שאלת טירון

garush

New member
שאלת טירון

שלום לכולם. לפני שכתבתי, קראתי קצת בפורום והתוודאתי לתסכול מהמשטרה פה,בתור אחד שכל חייו נהג ברכב אני יכול לומר לכם שהנבלות (הם לא תמיד נבלות אלא בדר"כ רובוטים מטומטמים)האלה נטפלים לכולם.וחוקים לא ניתן לכופף. תכלס אני כרגע בשלילה עקב תקלה בירוקרטית (גם אני נסעתי ללא רשיון מחודש) ועוד חודש אני חוזר לכביש (במידה ומורי הנהיגה יחזרו לעבוד). קצת נמאס לי ממכונית ואני שוקל לעלות בתור התחלה על טוסטוס...אני בן 37 וכל חיי חלמתי על הארלי דוידסון...טוב זה חלום ...ואהיה חייב להתחיל עם משהו, מספר שאלות: 1. לדעתכם כרוכבים בעלי נסיון..האם ניתן לעלות על רכב דו גלגלי בכל גיל? כלומר זה לא מאוחר עבורי ? 2. יש דרך להרכיב על אופנוע ילד בן חמש? יש התקנים מיוחדים או משהו דומה? זה מקובל בעולם, לדוגמא? תודה מראש חברים

yoshi6

New member
סבא שלי רכב על BSA בגיל 75

נראה לי שאתה עוד ילד עבורו.

ronen_st

New member
הגיל בדרך כלל רק מגדיל את סיכויי ההשרדות

הגיל (בטח 37) לא פרמטר אם לעלות על אופנוע או לא. אני בן 50 ורוכב מעל 30 שנה ולפחות 20k עד 30k כל שנה. ילד בן 5 לא הייתי מעלה על האופנוע למרות כל האמצעי בטיחות שתנקוט בהם. היה לי נסיון רע עם הבן שלי לפני כ-15 שנה למזלי יצאנו מזה. לפני כ-5 שנים הוא גם הצטרף למעגל הרוכבים ומהנסיון האע ההוא נשאר רק זכרונות ונסיון חיים. רונן

garush

New member
אחדד את השאלה

אני מבין שכולכם רוכבים ותיקים השאלה היא האם להתחיל בגיל 37 זה מאוחר כלומר האם אוכל עדיין לרכוש את כל המיומנויות שצריך לפי מה שסיפרתם גם לגבי אותו סבא....הבנתי שכולכם התחלתם מוקדם ואני מתכוון רק להתחיל בגיל 37 תודה על הסובלנות אני מצרף את האופנוע שנדלקתי עליו זה היה בנסיעת עסקים לאיסטנבול...כל בוקר (במשך חודש) בדרך למשרד הייתי חולף ליד הסניף של הארלי דוידסון והוא (בוב השמן) פשוט הביט בי מעולם לא אהבתי אופנועים אבל פתאום משהו בי נכבש התאהבתי אני לא מצליח להסביר את זה ואולי אתם כרוכבים ותיקים יכולים להבין אותי אני חושב שראיתי אחד כזה על הכביש פה באיזור חיפה

avi elbaz

New member
אני למדתי לרכב בגיל לפני שנה בגיל 43

בהתחלה חששתי והוצאתי רשיון A2 ואם האוכל בא התיאבון והוצאתי רשיון A1 ואני רוכש בקרוב נינג'ה 250. מחכה כבר להוציא רשיון בילתי מוגבל בעוד 9 חודשים. אין ממה לחשוש. תהנה.

Niki29

New member
ל"סבא"../images/Emo13.gif

עשיתי רשיון בדיוק בגיל שלך וכמו שכבר אמרו לך כאן, זה רק יתרון. אתה כבר אחרי כל השטויות של גיל הנעורים. בטח כבר בעל משפחה ויש לך יותר מידי מה להפסיד ו(גם הרבה מ ה להרויח מהחיים) בשביל שתתפרע על האופנוע. אז לך על זה, בכיף. שווה כל רגע (כמעט...).

ennicka

New member
מיומנות רכיבה

לגבי רכישת מיומנות ריכיבה במהלך השנים, אישית חושבת שעדיף לרכוש אותה מהר יותר בקורס רכיבה מתקדמת (אחרי הוצאת הרשיון..שהרי מוסכם שעל פי רוב, מלמדים בעיקר את מיומנות מעבר הטסט). בקיצור לך על זה ילד כל עוד את לא שוכח מיגון, מחשבה וקורס רכיבה מתקדמת...

זרדלה

New member
ללא כל ספק, זה לא מאוחר

אם כבר, עדיף. קח את הזמן, למד בקצב שלך. אין למה למהר. אמנם כבר פיספסת כמה שנים שהיית ללא אופנוע, אבל יש לך עוד הרבה זמן לרכב. לגבי הרכבות ילדים אין לי ממש ניסיון, אבל אני לא רואה איך זה ממש שונה מלקחת מורכבת חסרת ניסיון. אגב אולי תתחיל עם הרכבת פאזלים, ואח"כ תעבור להרכיב ילדים...

המוש

New member
לפני שאתה מתחיל

קח לעצמך ריענון, עשה קורס רכיבה מתקדמת, ותיהנה בגדול

NeeD 4 SpeeD

New member
גיל מאוחר מדי זה כאשר

אתה לא מסוגל להניף את הרגל מעל מושב האופנוע שלך.

זה הגיל שאפשר להתחיל../images/Emo8.gif

אני עשיתי רישיון בגיל 45 וישר קניתי G עז. לא מאכזב ,אכשיו שוקל כבר להחליף למשהו יותר גדול (אחרי שנתיים). בהצלחה

מנשה ש

New member
בשביל זה יש קאסטום, לא?

זאת לא הסיבה שהמושב בקאסטום הוא כל כך נמוך? ועכשיו קצת ברצינות. לפותח השרשור, עליך להיזהר מתופעת האופנוענים של middle-aged. סטטיסטיקת התאונות שלהם גבוהה לעין שיעור מהממוצע בקרב אופנוענים שרכבו באופן רצוף לאורך השנים. הפתרון לבעיה היא כמובן מתינות ושיקול-דעת (זה לא פשוט על אופנוע) יחד עם עבודה מאומצת על מיומנות (קורסים וכו').

creth11

New member
לא חשוב הגיל העיקר התרגיל

תמיד לרכב לפי היכולת שלך ולא להיגרר לנסות לפי היכולת של האחרים. הגיל עוזר בד"כ לרכב מתון יותר. אני היתחלתי ב גיל 50 (אתה צעיר !! )וכיום אני אם רישיון בילתי מוגבל. אבל עדיין על KLE ונהנה ממנו. אני לא מרכיב נקודה. תתחיל לעשות שיעורים וכבר תרגיש איך אתה מיתחבר לקטע, וגם תגלה את היכולת שלך בתיפעול. צריך להיתרגל כי הכל הפוך מרכב, גז ביד, קלאץ ביד, בלימה להתאים יד ורגל (קואורדינציה של קוף נידרשת) אין היכן להשעין מרפק ימין, הרוח תולשת את קסדת הקלימרו של המורה ובשמיניות הרגל קופצת אוטומטית לתמוך את ההטיה, והקטע שניכשלתי פעם אחת כי בסיום טסט המיגרש לאחר הבלימה הורדתי רגל ימין לקרקע (למה מי אמר שאסור? יש לבן האדם 2 רגליים לא?) תתחיל לאט. תרכוש ניסיון תרכיב רק שתרגיש שאתה יכול. מימלא אתה מתחיל עם רישיון מוגבל וכלים חלשים בהתחלה. קח את הזמן ןתהנה תתקדם לפי יכולתך, למה להיות טרוד מה יהיה בעוד שנה? כיום הילד בן 5 עד שתגיע למצב שתחליט שאתה רוצה לבירכיב הוא יגדל ואתה תהיה מנוסה יותר סיכום - ילד, תזרום אם הכיף שלך.

SkyEye

New member
../images/Emo41.gifלא נמנעים מרכיבה עקב הזדקנות אלא ההיפך../images/Emo41.gif

מזדקנים הרבה יותר מהר אם נמנעים מרכיבה!

garush

New member
תודה לכולם

תשמעו רק הדלקתם אותי יותר עם כל האהבה וההתלהבות ששפכתם פה אני מודה לכם ומקווה בקרוב כבר להיות "רוכב" דרך אגב אף אחד מכם לא הגיב על התמונה ששמתי ציפיתי למשהו בסגנון תמשיך לחלום ילד חחח :)

menyroth1

New member
לעניין הילד

אני מצטרף להמלצות של כולם ללמוד גם בגיל מאוחר - אף פעם לא מאוחר אני מצטרף להמלצות השליליות של כולם לעניין הילד - יתרה מכך לאחרונה ראיתי הצעת חוק שלפיה לא ניתן יהיה להרכיב ילד אם רגליו אינן מגיעות לרגלית (הבן שלי בן 11 כמעט 12 ואינו מגיע לרגליות ) . איני יודע אם זה כבר לא חוקי להרכיב ילד אבל אין ספק שעד שתסיים ללמוד רכיבה זה יהיה לא חוקי להרכיב ילד

למעלה