם ממשהו שאצל ילד אחר היה עובר בצורה הרבה יותר רגועה. היה לנו משהו דומה גם בשנה שעברה וגם אז הוא החסיר איזה שבוע. דרך אגב, החזרנו אותו לבית הספר אתמול במאבק (בדרך שלח לי אסמסים) והוא חזר ואמר שהיה נורא והוא מאוד סבל . מצד שני, אומנם הבית ספר הוא לא להיט, אבל ככל הידוע לי, לא היה שינויים משמעותיים לרעה בתקופה שלפני. הוא ילד רגיש שלא קל לו.

מטילדה11

New member
המשיכי לשים לב

ואם צריך ללחוץ על הרופאה שתשלח לבדיקות שקופ"ח לא אוהבת בגלל המחיר - לא לוותר.

אם אני פארנויאדית זה לא אומר שלא רודפים אותי

אבל בהנחה שהכאב קיים,בין אם סיבותיו פיזיולוגיות (מאובחנות או שלא) או מדומות (עדיין כואב לו) -אז השאלה אינה מאיפה כאב הראש (אני מניחה שאתם בודקים את האפשרויות)
אלא ההתמודדות עם כאב הראש שקיים
הרווחים המשניים שהוא מקבל מהדווח על כאב הראש (לא ללכת לבית ספר, גם שנה שעברה-יש לו דפוס נלמד, תשומת לב, אסאמסים) קיימים

והשאלה- איך מתמודדים עם הבעיה המהותית שבעטיה הוא "משתמש" בכאבי הראש, כדי לקבל את ה"ההטבות" שלו.

זה לא אומר שלא כואב לו, זה אומר שהסיבה לא תמיד פיזיולוגית והפתרון ....גם לא תמיד.

ויקה1222

New member
הסיבה

לא תמיד פיזיולוגית והטיפול גם לא תמיד. מסכימה , אבל האמת, חשבתי שהנושא מטופל. יש לו רגישויות והוא מקבל טיפול באומנות ועוד טיפול נוסף שעזר לנו להפחית מאוד את החרדות, לכן התחושה שלי היא של חוסר אונים. הילד מקבל עזרה, השתפר מאוד (מבחינת החרדות, יש שינוי עצום), כל מקרה כזה מלחיץ אותי כי הוא מזכיר לי כמה רגיש הוא. וחוץ מזה, כאמור, לא הייתי רוצה לפספס משהו רפואי, אז אני אגרור לכמה בדיקות.

שחר בר

New member
כאבי ראש

רק לספר מנסיון שלנו במשך כשנה הבן סבל מכאבי ראש מאוד חזקים כמעט כל שבוע
אי רצון ללכת לבית לא היתה הסיבה אצלנו כי אני מרשה לו אחת לכמה זמן לא ללכת (אין ניצול לרעה)
בדיקות דם תקינות
עכבנו אחרי התזונה מקפיד לשתות
רופאת עינים לא מצאה כל בעיה
נירולוג ילדים טען שהכל תקין ואלו כאבי גדילה
ניסינו גם פיובידבק
ואכן כעבור שנה הכול נעלם
שוה לבדוק רק כדי לשלול ולהיות שקטים
בעקבות המקרה שלנו
התברר לי שהתופעה קימת אצל המתבגרים
שירגיש טוב

מתי מופיע כאב הראש?

בקימה מהשינה? כשהוא מתכופף? יש הפרעות פתאומיות בראייה?
אם הילד מקיא פתאום או מתקשה בבליעה- לטוס למיון. לטוס.

למעלה