שאלת "ודייק"

felicitas

New member
שאלת "ודייק"

מהי מילת היחס המתאימה? *אין להסכין _כך שישנו את דעתם ויגררו אותם לעבדות..." עם? ל? תודה!

ססילי

New member
נצלו"ש לא קשור, לא נותן לפתיל למות

מוות טבעי.
הוא גורר שרשורים ארוכים יותר ומבולבלים יותר כי הם מורכבים מיותר מנושא אחד,
הוא מחזיק כמה הודעות שעבר זמנן למעלה, טריות ועל ראש שמחתינו,
הוא הופך את העיון בנושא החדש למסורבל יותר,
הוא עלול לגרום לכך שהנושא החדש יפוספס (מי שלא קורא הכל אלא ממשיך רק בפתיל שמעניין אותו)
ובאופן כללי, הוא לא נימוסי, לא מוסרי, ומשמין.

Eldad S

New member
ססילי ../images/Emo47.gif../images/Emo47.gif - והפתעה קטנה :)

אני חותם על משנתך המצוטטת לעיל. זו גם דעתי: אני מעודד כמה שפחות לנצל"ש, ובמקום זאת להניח לשרשורים שסיימו את תפקידם לצנוח להם לתהום הנשייה ולפנות מקום לשרשורים חדשים. זה מזריק דם חדש לפורום, מאפשר תחלופה מהירה יותר, ולאנשים שיש להם שאלות - לפתוח שרשור רק לשאלות של עצמם וליהנות ממלוא תשומת הלב; בנוסף - אנחנו לא נאנקים תחת עוּלם של שרשורים ארוכים מדי. ואם כבר מזכירים שאלות, ושרשורים (ארוכים יותר וארוכים פחות) - הרשו לי הודעה אישית, משמחת מאוד: השקענו המון בפורום שלנו במהלך החודשים האחרונים - גם אני וגם כל אחד מכם, שמשקיע מן הידע האישי שלו וחולק עם כולנו את תחומי עיסוקו ובקיאותו, אם בשאלות, אם בתשובות, אם בבדיחות ואם בסתם
ופיקים מעניינים. ובכן, יש שכר לעבודתנו: מעבר לעניין הרב שהפורום מספק לכולנו וגם למבקרים חדשים (שמציצים, נפגעים ו...נשארים), מסתבר שעלינו מאוד בכמות תעבורת ההודעות שלנו, ופורום תרגום ועריכה הוא (לראשונה בתולדותיו) אחד מתוך חמשת הפורומים המובילים באשכול תרבות ואמנות! יישר כוח לכולנו!

felicitas

New member
סמי-OFF (בסופו של דבר אני מנצלשת

את עצמי...) האם למישהו מכם יש איזשהו מושג היכן ניתן (ומומלץ) ללמוד יוונית מודרנית? אני יודעת שיש קורסים באוניברסיטה (לא רציניים ומתמשכים להם על פני שנתיים) או בדיאלוג של האוניברסיטה הפתוחה (קצת יקר). רעיונות אחרים יתקבלו בברכה.

lazy fish

New member
המורה שלי ליוונית עתיקה

מלמדת שיעורים פרטיים ביוונית מודרנית, אבל אם את מחשיבה קורסים באוניברסיטה כלא רציניים אז אולי גם זה לא מתאים. ממה שהיא סיפרה היא והתלמיד קוראים ספרות יפה ביוונית, זה דווקא נשמע לי די רציני.

felicitas

New member
תודה.

לא רציניים על סמך ניסיון באיטלקית (וניסיונם של חברים בצרפתית וספרדית); כיתות גדולות, לימוד איטי מאוד ורמה נמוכה שאינה מאפשרת קריאת טקסטים עצמאיים אחרי שנתיים.. אם לא אמצא מסגרת זולה יותר אפנה אליך במסר (אם אינני טועה את לומדת בצפון?)

lazy fish

New member
כן, בחיפה

אבל אם את הולכת על מסגרת פרטית אני בטוחה שאפשר למצוא גם יותר קרוב אלייך.

למעלה