שאלת כאב ראש

ויקה1222

New member
שאלת כאב ראש

הבן שלי כבר שבוע עם כאב ראש לסירוגין שבא והולך. אכן נראה סובל אבל כן מסוגל לעשות פעילויות שונות כגון מחשב או הליכה איתנו למסעדה . לא הולך לבתי ספר וגם לא לחוג פינג פונג שאותו הוא אוהב. אני מתעקשת שיחזור לבחת ספר אבל הוא אומר שמאוד קשה להתרכז כשכואב הראש. הלכנו לרופאה והיא חושבת שאולי יש סימנים לסינוסיטיס ונתנה לו אנטיביוטיקה שהתחיל אתמול וקיויתי שתעזור אבל עד עכשיו אין שינוי. אני לא מצליחה להבין, מצד אחד, הוא אכן עושה רושם של סובל ומתקשר אלי לעבודה להתלונן, מצד שני, יש דברים שהוא עושה (כאמור מחשב או ספר). באמת פעיל פחות ורוב הזמן נח עם ספר וגם התיאבון ירד. ככל הידוע לי לא קרה שום דבר יוצא דופן בבית הספר. אני די אובדת עצות. להכריח ללכת לבית הספר? לבקש מהרופאה צילום ראש? יש וירוסים כאלה? אשמח לתובנות כי אני קצת מיואשת.

חני ב

New member
בדיקת עיניים

הבן שלי גם סבל לפני כמה חודשים מכאבי ראש באים וחוזרים.
הלכנו לרופאת משפחה. שלחה אותו לעשות בדיקות דם וכן נתנה הפניה לרופא עיניים.
ואכן אחרי הביקור אצל הרופא, שאמר לבן שילך כל הזמן עם המשקפים, לא רק שירכיב אותם מול טלוי' ומחשב, הכאבים חלפו להם.

מרוניה

New member
במקרה כזה הילד לא היה נמנע גם מקריאה ומחשב?

אני לא שואלת בקנטרנות, אלא באמת תוהה. כי היא אומרת שהילד דווקא ממשיך בפעילות של מחשב וקריאה. כלומר, נוח לו במצב של מנוחה, בלי פעילות נמרצת ובלי להזיז את הראש יותר מדי. אבל את העיניים זה בהחלט מאמץ.

סקיפי

New member
קריאה ומחשב

הן פעילויות שדורשות טווח קצר של העיניים. מאד יכול להיות שהקריאה מהלוח גורמת לכאב ראש.

חני ב

New member
לא, הוא עשה הכל

רק קיטר כל הזמן שכואב לו הראש והתחיל לקחת כדורים נגד כאבי ראש, מה שמעולם לא עשה. לכן ידעתי שהוא לא סתם ממציא ומקטר.

מרוניה

New member
במקרה זה אני מדברת על הילד של השואלת.

שלכאורה נמשך לפעילויות של מנוחה, אבל פעילויות שמאמצות את העיניים. לכן נשמע לי כאילו לא קשור. אבל באמת קשה "לאבחן" את זה מרחוק.

katam

New member
הבת שלי התחילה להרכיב משקפיים רק לראיה מרחוק

ורק לאחר מספר שנים התחילה להזדקק למשקפיים גם בראיה מקרוב

אביבקיץ

New member
אם הבעיה היא ראיה למרחק - אין בעיה לקרוא

מי שהוא קצר ראיה - עלול לכאוב לו הראש כהוא מתאמץ לראות למרחוק,
אבל אין שום בעיה לקרוא ספר או מחשב

מרוניה

New member
הוא מוכר לך כתחמן?

לא יודעת, אם הבת שלי, שאני סומכת עליה באלף אחוז, היתה מתנהגת כך, הייתי מאמינה בהחלט שמדובר באיזושהי מחלה. אלא אם היה לי חשד שיש איזה חרם חברתי או משהו כזה שמניע אותה להיעדר מפעילויות, ואז הייתי שואלת אותה אם לא מדובר על בעיה כלשהי בבית הספר שמעיקה עליה.
והשאלה השנייה - אם את סומכת על הרופאה. אני לא כ"כ מבינה איך נותנים אנטיביוטיקה בלי צילום שמוכיח סינוסיטיס, אבל הרבה זמן עבר מאז הסינוסיטיס האחרון שהיה לי, אז אולי דברים השתנו מאז. אולי זה בכלל מחלת הנשיקה? או משהו אחר? כדאי לשאול אותה, לדעתי. אולי כדאי לעשות בדיקות דם?

אימם

New member
אם הרופאה חושבת שזה סינוזיטיס...

אז לכי לראות רופא אא"ג. הוא ישלח אותך לצילום מערות האף ויראו בבירור אם זו הבעיה.
אולי הוא אפילו יוכל לשחרר קצת את החסימה עם שאיבה.
הבעיה הזו נמשכת רק שבוע לא הייתי דואגת מידי....

אימם

New member
מתאים מאוד לסינוזיטיס

סינוזיטיס זה לא משהו שנפטרים ממנו מהר לצערי זה יכול לקחת כמה שבועות אבל גם שבוע שבועיים אם נותנים אנטיביוטיקה חזקה מספיק. אם לא אז הסבל נמשך...
לפני שנתיים היה לי סינוזיטיס ורק אחרי שהחליפו לי 3 סוגי אנטיביוטיקה זה עבר

מרוניה

New member
אבל אני מניחה שעשו איזשהו אבחון מסודר, לא?

צילום? משהו אחר? זה לא מוזר שנותנים אנטיביוטיקה בלי "הוכחה" כלשהי?

אימם

New member
תתפלאי יש רופאים (בעיקר משפחה) שנותנים סתם

גם לי נתן הרופא משפחה סתם אנטיביוטיקה שבכלל לא התאימה לסינוזיטיס. רק כשהלכתי לאא"ג הרגשתי את המקצוענות שלו הן בבדיקה היסודית והן שלח אותי לצילום מערות האף....

ויקה1222

New member
עונה לכולכן

מה שמדאיג אותי זה חוסר היכולת להתמודד, כלומר זה שהוא לא הולך לבית הספר. באחד הימים שלחנו אותו אבל הוא התקשר באמצע היום ואמר שחוזר כי לא מרגיש טוב.
מה שגם מוזר זה השינויים והמעברים ממצב למצב. חלק מהזמן הוא סובל ונאנח וחלק אחר צופה בעליזות בטלויזיה ומתגלגל מצחוק ממשהו שהוא רואה (אותו מקום על הספה כלומר אני מניחה שהוא רואה אותו דבר, הוא לא מנסה להתקרב). כאילו שני ילדים שונים. כשאני שואלת אותו, הוא אומר שהכאב בא בגלים. גם התיאבון שלו ירד. לאורך השנים, היו כבר תקופות שהוא התלונן על כאבי ראש (לפני שנה עשינו ברורים) אבל אף פעם לא היתה העדרות כה ארוכה מבית הספר בגלל כאב ראש.

SimplyBe

New member
הייתם אצל נוירולוג ?

יכול להיות שזו מיגרנה ?
איך הוא ישן בלילה ?

אימם

New member
אז נתנו לך כאן כמה רעיונות

מכאן תמשיכי בירור. לכי לרופא עיניים, אא"ג ואם הפתרון לא יימצא שם, חזרי לרופאת המשפחה.אבל אל תתני לה לטפל בסינוזיטיס. זה מה שקרה לי עד שהגעתי לרופא אא"ג שנתן לי אנטיביוטיקה חזקה יותר
אני בעד ללכת לרופא מומחה בכל תחום.

היה לנו

התברר בסופו של דבר כוירוס
גם אני חשבתי חלק מהזמן שהילד מתחמן אלא שאז עלה חום פתאום והתברר שהוא ממש חולה.
עבר בערך אחרי שבוע.

ויקה1222

New member
הגעתי למצב

שאני ממש מקווה שיעלה לו החום. משהו ודאי שאפשר לבדוק ולטפל. וכבר עבר שבוע ואני רואה לזה סוף.

למעלה