שאלת חישוב HCL

נעה06

New member
שאלת חישוב HCL

שלום רב! אני סטודנטית לכימיה ויש חישוב שנתקעתי איתו מהבוקר. הבעיה: אני צריכה לעשות חישוב עבור 1M ו- 0.01M של HCL . אני יודעת שהמשקל המולקולרי הוא 36.5 gr/mole , הצפיפות היא 1.16 gr/ml , ובבקבוק יש 32.5%w/w . אני מבינה שכדי להגיע ל- 0.01M אני צריכה למהול את ה- 1M פי 100, אבל הבעיה היא שאני לא מצליחה להגיע לחישוב של 1M. מישהו יכול לעזור בבקשה? תודה מראש נעה
 
נצל"ש אורגנית

באלימנציית קופ[COPE], חייבים להתחיל מאמין שלישוני? אם אבצע את האלימינציה דרך אמין ראשון, התגובה לא תלך?..לכאורה נראה שאז תצא כקבוצה עוזבת NH2OH.
 

deathcaster

New member
תשובה

אלימינצית קופ מתנהגת ע"פ כלל הופמן. אתה רוצה להתחיל תגובה מאמין ראשוני ? אתה יכול לנסות, אבל תקבל במקום ראקציה אחת ( מבחינה סטטיסטית ) עם אמין שלישוני שנחשב יציב מאוד, 20 תגובות צדדיות שיכולות להתקבל עם חמצון אמין ראשוני. אני מאמין שכאן תמצא הסבר קצת פחות אידיוטי מההסבר שלי אמיר .
 

pelegs

New member
אני יודע שזו כמעט פדנטיות לשמה

אבל זה HCl. באמת שההפרדה בין אותיות גדולות לקטנות חשובה בנוסחאות כימיות, ואני בטוח שאת יודעת את זה יותר טוב ממני (בתור סטודנטית לכימיה)
 

avinamal

New member
צודק... למשל HCS זה ממש לא HCs

זו לא פדנטיות. סימונים נכונים ==> חשיבה נכונה ==> ציונים טובים.
 
אתה עושים סלט ממספר דברים,

שאין ביניהם בהכרח קשר. למשל אני לעתים לא מקפיד על הסימון,*במחשב*, כי זה דורש ממני ללחוץ על שיפטו פה,שיפט שם, להתעסק עם סדר של האותיות וכו'...אז כדאי לחסוך כאב ראש אני אכתוב HCL כך שכל האותיות גדולות...גם ככה כולם יבינו אותי,ויתרה מזאת-אני יודע מה נכון ומה לא.. הדברים שאתה אומר,על ההבדל בין כתיבה נכונה ללא,מקפידים בתיכון[כי אין להם מה ללמד שם וצריך לבזבז זמן על שטויות],לא מעבר. אני גם רואה מרצים שפה ושם מסמנים כך או אחרת דברים כאלו..[בדברים מודפסים למשל] בקיצור,לא לפרש "עצלנות" כ"חוסר ידיעה"/"בורות". כשמישהו יכתוב מסמך רציני, אפילו פתרון למבחן, הוא ידע לסמן מה שצריך ואיך שצריך. נ.ב. אין לי בעיה עם לתקן אותו כמו שעשו לעיל..אבל מפה להגיע למסקנות ש"סימונים לא נכונים מעידים על חשיבה לא נכונה"
אין הגזמה פראית מזו.
 

pelegs

New member
לשמחתי הרבה אני לא צריך להיבחן

בכימיה, ככה שדווקא ציונים הם לא בראש מעייני, אבל לצורך העניין סימונים נכונים עוזרים ליצור איזשהו סדר, כן
 

deathcaster

New member
המממממ.......

גם קובלט וגם פחמן חד חמצני הם לא כ"כ חברים טובים שלנו
קובלט דרוש לנו במינון מזערי, כמות גדולה ממינון זה רעילה.
 

נעה06

New member
פלגס. . .

אתה צודק במיליון אחוז. אלוהים נמצא בפרטים הקטנים אבל סתם התעצלתי להעביר לאותיות הכתב. . .
 

boyonfire

New member
אממממ

עשיתי חישוב .. אבל לא יצא לי 1 M .. בחישוב לקחתי בסיס של 1000 גרם .. אני מקווה שזה יעזור לך ...
 
למעלה