שאלת חום מנוע

avi elbaz

New member
טווח הטמפרטורה משתנה ותלוי בתנאים הסביביתיים

אצלי ב SV שלי הוא נע בין 74 מעלות כשקר בחוץ ל 80 מעלות כשמאוד חם בחוץ כל עוד מדובר ברכיבה בין עירונית.
ברכיבה עירונית הטמפרטורה יכולה לטפס עד 100 מעלות שאז המאוור נכנס לפעולה.

אם נורת האזהרה דולקת בזמן רכיבה אתה חייב לדומם מנוע ולגרור למוסך כדי למנוע נזק למנוע. אם אתה צריך את ספר הרכב שלח לי במסר את המייל שלך ואשלח לך קיבצי PDF של הספר.

יש מוסכניק שאני סומך עליו במאת האחוזים אם תרצה פרטים שלח מסר.

omrilu2

New member
גם אצלי אלו בערך הט"מ, רק רציתי לוודא שאצלי

הכל תקין ,
תודה.

sv4ever

New member
דרך אגב, לא סתם הם עשו את האופנוע הזה נייקד

למי שלא יודע ישנה אופציה לקנות פיירנג מלא בצבע האופנוע ספציפית לכל שנה. זה היה אחד החלומות שלי אבל בסוף קניתי שני אגזוזים במקום זאת. יש לקחת בחשבון שהרכבה של פירניג מלא ונסיעות מרובות בעיר יגרמו לאופנוע להתחמם מאוד בקיץ ואף לזרימה של אויר חם מיכון המנוע אל הבטן והאיברים הרגישים של הרוכב. מומלץ מאוד למי שחושב לשים פירינג מלא לשים גם את המדבקות עמידות לחום שמוצאים בדרך כלל על פלסטיקים שקרובים אל מערכת הפליטה. דבר זה ייתן עמידות לפירינג.
ה SV 1000 מגיע במקור גם עם חצי פירינג תחתון בצורת משולש דבר שמזרים אויר ישירות למנוע בזמן רכיבה.

omrilu2

New member
צירוף תמונה

בהנעה האופנוע הנורה האדומה דולקת ויש כיתוב Fl.
לאחר כיבוי והנעה מחדש - נעלמת.
יש מספיק שמן והאגזוז מקורי.

sv4ever

New member
אם ככה ישנן שלושה אופציות

האחת, החליפו לך את מסנן האוויר לאחד פתוח כגון K&N ואחרים. החדרה של יותר אוויר מאשר המסנן המקורי תגרום לשיבוש פעילות תקינה של מערכת ההזרקה ותופיע לך ההזהרה של ה FI.
שתיים, ישנו מין פקק בתיבת האויר שמגיע מהחברה בצורה שאפשר לפתוח אותו ופשוט להסיר אותו. ככה עשו את זה, ייתכן שהפקק הקטן הזה נפל לך או שהסירו לך אותו בכדי לתת לאופנוע יותר אוויר (ככה אנשים חושבים, יותר אוויר יותר כוח). אם אני לא טועה הוא נמצא בתחתית בית הפילטר.
שלוש, אני לא אספר לך את הסיפור המלא, אם תרצה אשמח להעביר איתך חוויות על טיול של 13,000 ק"מ עם ה SV ועוד אופנוע. אם המנוע לא מת עד עכשיו סימן שמשאבת השמן עובדת בצורה תקינה. עובדה שהנורית נכבית לאחר שאתה מכבה את המנוע ומתניע שנית. תתניע יום למחרת את האופנוע, ותראה עם הנורית שוב פעם דולקת. במידה שכן, תעלה את המנוע לסלד גבוה, משהו כמו 6,000 סל"ד ותעזוב. תראה עם המנורה כבית או שהיא עדיין דולקת. בזמנו שהיה לי סוזוקי הקטאנה הדור החדש, 4 צילנדרים הייתה לי את אותה הבעייה בדיוק. הנורית כבתה כאשר העלתי את הסל"ד ל 6,000 ועזבתי. בסופו של דבר זו הייתה הבעייה של היונית שמן.

חבל מאוד שהפסיקו את הייצור של ה SV 1000 ושל ה 650. באמת שהם היו אופנועים מיוחדים. ה 1000 היה בכלל חבל על הזמן. אופנוע שהיה שווה כל גרוש ששילמת עליו והוא החזיר לך פאן באותה מידה.
אשמח,באם תעדכן אותי מה נסגר עם כל זה.

omrilu2

New member
קודם כל תודה

אני לא מבין יותר מדי במכניקה ובמנועים, ביום שני אני אהיה באישימוטו
ונראה מה הם אומרים, אני אעדכן.
תודה

N3W

New member
אתה יכול אולי לחדד את התשובה שלך?

רשמת ככה :
"האחת, החליפו לך את מסנן האוויר לאחד פתוח כגון K&N ואחרים. החדרה של יותר אוויר מאשר המסנן המקורי תגרום לשיבוש פעילות תקינה של מערכת ההזרקה ותופיע לך ההזהרה של ה FI."

אז אני רק מנסה להבין - FI זו מערכת הזרקת הדלק או FILURE ?

Abraham A

New member
FI stand for Fuel Injection

אבל ב-SV המערכת מנטרת :
1. intake air pressure sensor
2. crankshaft position sensor
3. Throttle position sensor
4. Injectors
5. Various* sensors

*וכן ככה זה כתוב בספר בכל מקרה.
.

sv4ever

New member
ממה שזכור לי

צודק, האור האדום לא נדלק רק כאשר יש בעיה במערכת השמן בלבד. הידלקות של הנורה האדומה פלוס FI לא מודיעה על בעיה במערכת השמן. למרות שהנורית האדומה מציינת לחץ שמן היא גם מציינת אזהרה של תקלה.הדלקה של הנורה האדומה בלבד בזמן שהמנוע פועל מצביעה על בעיה במערכת השמן לעומת הידלקות של הנורה האדומה פלוס ה FI מצביעה על בעייה במערכת ההזרקה. ככה זה זכור לי מהספר של האופנוע. מדוע זה קורה? מכל מיני סיבות שפירטתי בתשובות אחרות.

sv4ever

New member
ממה שזכור לי בסיפרון שקיבלתי עם האופנוע

הסימן FI מסמל כנראה תקלה במערכת הזרקת הדלק. לי היה את ה SV 1000 עם שני האגזוזים. במידה והיית מחליף לסליפ און כלומר רק דודים זה היה עוד איכשהו בסדר וגם זה בעירבון מוגבל. סליפ און של יושימוורה לא היה גורם לבעייה. אחרים אולי כן. כאשר אנשים החליפו למערכת פליטה קומפלט כלומר גם דודים וגם סעפות פליטה הדבר היה גורם להופעת האזהרה FI בלוח התצוגה. זאת בגלל שמערכת ההזרקה הייתה צריכה לעבוד עם מצב חדש שהיא לא תוכננה לה. בשביל לתקן את זה היה צורך בהתקנת פוואר קומנדר שמשנה את מפת ההזרקה. כמו כן, גם משחק עם תיבת האויר שזה כולל פילטר של K&N או BMC(מקווה שאינני טועה בשם החברה) שאלה הם פילטרים פתוחים שמאפשרים ליותר אויר לזרום לתוך התיבה גם אז האזהרה FI הייתה דולקת. ישנו גם מין פקק בתיבת האוויר שמגיע קדוח כבר מהחברה. מכה קטנה על הפקק הייתה מסירה אותו ומאפשרת שוב פעם ליותר אויר להיכנס לתיבת האויר. גם זה היה גורם להופעה של האזהרה FI. כמובן גם פירוק השנורקל על מנת להחדיר יותר אויר היה גורם לתופעה.
אם אני זוכר טוב מהסיפרון, הופעה של הנורית האדומה בלבד מודיע על בעייה במערכת השמן. הופעה של הנורית האדומה פלוס FI מודיע על בעיה במערכת ההזרקה. בכל מקרה, יש גם לוודא שהחוטים לחיישני ההזרקה מחוברים גם טוב. ייתכן שהם התנתקו או שיש שם קורוזיה. את החיישנים ניתן לראות כאן.

Dresdner

New member
לפי מה שהוא מתאר זה לא סביר

בעיות תערובות הם קבועות ואצלו זה נעלם אחרי כיבוי והדלקה לכן כנראה משהו קורה בשלב ההתנעה כמו משאבת דלק ונורת הFI ממשיכה לדלוק עד שהוא עושה RESET ע"י כיבוי והדלקה מחדש, לא שאני אומר שיש לו בעיה במשאבת הדלק אבל זאת דוגמא למצב שיתן את אותו סימפטום.

אגב נורת הFI תדלוק לאחר החלפת פילטר (האמת שבדרך כלל המערכת מתגברת לבד) לא בגלל חיישן הMAP בתיבת האוויר אלה בגלל חיישן הO2 בסעפת שמזהה סטיה מחוץ לתחום העבודה המוגדר לו מה שמצביע על שינוי בתערובת

למעלה