שאלת התייעצות

תגובה

אני במקצועי גננת שילוב ולכן מרשה לעצמי לייעץ לך האם הילד בגן עירוני? טרום חובה? במידה וכן יש אפשרות לפנות לפסיכולוגית הגן ולשרות הפסיכולגי מתארת לעצמי שהבקשה לאבחון באה על רקע של חשד לבעיות קשב והיפראקטיביות אין קשר בין האבחון למתן תרופות המטפלות בבעיה=רטלין בדרך כלל אף רופא נוירולוג לא יתן רטלין לילד בן 4 אבל יתכן ותקבלי את או הגננת הדרכה שברובה היא עיצוב התנהגות בגיל הזה ממליצה כן לעשות אבחון היום אין חשש מסטיגמות שהיו פעם במידה ואת מעונינת ביעוץ נוסף יכולה לפנות אלי כאן או במסר אישי

תגובה מקצועית של ...

גננת. אוסיף על מה שנאמר. לא אכנס לניתוחים. אתן לך כיוון. הילד חשוב לך? כן את תעשי הכל שיהיה לו קל ונעים ? כן שתפי פעולה ממקום של עזרה לך ולילד. נצלי את הזדמנות שניתנת לך. אבחון, שיחה עם פסיכולוגית, כל מה שמסגרת הגן מאפשרת. אחר כך, עם כל התוצאות שתקבלי והשיחות עם הפסיכולוגית, קבלי את ההחלטות שלך. ואז תחשבי: הגננת לא מתאימה?, הצוות? הגן? אבל קודם תחשבי זו הזדמנות לבדוק ולטפל. זה שהוא אנרגטי....זו הגדרה לא ברורה. האנרגטיות הזו בשליטה? מפריעה לו? יש לו יכולת מיקוד? תני לאנשים מקצועים לעזור. אני למשל לא מקצועית בתחום זה , אבל הניסיון שלי שווה... היום הנכונות של הורים לאיבחון מדהימה. היום 30 אחוז מהילדים בגן ניגשים לאיבחון. המטרה: הקלה ועזרה לילד..... יש לי עוד הרבה להוסיף. אם תהיי מעטניינת. פני אלי במסר

תקשיבי מתוקה...

גם בני הצעיר היה ילד אנרגטי והגננת התלוננה, אני מציעה לך לבדוק את הנושאים האלה... א. בדקי עם הילד מה מפריע לו או מרגיז אותו בשטח הגן, האם הגננת מתנקלת לו או יש שם ילדים שמתגרים בו ב. תתשאלי את הילד ונסי ללמוד מבין דבריו מה הוא מרגיש עם עצמו והאם הוא מרגיש חלש בנושאים בהם החברים מתגרים בו ונסי לחזק זאת אצלו ג. תנהלי שיחה עם הילד כאשר שניכם פנויים ורגועים ומצב רוח טוב לשיחה וספרי לו שהגננת מתלוננת על האלימות שלו ומן הסתם שלא רצוי ונכון לנהוג כך ותגבי אותו ותקני לו ביטחון שאת מאחוריו אם יהיו לו הטרדות מהגננת או מהילדים אך שימנע מלהגיב ושיאפשר לך לטפל בדברים אני מניחה שניסית את האפשרויות האלה ילדים של הורים גרושים לפעמים חווים ולנאלצים להתמודד מול אירועים שנובעים מחוסר אונים ומגיבים באלימות או בהוצאת אנרגיות ללא כל הסבר גם בלי קשר לגירושים ילדים לא יודעים להביע ולטפל בחולשות האישיות שלהם ומשתמשים בכוח כפתרון מידי אם להתבלט, להתגונן, ולהשתמש באלימות אני לא חושבת שיש מקום לאיבחון אני מאמינה שדרך השיחה איתו כאם תקלטי את הקשיים שלו ותדעי להתמודד מולם בדרכך בהצלחה

אולי הגן לא בשבילו

כתבת שמדובר בגן חדש - עד כמה שהוא נפלא ונהדר לאחרים יכול מאוד להיות שהגן הזה לא בשבילו. שנה שעברה קרה לי מצב דומה כאחרי רק שבוע וחצי בגן חדש, התחיל הבן שלי להיות אגרסיטבי ואלים - השינוי, מבחינתי, היה משמעותי ומיידי. הוצאתי אותו, מיד, מאותו הגן (למרות כל הטררארם שבדבר) וכבר שנה וקצת הוא בגן מקסים - הוא פורח, שמח וטוב לו על הלב (וגם לי). אז אולי (ואני לגמרי לא פוסלת את חוסר האחריות של הגננת), רק אולי, הגן הזה לא בשבילו.

אני לא רואה באיבחון משהו רע...

נהפוך הוא... אם אכן תאובחן אצלו בעיה כלשהיא... לפחות תדעי שיש במה לטפל וגם איך להתמודד... לקבור את החול בראש לא יפתור את הבעיות של הילד... ואם היה ילד בגן או בבית ספר של הילדים שלי שחונק ילדים... גוזר להם שערות... הייתי עושה סקנדל עד שמצידי יעיפו את הילד קבינימט ואולי הורים אחרים שהילד שלהם נפל בידיים של הילד שלך דורשים שהבעיה תטופל - אפשר להבין אותם. לא? יש ילדים עם צרכים מיוחדים ואולי הוא ייקבל כדורים וזו תהיה בחירה שלך בסופו של דבר אם להשתמש בהם או לא, את יכולה לעשות אבחון באופן פרטי גם ולא דרכם. ואולי גם רק ינחו אותך כיצד לטפל בו ואת הגננות כיצד להתנהג איתו... ואולי זה סתם דברים שהוא רואה ומוציא פורקן ולא מבדיל בין טוב לרע. אולי יצמידו לו סייעת להשגחה צמודה. אבל לבוא ולהאשים גננת בחוסר השגחה (רק ילדים עם בעיות קשב מסויימות זכאים לסייעת צמודה), או באפליה על תקן היותך חד הורית... כשאת מודעת לכך שהילד שלך שובב יתר על המידה ואת מודעת לכך שהוא חונק, מציק וגוזר שערות לילדים אחרים... זה לקבור את הראש בחול ולהתעלם מבעיות במקום להתמודד איתם. אז או שתבחרי לטפל בבעיה - מה שהיא לא תהיה ולהסיר את כל רשימת ה'אולי' או שתתמודדי עם כך שיוציאו את הילד שלך מהגן ובצדק... כי מי יודע מה הדבר הבא שהוא יעשה ואני בתור הורה לא הייתי מסכימה לחשוף את הילד שלי לילד 'שובב' ואני בהחלט גם מבינה את הגננת שהיא לא יכולה לקחת כזה סיכון. רק שתרגישו טוב

תשובה לאיזה ניק

קראתי את הכתוב שכתבת והרגשתי שאני חייבת להגיב. אני רוצה להרגיעך.את אמו של הילד ואת מחליטה את לתת לא תרופה או לא. לכן כן הייתי מציעה לך להביא את הילד לאבחון. מכיוון שמה שאת מספרת זה כן מצריך בדיקה. אין לגננת שום מטרה לפנות מקום בגן,זוהי הרגשתך בלבד. בגן רגיל הגננת לא צמודה לאף ילד אלא על כל ילדי הגן.את חייבת להבין שהאבחון לטובת הילד. לפעמים שווה להקשיב למה שאומרים לנו. אאחל לכם הצלחה רבה רבה ואם את צריכה עזרה אשמח לסייע בכמה שאוכל

צריך להשבית אותו ? ../images/Emo141.gif

תלוי. אם את רוצה שהוא ישתלב בחברה, תצטרכי להסתגל לכללים של החברה הזו, גם אם הם לא מוצאים חן בעינייך. הכללים האלה מייצגים שקלול רצונות של הרבה גורמים, ולא ישנו אותם רק משום שהם מעצבנים אותך. אבל אם לא כל כך חשוב לך שהוא ישתלב בחברה, את יכולה להישאר איתו לבד בבית, במסלול שנקרא Home schooling. אני לא יודע אם מצבך הכלכלי מאפשר את זה, אבל האופציה קיימת מבחינת החוק. בכל מקרה, צאי מעמדת הקרבן. היא לא תקדם אותך, ולא את הילד.

שנטו

New member
היום

הילד בגן, יש ילדים שמוציאים תסכולים בדרכים שונים, אולי הוא אנרגטי מבעיה שמלווה אותו בבית? אולי קשה לו לשבת בריכוז בגן? אולי קשה לו לגזור? למלא הוראות? התשובה שלך לדעתי תהיה : בבית הוא נהדר.... יש ילדים שאחד על אחד מתפקדים באופן טוב יותר, הזמן הטוב ביותר לדעת למה ומדוע היא בהחלט עכשיו לפני המשבר של עליה לכיתה א. קופת חולים ממנת אבחונים וטיפולים כשיש צורך, ואני בהחלט ממליצה לבדוק ובכך לעזור לילד, שלדעתי מתנהג כך כי יש לו סיבה... בהצלחה

למעלה