שאלת טבלה

Chris Redfield

New member
שאלת טבלה

טור א' סכום מיתרים AC+AB טור ב' קשת AB מידע נוסף הוא הציור שמצורף. עכשיו התשובה היא 2. אני לא טובח למה זה? האם זה בגלל שיש חוק שאומר שמיתר שנשען על קשת קטן ממנה? או שזה משהו אחר תודה מראש.

erezhustla

New member
אז ככה..

לא יודע איזה חוקים יש.. בכל אופן, הדרך הקצרה ביותר מנקודה אחת לשניה היא קו ישר. לכן ברור שקשת AC גדולה מהישר AC (הדרך הקצרה ביותר לחבר בין 2 הנקודות). ובאותו אופן ברור שקשת BC גדולה מישר BC. לכן הקשת AB (שהיא סגום שתי הקשתות), תהיה גדולה מAB+ AC

erezhustla

New member
כן התבלבלתי...

חשבתי ששאלו על BC+ AC עכשיו כשראיתי שוב את השאלה - התשובה היא 4.. כפי שכבר הסבירו AB =2R קשת AB = 3.14R AC <2R AC>0 הוא יכול להיות קרוב מאד ל2R והסכום יהיה קרוב מאד ל4R כמו כן הוא יכול להיות קרוב מאד ל0 והסכום יהיה קרוב ל2R לכן התשובה 4 :)

IDLVI

New member
מוזר לי

אני די בטוח שזו הדרך לפתרון אבל התשובה שלי היא (4) ולא (2): ABC משולש ישר זוית וחסום במעגל, משמע שהצלע AB חייבת להיות קוטר המעגל.. AB אם כן שווה: 2r הצלע AC נימצאת בתחום שבין 0 ל-2r, כלומר: 0 < 2r > AC לכן AC+AB יהיה חייב להיות קטן מ- 4r הקשת AB היא למעשה בדיוק חצי מהיקף המעגל (משום שAB הוא קוטר). כלומר שווה בדיוק ל- פאי*r. פאי*r יכול להיות שווה ל, קטן מ, או גדול מAC+AB. אני טועה?

IDLVI

New member
יכול להיות שיש טעות אצלו בספר

בדקתי את עצמי 5 פעמים! ונראה לי שהוכחתי מעבר לכל ספק שAB+AC יכול להיות כל מספר בין 2r ל4r ופאי*r נמצא בתוך התחום הזה

Chris Redfield

New member
מה שכתבת נכון

אבל לפי ההגיון יותר מדויק להגיד שכשמיתר נשען על קשת הרי ברור שהקשת יותר ארוכה ממנו. ככה שכאשר קשת AC גדולה ממיתר AC וקשת BC גדולה ממיתר BC אז סכום קשתות AC+AB כלומר קשת AB , גדולה מסכום מיתרים AB+AC. קיצר, איפה כל התותחים בגאו?

Chris Redfield

New member
מצטער

אבל ממש לא הבנתי מה השוני בין 2 המקרים בקובץ. פעם קשת אחת יותר גדולה ופעם קשת אחרת.

harbor

New member
אז ככה

בוא נתחיל מזה שקשת AB זה גודל קבוע. שהוא שווה ל פאי כפול הרדיוס. שזה 3.14R אנחנו עוד יודעים שהמיתר AB הוא גם גודל קבוע ששווה ל2R. אנחנו צריכים למצוא מה הגודל של המיתר AC, ובקובץ שהעלתי אתה רואה את "מקרי הקיצון" של גודל המיתר AC (הוא יכול לנוע בין גודל ששואף ל 0 ולבין גודל ששואף ל 2R) ולכן לא ניתן לקבוע. התשובה היא 4

SHARON 103

New member
משהו שצריך לקחת בחשבון

אהלן, קראתי את מה שכתבת ואני חושב שלא לקחת משהו בחשבון לגבי דרך הפיתרון. זה באמת נכון לומר שהקשת יותר ארוכה מהמיתר שעובר בין אותן 2 נקודות. (המרחק הקצר בין 2 נק' הוא קו ישר). עכשיו, קשת AB גדולה יותר ממיתר AB. קשת AC גדולה יותר ממיתר AC. ועכשיו יש השווה בין סכום שני מיתרים AB +AC לעומת קשת AB . עכשיו ברור לנו שקשת AB גדולה ממיתר AB והשאלה היא מה תפקידו של מיתר AC. מיתר AC יכול להיות קטנטן ואז סכומו עם מיתר AB יהיה קטן מ-AB. מיתר AC יכול להשלים יחד עם מיתר שנ את אורך הקשת AB ויכול להיות שאורך מיתר AC גדול ויחד עם מיתר AB יהיה ארוך יותר מקשת AB. ולכן התשובה היא 4.

Ann2922

New member
תעביר אותו, הוא קוטר במעגל, במקרה

הזה גם יתר במשולש ABC

IDLVI

New member
המחשה

חחח.. אני והשטויות שאני מתעסק בהם.. הרי שואלים על המיתר AB, זה אומר שצריך להסתכל עליו. ומה לעזזאל BC קשור? לא שואלים עליו כלום ולא נתון עליו כלום

SHARON 103

New member
סחתיין על ההשקעה!!!../images/Emo41.gif

אני חייב ללמוד איך עושים את זה... עם איזה תוכנה אתה מכין את זה? איפה אני יכול ללמוד איך עושים את זה?

למעלה