שאלת התייעצות

שאלת התייעצות

בוקר טוב לכולם
אני אובדת עיצות וכבר לא יודעת מה לעשות ולכן פונה אליכם. יש לי ילד בן כמעט 4, לאחרונה אני מקבלת טלפונים שבועיים מהגננת שלו, שהוא אנרגטי, שהוא מאוד מאוד שובב, שהוא מפעיל כוח (הוא ילד מאוד חזק, מהרגע שנולד היה פשוט חזק) הסרתי לגננת שזה ילד ואי אפשר להפוך ילד לרובוט, שילד צריך להוציא אנרגיות ואם היא גננת כ"כ טובה כמו שהיא טוענת, היא אמורה לדעת להתמודד איתו, בתגובה ענתה לי "או אבחון או שאנחו מוציאים אותו מהגן" אמרה לי שחנק ילד ורק ברגע האחרון היא ראתה, השאלה שלי, איפה היית עד הרגע האחרון???? אמרה לי שנתנה לו מספריים והוא גזר לשתי בנות את השיער, אז למה את נותנת לו מספריים ללא השגחה? ונניח גזר לילדה אחת, איפה היית חצי דקה אח"כ כשהוא גזר לשניה??? רשמתי אותו לחוג יצירה והילד פשוט תענוג לעניים, מקבל מחמאות, משתתף יפה, לא שמעתי תלונה אחת(!) על אלימות. שנה שעברה רק מחמאות קיבלתי מהגננות בגן הקודם. אח שלי אומר שפשוט הם רוצים לפנות מקום בגן לילד אחר ובגלל שכביכול אני אם חד הורית ואין לי גב הם פשוט הדביקו לו סטיגמה של ילד מופרע. בבית הילד מתנהג בסדר גמור. לא רוצה לקחת אותו לאיבחון, שלא יחליטו שהוא צריך כדורים או משהו, הילד שלי אנרגטי ואוהב לרוץ ולקפוץ, אז??? צריך להשבית אותו??? אשמח לשמוע את דעתכם ותודה למי שהגיע עד לכאן

תנסי לפנות לפורום חינוך לגיל הרך

אני לא חושבת שאח שלך צודק בזה "שהדביקו לו סטיגמה כי את חד הורית" אני לא חושבת שאיבחון הוא דבר רע...להיפך אולי באיבחון הוא התגלה כמחונן וזו הסיבה להפרעות שלו?(שיעמום) ועוד דבר אחד אף רופא לא יתן סתם כדורים אז אין לך מה לחשוש בהצלחה

אל תשללי איבחון ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

איבחון לא מחייב כדורים! מנסיון עם ביתי האבחון גילה שהיא עוברת משבר בעקבות גירושי הוריה, הדרך שלה לפרוק זאת היתה - מרד - בביה"ס כלפי המורים וחבריה לכיתה, היא לא נזקקה לכדורים, אלה לשיחות וברוך השם הכל הסתדר ! האיבחון ברוב המקרים מגלה את הבעיה אם היא קיימת כמובן. ייתכן כי בגן הילד פורק משהו שעובר עליו וזה מתבטא באנרגטיות שלו ואת והגננת לא יודעות מהו או שבגן יש דבר שגורם לילד להתנהג כך (ילדים מציקים, היחס של צוות הגן ). לדעתי אחיך לא צודק בתגובתו. בהצלחה

הוא אנרגטי

מהיום שנולד, אין מה לעשות בהקשר לזה, אי אפשר פשוט לקשור אותו לכסא שלא יזוז. לדעתי הגננת התלבשה עליו כי היא לא מתה עליו בלשון המעטה, יש לנו מצוקת גנים באיזור וכנראה רוצים להפטר ממנו בדרך הזו ע"מ להכניס ילד אחר, מקורב לבעלים של הגן. מה זה או אבחון או שאנחנו נוציא אותו מהגן, איך אומרים דבר כזה בכלל? הבטחתי לה שאם יוציאו אותו מהגן אני באופן אישי אדאג לכך שהגן הזה יסגר (יש הסטוריה ארוכה של דברים שלא מטופלים שם נכון) לצערי חיפשתי גן אחר וכבר אין מקום פנוי בגנים בסביבה. עובדה שבכל מקום אחר הילד מתנהג בסדר גמור. ילד שטיפה יותר אנרגטי מילדים אחרים כבר נשלח לאבחון? ככה זה עובד?

המשך

אחרי שאיימתי שאם יוציאו אותו מהגן אני אדאג לסגירתו היא פתאום שינתה קצ את הדברים, ניסתה להצדיק את עצמה, הסבירה דברים בצורה אחרת ולא הזכירה יותר את עניין הרחקתו מהגן, הווי אומר יש דברים בגו.

תשמעי

בשנייה הראשונה שאמרו לי איבחון.... ההרגשה הכי חרא שהרגשתי בחיים שלי (יותר מהחתונה אפילו...) והיום אני מודה ומתוודא זה הדבר הכי טוב שקרה לילדים שלי מצאו את הדברים הלא כל כך טובים..שבטיפול נכון שעלה אומנם הרבה אבל תיקן את הכול.. ומצא הרבה דברים טובים שקיבלנו את הכלים לדחוף אותם קדימה בהם! אין מה לפחד הליך פשוט ולא כואב שיכול להועיל מאוד.

Netta79

New member
אמממממממ.....

מאוד מטריד.... רוצים להיפטר ממנו ? התלבשה עליו ? לא מתה עליו בלשון המעטה? אוי ואבוי!!! תשמעי , התקופה שילד עובר בגן היא מאוד משמעותית להמשך חייו האהבה , התמיכה, הפירגון , הקבלה שהוא מקבל - או שלצערי לא מקבל ... קודם כל , בלי קשר לכלום - תעבירי אותו גן ילד לא יכול להיות במקום שלא אוהבים אותו עכשיו , בלי שום קשר... איבחון זו לא מילה גסה, את יכולה להפנות אותו לגננת שיח בלי ידיעתה של הגננת המכשפה שיש לו -כך שלא תיווצר סטיגמה הוא אנרגטי , זה מעולה , אבל אולי הוא כן מושפע מכל מיני דברים (הוא חנק ילד וגזר לבנות ת'שיער... למרות שזה נראה לי נורמלי לגמרי ...) מה איכפת לך רק לבדוק ? את לא חייבת לטפל אם את לא רוצה , רק לדעת אם יש משהו או סתם כדי לוודא שהכל טוב ועכשיו טיפ קטן ... אף פעם , אל תריבי עם הגננת של הבן שלך ! היא אחראית לאושר שלו במשך שעות היום והקשר שלך איתה קריטי!!!!!!! לגן הבא, תבואי ביום הראשון עם עוגה מכתב חנופה לראש אגף החינוך על כמה נהדרת הגננת - אף פעם לא מזיק מתנה לחג תתנדבי לעשות משהו למען הגן (גם אם אין לך זמן ) חשוב , חשוב, חשוב שהגננת תאהב את הבן שלך!!! אחחחחחחחחחחחחחחחח ממש בהצלחה אני הייתי נוסעת לעיר הסמוכה אם לא היה מקום ( פיזי או נפשי )לבן שלי בהצלחה רבה
~נטע

מעבר...

למלחמה עם הגננת... בררת עם הילד אם דבריה נכונים? ואם נכונים...מה הביא אותו לאותם מעשים? ובכלל...על איזה איבחון מדובר? קוקו בעד...במקום לצאת למלחמות...לבדוק לעומק ולרוחב.

d a n i e l s 5

New member
../images/Emo127.gif ואת צודקת !

מצטרפת אלייך . לבדוק לעומק ולרוחב , רגע לפני שמצהירים הצהרות .

שאלתי את הילד

הוא מתעקש שלא גזר שיערות ושלא חנק אף ילד, הלב אומר להאמין לו ישר,, ההגיון אומר לבדוק לעומק. לא טיפוס של מילחמות אנוכי אבל אם כ"כ הרבה דברים מדליקים נורות אדומות (ילד נורמלי לחלוטין בכל מקום אחר שקיבל רק מחמאות בגן הקודם) זה אומר דרשני לא? אני אובדת עיצות כי מצד אחד אני לא הכי יודעת מה באמת קורה שם ואם היא צודקת ואכן הילד צריך אבחון ומצד שני רואה אותו במקומות אחרים. תודה לכולם על התגובות

ילד...

יכול להיות נורמאלי,ו... עם קשיים מה עדיין אין עליו כלים להתמודד. ולכל ילד את הדרך שלו להתמודדות. גן קודם...זה שנה שעברה... זה הרבה זמן בחייו של ילדון כל כך צעיר... יכול ליות שדברים שחווה שנה שעברה... מוצאים ביטוי החוצה רק השנה... וכמובן שאני מדברת בכללי,מבלי להכיר אותו... את האמא...את ודאי יודעת טוב ממני.
אם מדובר בגן עירוני... הייתי מבקשת מהשפ"ח לשלוח פסיכולוגית לצפייה בילד בגן... ולהתרשם מהתרשמותה האובייקטיבית... ככה בתור בתחלה של העומק
לך ולו.

shir61

New member
איבחון זה לא קללה...

חבל שאת מרגישה כ"כ רע כלפי צוות הגן- האנשים עימם נשאר הילד כל היום... אם הייתי מרגישה כמוך הייתי עושה מאמץ לגשר ולשפר ואם לא הייתי מצליחה- הייתי מוצאת מסגרת . חשוב שתדעי שאיבחון הוא כלי לנסות ולאתר קשיים/צרכים של הילד, אולי תנסי לחבור לצוות מתוך מחשבה שהמטרה המשותפת היא טובתו? הפניה לאיבחון לא אומרת שהילד הוא מפלצת, ההפניה כן אומרת שמשהו בהתנהגות שלו משאיר את הצוות חסר אונים והצוות מבקש את הסכמתך להפנייתו לאיבחון לצורך קבלת הכוונה מתאימה להתמודדות מוצלחת יותר שסביר שתסייע לילד שלך. חשוב שתדעי שצפויות בסוף האיבחון המלצות אבל רק את תחליטי האם לאמצן- בעיקר לגבי טיפול תרופתי (דבר שבמילא לא נוטים לעשות בגיל כזה) על הסף קיימות שתי אפשרויות שמובילות להתנהגות שונה של הילד בגן: 1. משהו באווירת הגן, כפי שציינת, לא בריא עבורו או בכלל (לצערי גם זאת אפשרות) 2. משהו בגן מגן ומאפשר לילד לבטא את הקשיים והתסכולים ללא חשש... איבחון טוב יעשה גם את ההבחנה בין האפשרויות. תבדקי את האפשרות לשוחח, טרם האיבחון, עם המאבחן/ת כדי לקבל הסבר ולעלות את החששות שלך. בכל מקרה תזכרי תמיד: הילד הוא שלך והוא הכי הכי... לפעמים שווה להעזר כדי לדעת להתנהג איתו בצורה שתאפשר לו למצות את ההמון שיש בו. בכל החלטה שלך-המון המון בהצלחה.

קודם כל ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

כאם לארבעה שהיו מאוד שובבים ומאוד פעילים בגילאים הללו ובגיל הזה וזוכרת את עצמי מבלה הרבה בגנים, ממליצה להיות עם יד על הדופק. כי גננת לא מתאימה או שהילד אינו מסתדר איתה יכולה ליצור מצב בעייתי לילד ולהשאיר הרבה צלקות, גם אני נתקלתי בגננת שאם חד הורית היתה כסדין אדום מבחינתה, וטענה שהילד אינו משתף פעולה ושיש לו בעיות מוטוריות וכל בעיה נוספת אפשרית שאפשר, האבחון טען שהילד בסדר גמור מבחינה מוטורית , קוגנטיבית ופסיכולוגית והוא בערך בשנה מפותח בכל התחומים מגילו,כך שהייתי בודקת את העניין לעומק. אבל לפני שמאשימים את הגננת, רצוי אולי לבדוק האם יש לילד בעיה , מאחר ואת כאימו אינך אובייקטיבית ויתכן ואת מקבלת את ההתנהגות שלו כמשהו נורמלי ותקין ובאמת יש בעיה, ממליצה לך על אבחון (אפשר להתקשר לשירות הפסיכולוגי בעיר שלך ולבקש שהפסיכולוגית של הגן תעשה לו אבחון או לחלופין בקופת חולים יש מחלקה להתפתחות הילד). בכל מקרה שיהיה המון בהצלחה

למעלה