שאלת חברות רגישה
למתוקית יש בגן ילדה שאמא שלה נפטרה לפני כשנה ומחצה ממחלה (כתבתי על זה אז פה). מבלי לשפוט, הילדה צמחה פרא במהלך השנה הזאת - היא היתה אגרסיבית עוד ממקודם, אבל הנסיבות המצערות רק החצינו את התכונות האלה שלה ואבא שלה לא כל כך מצליח להשתלט עליה. אנחנו חברים (המשפחה) - אם כי מהמעגל היותר רחוק. ובכל זאת, מדברים פה ושם, גם שיחות יותר רציניות (ואם ההתנהגות שלה עולה, הוא סוג של לא רואה, ואני לא מנסה לחנך מעבר לזה).
העניין הוא שהיא בחרה במתוקית כשק האגרוף שלה - בשנה שעברה, כשהייתה להם גננת פרווה חסרת עמוד שדרה, זה היה עניין שבשגרה שמתוקית מגיעה הביתה חבולה כתוצאה מעימותים עם אותה ילדה. האבא חושב שזה הדדי (למרות שצוות הגן אמר לו שזה ממש לא הדדי, שהבת שלו באופן יזום מציקה ומכה. את כולם, ואת מתוקית במיוחד, ומתוקית לא מחזירה). ניסיתי לקרב אותה אלינו בשנה שעברה, אבל התעייפתי כי כל ביקור אצלה היה סוחט ממני כוחות מטורפים (אם היא לא היתה חובטת במתוקית, היא היתה מנסה לכפכף את ציפורת הקטנה או לשים לה רגליים במדרגות).
השנה קיבלנו גננת מעולה, שמיד הבינה את הדינמיקה. בנוסף, למתוקית יש עוד חברות אחרות, אחת מהן דומיננטית מאד מבחינה חברתית בגן והיא מגנה על מתוקית מפני אותה ילדה (שעכשיו מתלוננת על זה שבגלל מתוקית לא מקבלים אותה לחבורת הבנות...). התאקלים ביניהן פחתו, בעיקר כי הגננת באמת מקפידה על הפרדה ביניהן, אבל בצהרון - כאילו לא עברה שנה. מכות, הצקות, היא הרימה על מתוקית כסא לפני שבועיים.
אני מודה שאני נקרעת - מצד אחד אני מאד מרחמת על הילדה - בחודשים האחרונים ההתנהגות הקצינה עקב זה שלאבא יש חברה חדשה עכשיו, שהוא הביא הביתה. מצד שני, אין לי עם מי לדבר מבחינת ההורים שלה, והבת שלי נפגעת באופן ישיר מהסיפור הזה.
ביום ההורים שהיה לנו לקראת כיתה א' בגן, הגננת המליצה לי חד משמעית לדרוש שהן לא יהיו באותה כיתה בשנה הבאה, וזה מאד מסתדר לי עם התחושות שלי ממילא. היום בבוקר, במקרה, פגשתי את האבא. והוא אמר לי: אה, טוב שאנחנו נפגשים. רציתי לבקש שנבקש שהבנות יהיו ביחד בשנה הבאה, זה נראה לי רעיון ממש טוב! והלך. ועכשיו אני בדילמה: יש לי כוונות להבהיר בעירייה שאני לא מוכנה שהן יהיו ביחד בשנה הבאה. אין לי ספק שהבקשות שלו יקבלו משקל עודף בגלל הנסיבות של האמא, ולכן אני רוצה להבהיר מראש שאני לא רוצה בשום מקרה שהן יהיו ביחד. ואז...מה יקרה אם הן לא יהיו ביחד? הוא עלול ללכת לעירייה ולעשות בלגן ואז יגידו לו שהלכתי מאחורי הגב והתעקשתי שהבנות לא יהיו ביחד, או חמור מזה - ישבצו אותן ביחד למרות שביקשתי שלא, ואז אצטרך להלחם להוציא אותה מהכיתה?...
בקיצור, מה עושים? אני נקרעת פה. הגננת הבהירה לו במפורש שזה לא רעיון טוב, אני אמרתי לו במפורש הבוקר שנראה, כי למתוקית חשוב יותר להיות עם שתי בנות אחרות, וזה עובר לידו. אני גם מרחמת על הילדה, והייתי רוצה שלו המצב חלילה (טפו טפו טפו) היה הפוך, מישהו היה מגלה כלפיה את מידת הרחמים, אבל אני מודה שאחרי שלפני כמה שבועות ראיתי את אותה הילדה (שלא ראתה אותי) ניגשת בלי שום התגרות למתוקית מאחורי הגב ומול הפרצוף של הגננת של הצהרון פשוט בועטת לה בכל הכוח בשוק, סתם ככה משעמום...ואחרי שאותו האבא במקרה הגיע דקה אחרי כן, והעניש אותה בנוכחותי במשהו שהוא ביטל ביום למחרת (וזאת לא פעם ראשונה), אני די בטוחה שאני לא רוצה את הקשר הזה או האחריות הזאת או שהבת שלי תהיה כר החבטות. יש גבול.
זהו. תובנות?