שאלת טבית

sampl45

New member
שאלת טבית

איך עושים שייצא טבית כמו של סבתא ז"ל. למטה היה שרוף (אחקקה) ומעלה רטוב וטעים. ניסיתי הרבה ואף פעם לא יצא לי כמו של סבתא.

sampl45

New member
זו לא הגרסה של סבתי

אצלה לא היה שימוש בתפוחי אדמה, קורקבנים או חלקי פנים. אם משהו מכיר גרסה אחרת אשמח לשמוע.

אילנית12

New member
../images/Emo3.gifבבקשה:טבית בקלי קלות.

טבית חמין עירקי אורז ועוף/ בשר מקור התמונה:אילנית12 הכמויות לפי "עין". חזה עוף(אפשר חלק אחר של עוף) לפעמים אני עושה עם בשר בקר או כבש(יותר טעים) מאדה עם שמן זית,או קנולה בצל גדול קצוץ,(אש בינונית), "סוגרת" את הבשר עם הבצל,מוסיפה פפריקה מתוקה, מלח,פלפל,שחור,תבלין:בהרת של קובה (זהירות יש גם של חמוצים),קופסא קטנטנה של רסק עגבניות מערבבת,מוסיפה מים . בינתיים שטפתי אורז סיננתי והוספתי לסיר . לתת לזה בערך 10 דקות בישול עד שרואים,שהאורז התאדה. ואז אפשר להוסיף את הביצים הקשות,והופ ישר לפלטה.לבדוק מדי פעם אם צריך להוסיף מים. מקור:עצמי

אילנית12

New member
שמו את הטבית שלי,בערוץ

האוכל של תפוז. כנראה מצא חן בעיניהם.

וזה מתאים לך?

תבית (חמין עיראקי של אורז ועוף ממולא) תבשיל מופלא של חורף. התבית מונח על הפלטה מכניסת השבת ועד לשבת בצהריים והריחות שעולים ממנו משגעים את דיירי הבית. ילדי המשפחה, ואני ביניהם, אוהבים במיוחד את האורז הרך שמסביב לעוף. מהרגע שמגישים את התבית לשולחן, עוברות כמה דקות בלבד עד שהוא מתחסל עד תום... במתכון המקורי משתמשים בעוף שלם שמרוקנים ממנו את העצמות. כאן נתנו גרסה קלה יותר להכנה. המרכיבים (6-8 מנות): לעוף: 1 עוף שלם 400 גרם קורקבני עוף 2 כוסות אורז 1/2 כף פפריקה מתוקה 1 כף תערובת תבלינים "בהרת לקובה" (להשיג בחנויות התבלינים) 1/2 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית מלח 3 כפות שמן (רצוי קנולה) לחמין התבית: 1 בצל, קלוף וקצוץ 2 כפות שמן 1 כף פפריקה מתוקה 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור טחון 3 כפות רסק עגבניות 3 כוסות מים 2 כוסות אורז אופן ההכנה: העוף הממולא: שוטפים היטב את העוף מבפנים ומבחוץ ומניחים במסננת 5-10 דקות. מניחים את הקורקבנים בסיר ומוסיפים מים כדי כיסוי. מרתיחים ומסירים את הקצף שנוצר. מבשלים עוד 5 דקות, מסננים ומצננים. קוצצים את הקורקבנים גס ומניחים בקערה. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי המלית ומערבבים. ממלאים את פנים העוף. החמין: מחממים את השמן בסיר (רצוי טפלון) גדול שיכול להיכנס לתנור, מעל להבה בינונית ומטגנים את הבצל עם התבלינים עד הזהבה. מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את המים והאורז, מערבבים ומסירים מהכיריים. יוצרים מעין גומה באורז שבסיר ומניחים בה את העוף הממולא. מוסיפים מים עד גובה העוף ועוד ס"מ. מניחים על להבה בינונית ומרתיחים. מכסים את הסיר ומניחים על פלטה חמה למשך הלילה, או בתנור, בחום נמוך מאוד (100 מעלות). בודקים מדי פעם אם יש בסיר מספיק מים כדי שהתבשיל לא יתייבש מדי. אם צריך, מוסיפים מעט מים רותחים. מגישים חם. איך שומרים? מגישים מייד. החמין במיטבו כשהוא טרי.

sampl45

New member
תודה

זה כבר נראה יותר כמו של סבתא. אני בטוח שאת המקור בחיים לא אצליח לשחזר בשביל זה צריך את הידיים הנהדרות שלה . אנסה ואודיע לכם איך יצא . תודה .

לסאמפל 45, נזכרתי במילה

מהילדות שלי, אמרת חכאכה, ונזכרתי במילה אחרת מהילדות. מילה מאוד יפה שגורמת לי לחייך ואפילו קצת לדמוע כשאני נזכר בה. כשהיינו ילדים קטנים, אז היה לנו כמה וכמה חוויות. אחת החוויות היא, שכשאימי זכרונה לברכה היתה מסיימת להכין עוגה, היה נשאר בקערה מה שנקרא "תלטיע", זה מילה בערבית ספרותית שורש "לטע", קשה לי למצוא את המילה בעברית במדוייק, אבל הכוונה ללקט באצבע את שאירית החומר הנוזלי וללקק אותו מהיד. ואנחנו כילדים נעורא אהבני את התלטיע של החומר של העוגה שנשאר בקערה, אז אימא היתה מודיעה לנו, " תרידון תלטעון ", ואז אנחנו היינו צועקים כן ורצים לקערה. אז היסטוריה ואזה עולם אחר, יש בי הרבה געגועים לאותם ימים. ברוכה הבאה אלינו.

למעלה