שאלת התמחות

שאלת התמחות

אילו ניתנה לכם הזדמנות, מה הייתם מעדיפים - להתחיל התמחות במקום ובתחום שאתם מאד רוצים אבל שנה מאוחר יותר ממה שאתם אמורים להתחיל, או לחפש בכל מחיר התמחות במחזור שלכם?

flutter girl

New member
תלוי בנסיבות...

יש לי כמה חברים כרגע שויתרו כבר על 2011 מהסיבה שהם לא מתקבלים לאן שהם רוצים התמחות. אגב, מאוד יכול להיות שתצליחי להשתחל שנה הבאה למקום שתרצי. אבל בהנחה וזה לא יקרה- יש מספיק אנשים שיוותרו. מעבר לכך, מי שמסיים את התואר ב4 שנים (דו-חוגיים) ולא ב3.5 - זה ממש לא ביג דיל, כמה חודשים שאפשר לעבוד ולנוח קצת לפני ה"קריעה". אני באופן אישי מאוד רוצה התמחות במשרד מסויים פה בחיפה, שהתראיינתי אליו ואני מחכה לתשובה. אממה- אם אני לא אתקבל, אני אמשיך ואחפש במשרדים אחרים. רק אם אני אראה שאין סיכוי למצוא התמחות "נורמלית" (סטנדרטים אישיים, והם לא מאוד גבוהים), אז אני אדחוף את זה בשנה (ובמקרה שלי אני מסיימת במרץ 11 אז זו שנה שלמה).

B L I M P

New member
קחי בחשבון

שהרבה פעמים נפתחים מקומות להתמחות במשרדים לא רעים ממש כמה ימים לפני המועד כי אנשים מבטלים - אז גם אם באופן תאורתי תבחרי לחכות יתכן ופתאום תפתח התמחות שמאוד תעניין אותך במועד שלך.

BlackUnicorn

New member
מאוד תלוי...

תלוי מהי הסיבה שבגללה נורא נורא חשוב לאותו אדם להתמחות באותו מקום. האם זו סיבה רציונלית או סיבה פחות רציונלית? ("אחד מהמשרדים הנחשבים ביותר" לעומת "אני רוצה שידעו שהתקבלתי למשרד הכי טוב", לדוגמא). במילים אחרות - האם הסיבה שבגללה אדחה את ההתמחות בשנה היא סיבה חשובה מספיק מכל הבחינות? האם באמת אין אופציות אחרות הגיוניות? לפעמים אין הבדל בין מקום X למקום Y, וזה סתם קטע של "באזז". בעיניי, התשובה היא מידתית. זה לא פה ולא פה. לא צריך לוותר על שנה רק בגלל משרד מאוד מסוים, אבל בהחלט לא צריך גם להילחם על כל משרד שיקבל אותך רק כדי לעשות התמחות. איפשהו באמצע.. צריך לקבוע קריטריונים, מה חשוב לך, ולפיהם ללכת. לא לפי המשרד הספציפי. חפרתי.

תזכרי שהתמחות זה לא סוף החיים

את הרי עוד תעבדי כעו"ד אח"כ אז אם נגיד במשרד שמיציק לא נותרו עוד מקומות להתמחות למועד שהיית רוצה, אבל במשרד מה-שמו יש, והוא אינו נופל ממנו ברמתו, את תמיד יכולה להתמחות במה-שמו, ואח"כ ללכת ולעבוד בשמיציק. כך יקרה שבין אם תחליטי להתמחות בשימיציק, רק שנה יותר מאוחר, ובין אם תחליטי להתמחות במה-שמו ולעבוד בשמיציק, התוצאה תהייה זהה, רק שאם תתמחי מוקדם יותר, תרוויחי יותר כסף. בהצלחה בהחלטה, בכל אופן

PIonit

New member
זה נכון

אבל מצד שלישי, אין מה לעשות שלשמיציקים יש נטיה להעדיף להשאיר אנשים שהם ראו את עבודתם ושהם כבר למדו ספציפית מה הולך אצלם במשרד שנה. כלומר, אם הם יהיו בפני בחירת עו"ד טרי- ממשרד מבחוץ (גם אם הוא מעולה, מדורג בחמישייה וכו') ועו"ד טרי שהתמחה אצלם במשרד שנה, שהם למדו להכיר אותו והוא למד את אופן העבודה- די ברור את מי יעדיפו (וזה לגמרי טבעי, כי הם לא צריכים לבזבז גם עוד זמן על חפיפה שכזו). בקיצור, מהרושם החזק שלי יצא לקבל ממשרדים- חשוב לחשוב איפה רוצים לעבוד, ואז לבחור איפה להתמחות. נכון, זה אמנם לא בהכרח אומר שתשאר שם אח"כ (וכנראה ברוב המקרים גם לא נשארים), אבל רוב הסיכוי שאם הם יקחו עו"ד חדש הם יעדיפו מישהו מבפנים אז בגלל זה זה קריטי להתמחות שם.

למעלה