שאלת חום מנוע

omrilu2

New member
שאלת חום מנוע

שלום
מהו טווח הט"מ התקין בזמן רכיבה?
מדובר בSV650.

שאלה נוספת, כשאני מניע דולקת נורת שמן אדומה ( סימן של חום ושמן ביחד) ובצד כתוב Fl
כשאני מכבה את האופנוע ומדליק מיד בחזרה היא נעלמת ולא חוזרת כל הנסיעה.
בפועל אני מתניע, נורה דולקת, מכבה, מדליק שוב, כבויה ולא חוזרת.
תודה.

sv4ever

New member
ממה שאני זוכר כשהיה לי SV

הופעת ה FI מצביעה על תקלה. FI מלשון FILURE כלומר כשל. עצם העובדה שמופיעה לך נורת השמן זה מצביע על תקלה במערכת השמן. בדקת שיש כמות מספקת של שמן?

Mיסטריון

New member
גם לגבי הודעה זו, וגם לגבי הקודמת -

חבר יקר, כאשר אינך בטוח - שתוק.

עדיף מאשר להטעות אנשים.

או בראייה אגואיסטית - עדיף לשתוק מאשר לצאת
\

sv4ever

New member
שאלה לי אלייך

האם היית אי פעם בעלים של SV? אם כן אני אשמח להעביר איתך כל מיני חוות דעת לגבי האופנוע, ביצועים, שיפורים וכיוצא בזה.
אם לא, אני ממליץ לך לשתוק או לפחות להיות יותר מנומס וסבלני. גם דרך ארץ קדמה למתן תורה.
עכשיו, לגבי המקרה הספציפי, לפי מה שהבנתי מהסיפור שלו הוא רואה לאחר ההתנעה שנורית השמן דולקת לו וגם הסימן של ה FI מופיע לו. אם תחקור קצת תגלה שברגע שמשחקים ל SV עם האגזוזים כלומר מחליפים מערכת פליטה קומפלט שכולל דודים וסעפת פליטה הדבר יגרום לבעיות במערכת ההזרקה ומיד יופיע הסימן FI. כנ"ל אם מחליפים את הפילטר המקורי לפילטר פתוח מתוצרת K&N. הדבר גם כן יגרום להופעה של ההודעה FI. כמו כן, קדיחה בבית הפילטר או פירוק של הפקק הקטן שנמצא בתחתית בית הפילטר (אם אינני טועה) יגרמו להופעה של ההודעה FI. לכן שאלתי מה כל הסיפור. אבל עזוב, אתה מסוג האנשים כאן שנהנים להסתלבט, לעשות דאחקות וצחוק מאחרים.
ייתכן מאוד שלא הבנתי את כל הסיפור, אין שום בעיה, אבל בהחלט יש דרך יותר מנומסת לנהל דיון מתורבת.
דרך אגב, ההודעה הזו מופנית לך או לכל אחד אחר שאוהב לעשות מהומה רבה על שום דבר.

אותי הרגת ב "דרך ארץ קדמה למתן תורה"

זה עיוות כל כך מקורי של המשפט שבזכותך צחקתי היום מכל הלב

kalorit35

New member
התואר טרול שמור רק לי

מספר כסילים עמלו כה קשה על מנת לתת לי אותו ואתה מעביר אותו בקלות לידי למישהו אחר .

Vaderom

New member
???

FILURE? רציני?

מה קרה לFAILURE? לדור האינטרנט יש כתיב משלו, אה?

FI זה קיצור של FUEL INJECTION - יענתו, התקלה בהזרקת דלק.

sv4ever

New member
אחלה

היה לי SV בזמנו וקראתי את הסיפרון שבא עם האופנוע מה כל סימן מסמן. באמת עלתה בראשי שהסימון FI מסמן הזרקת דלק אבל מצד שני, מדוע אם ככה נדלקת לו נורית השמן בו זמנית? אם באמת זה בעיה במערכת ההזרקה אז החיווי FI מופיע כאשר מחליפים אגזוז או שמחליפים לפילטר אחר מהמקורי. אז ישנה קריאה של FI שנגרמת מכך שפעילותה של מערכת ההזרקה מופרעת בגלל האגזוז החדש או הפילטר הפתוח.

Mr BIG Biker

New member
והנה פירוט

כש FI מופיע גם נורית השמן האדומה נדלקת
בספר הרכב ישנה רשימה של מספרי תקלות (ניתן לראות את המספר במוסך או ע"י קיצור של איזה פלאג מתחת למושב)
ועם המס תקלה, לדוגמה C40 (מופיע במקום ה FI) שמסמן בעיה ב ISC Valve.... וכן הלאה

Mיסטריון

New member
כשאתה מסובב את הסוויץ' כך שרק מערכת החשמל

פעילה (והאופנוע כמובן בניוטרל), אתה אמור לשמוע מנוע חשמלי קטן עובד מס' שניות ומפסיק. אתה שומע אותו?

בנוסף, כשמסובבים את הסוויץ' כך שרק מערכת החשמל פעילה, לפני שמניעים, גם נורית השמן וגם הדלק דולקות למספר שניות. זה נורמלי וע"פ ספר הרכב משמש כבדיקת תקינות לנורות עצמן.
נסה לחכות עד שיכבו לפני שאתה מניע.

גילוי נאות: ע"פ מספר חברי פורום, אני בכלל רוכב אופניים..

sv4ever

New member
ממה שהוא כתב

ממה שהוא כתב ניתן להבין (או ככה אני הבנתי לפחות) שהנורות נדלקות לו שהאופנוע עובד. זה שכל הנורות עובדות כאשר הוא מפעיל את הסוויץ על מנת להראות שכולם תקינות זה ידוע.

omrilu2

New member
צודק

הנורה דולקת כאשר המנוע עובד.
כשאני מכבה ומדליק בחזרה ( לאחר שהמנוע החשמלי הקטן עובד) הנורה מפסיקה.

למעלה