שאלת השבוע

marco

New member
עוד דעה בנושא.....

זה מה שחושב שי גולדן מ- walla בנושא.

נו... אז טוב לדעת שלפחות בארץ זה

יכול להחשב כמקדם מכירות, אחרי שה"יציאה" של ג´ורג´ מייקל מהארון קברה את מכירות התקליטים שלו בארה"ב.

הודעה מצונזרת

ההודעה הבאה כללה אאוטינג, ולכן צונזרה. תגובתי בעניין (מדליקונת 16) לפי דעתי בלי קשר לאם האדם הוא מפורסם/ אנונימי, יש לו את זכות הבחירה אם להישאר בארון או לצאת ממנו.. לאיש אין את הזכות לומר לאף אחד מה לעשות.. עברי לידר הוא זמר ענק, כשרוני בצורה מדהימה... מה צריכה לשנות לנו ולכולם העובדה שהוא מעדיף גברים? כל אחד עושה במיטה שלו מה שבראש וברצון שלו.. דמות ציבורית לא צריכה לחשוף הכל על אודותיה- ההחלטה היא אך ורק של הדמות עצמה עברי לידר החליט לצאת מהארון, כמוהו גם קורין אלאל, כמוה גם .... וכו´.... תהיו חופשיים , אם הם מניפים את דגל ה בגאווה, מי אנחנו שלא נניף? נקודה למחשבה, שירלי

my self

New member
הרוב כבר נאמר

בכל זאת, נקודה קטנה שנוגעת לסולידריות של חברי קבוצה מסוימת עם המטרות והאינטרסים של אותה קבוצה. כשמדובר בנשים למשל, אני בהחלט יכול להתנגד לתופעה של נשים שמצהירות בגאון "אני לא פמיניסטית!", לעתים הן גם יכולות להמשיך ולדקלם כל מיני מיתוסים על פמיניזם ופמיניסטיות. אבל במקרה הזה, היותן נשים ברורה וידועה, ותמיכתן או אי תמיכתן במאבק נושאות בעיקר פן רעיוני, ולא אישי. במקרה של חד-מיניים וחד-מיניות, יציאתם מהארון (כחלק מהצטרפות למאבק) בהכרח חושפת פן אישי מחייהם, ולדעתי זה מובן מאליו שזכותם לפרטיות מכרעת במקרה כזה. כך שבשל סיבה זו, אני לא חושב שכל הומו וכל לסבית צריכים להפוך לשגרירי הקהילה בציבור הרחב. לעומת זאת, מצער שבקרב אנשי הציבור הסטרייטים, כמעט כל תומכי הקהילה הם נשים. אולי זה מכיוון שנשים ממילא נתפסות בציבור כ"רגישות" יותר, "יפות נפש" יותר, וממילא פחות מקשיבים להן
. גברים כנראה חוששים שתדמיתם הגברית-סטרייטית תיפגע אם יביעו עמדות גיי-פרנדליות.

marco

New member
בואו רגע נסתכל על זה אחרת.....

הלו לכולם, חשוב לי להעלות פן אחר בדיון הזה על יציאתם של אישי ציבור ואומנים מהארון. אז הנה שתי נקודות למחשבה: 1. האם אין לאישי ציבור איזושהי מחוייבות לקהל בכל הנוגע לחינוך לסובלנות ולהכרת הקהילה ההומו-לסבית? האם אומן בוגר ומפורסם אינו מחוייב לקהלו הצעיר ? לדעתי, יציאתו מהארון של עברי לידר מקרבת בין סטרייטים האוהבים את אומנותו לגייז שיפגשו בחייהם. לפתע יעמוד למול עיניהם גיי שהוא הרבה מעבר לכל סטיגמה או מאפיינים, אותם מצמידה החברה לחברי הקהילה. האם ההתחבאות בנושא זה לא מאותת לקהל הרחב כי יש במה להתבייש? האם אין לי זכות כצרכן אומנות לדעת את כל האמת על המוצר אותו אני קונה? לדעתי אומן השר את השירים, והם יכולים להיות המרגשים ביותר, על אהבתו לאישה בעוד ואת חייו הוא חולק עם גבר, אינו אמיתי עם קהל מאזיניו. 2. כיצד תגיבו באם תגלו כי הפוליטיקאי הקיצוני ביותר כנגד הקהילה או בדרנית, המשלבת בתוכניתה קטעי הומור רבים על הומוסקסואלים ולסביות, הם גייז בעצמם ? האם גם אז תחשבו כי זכותם לשמור את דבר נטייתם לעצמם? לסיכום, אני באמת ובתמים מאמין כי אומנים ובוודאי אישי ציבור צריכים לקחת בחשבון את מחיר החשיפה. וגם אם לא יידחפו אל מחוץ לארון עליהם לגלות את דבר נטייתם המינית. לא בכדי לספק יצר מציצני כזה או אחר אלא בכדי לחנך את הציבור, להוות דוגמא לאלה המתלבטים בכל הנוגע לנטייתם ובכדי להראות כי אין בכך בושה!

.m

New member
אוווף איתך ../images/Emo70.gif

"כיצד תגיבו באם תגלו כי הפוליטיקאי הקיצוני ביותר כנגד הקהילה או בדרנית, המשלבת בתוכניתה קטעי הומור רבים על הומוסקסואלים ולסביות, הם גייז בעצמם ?" אנשי ציבור (פוליטיקאים) נבחרים כדי ליצג עמדה כלשהי. עמדה זו (בד"כ) לא קשורה לנטיתם המינית, וזה לא באמת רלונטי עם מי טומי לפיד הולך לישון כשהוא מנהל אבק נגד החרדים. לגבי האומנים - תפקידם לספק בידור. לא יותר. נטיתם המינית לא רלונטית לעבודתם בדיוק כפי שאינה רלוונטית לעבודתו של פקיד הדאר. ההבדל היחיד בין פקיד הדאר לאמנים או נבחרי ציבור הוא שאומנים/אנשי ציבור יכולים לנצל את מעמדם לחינוך לסובלנות. יכולים לא מחויבים. mai

יופי, רק לך חיכיתי ../images/Emo25.gif ../images/Emo120.gif

"לא רלוונטי עם מי טומי לפיד הולך לישון" תודה לך, בדיוק למשפט הזה חיכיתי, כדי להבהיר נקודה קטנה.... מהמושג "נטיה מינית" נורא קל מיד לחשוב על מין, למרות שבמיניות מין הוא פן אחד מתוך רבים. זו תפישה שאני מוצא שמקבלת ביטוי לא מעט בקרב סטרייטים - אם הם גיי פרנדלי זה מופיע במשפטים כמו "מה זה משנה עם מי מישהו שוכב", ובפיהם של מי שפחות גיי פרנדלי, בהקשר "יא מ**יינים בתחת". יופי, רק שזה מגמד את ההומוסקסואליות לרק אחד מצבעי דגל הגאווה, וממעיט בערכם של הצרכים האמיתיים - אהבה, זוגיות, בניית תא משפחתי וכאלה מין - שהם לא לגיטימיים בעיני החברה והחוק היום, ועליהם אנחנו נלחמים. אז לשאלתך - כן. אם ח"כ מסויים מצביע נגד חוק שיאפשר השוואת תנאים לזוג מאותו מין - אני חושב שזה מאוד רלוונטי לציבור - שאותו ח"כ בסגור ליבו היה רוצה לאהוב בדיוק באותה הדרך שהוא אסר בכנסת. ולנושא הזמרים והאמנים - בתור מי שגדל בחברה שבה נדמה שהומוסקסואליות היא האנטי-קרייסט של גבריות - יכול להיות שכנער הייתי הרבה יותר שלם עם עצמי אם כמה מהזמרים שהיוו עבורי מודלים לגבריות ובעצם היו הומוסקסואלים - לא היו נשארים בארון, ובעשותם כן שידרו לי שהמיניות שלי לא לגיטימית. אני אחדד את זה. זה לא שאני חושב שזמרים מוכרחים לשיר ע"פ נטייתם, שיר הוא שיר. אבל זמר הוא לא רק אדם ששר שיר, כי אם כן לא היתה לו פרנסה. זמרים הם סמלים, והם אישי ציבור, ולתדמית שהם בונים יש השפעה על הקהל שלהם. אם זמרת מכורה לסמים קשים, לא הייתי רוצה לראות אותה מככבת בקמפיין נגד סמים. אם זמר מכה את אישתו, לא הייתי רוצה לראות אותו שר במופע התרמה למען מקלטים לנשים מוכות. ואם זמר מדחיק את נטיותיו, ומסרב להודות בפני עצמו שאהבה אמיתית הוא ימצא רק עם גבר - אני לא רוצה לשמוע אותו שר על אהבה.

.m

New member
אז מזל שהגעתי ../images/Emo68.gif

קודם כל, אני מצטערת לאכזב אבל גם הזוגיות של טומי לא רלונטית למאבק שלו בחרדים. "...ממעיט בערכם של הצרכים האמיתיים - אהבה, זוגיות, בניית תא משפחתי וכאלה מין - שהם לא לגיטימיים בעיני החברה והחוק היום, ועליהם אנחנו נלחמים..." בא נזכור שנבחרי הציבור מקבלים מנדט עבור המצע שלהם (דעת המפלגה בנושאי שלום, חינוך, וכו´) וזה כל מה שצריך להיות חשוב, לא מי הפרטנר שלו לחיים. וח"כ יכול לאהב גבינה לבנה אבל אם המנדט שעליו הוא נבחר קורא לאכול רק גבינה צהובה - זה מה שצריך להשפיע על דרך הצבעה שלו בכנסת. וחשוב לזכור להפריד בין האדם והתפקיד. והכל טוב יפה, אבל עברי לידר (כן, כן, אני חוזרת לדוגמא האחרונה, אבל אפשר לשים כל אומן אחר שתבחר) לא צריך לקחת על עצמו את כל תחלואי החברה. הוא יכול לבחור להאבק למען קיצבאות הנכים, למשל,זה לא פחות חשוב. או אלימות נגד נשים. וכל זה לא אומר שהוא "מדחיק את נטיותיו, ומסרב להודות בפני עצמו שאהבה אמיתית הוא ימצא רק עם גבר" - זה פשוט אומר שהוא לא חש צורך לחלוק את המתרחש בין הסדינים שלו איתך או אם מישהו אחר.וזו זכותו המלאה. ויש המון זמרים שלא כותבים את השירים שלהם לבד. אז מה? תצא בהפגנה נגד כל הפיזמונאים?! נכון, סלב אחד יכול לעשות עבדה שעשרה אנונימים לא יצליחו, אבל הוא רשאי גם לבחור לנתב את היכולת הזו לכיונים שהוא רוצה גם אם בעיניך הם פחות חשובים.

ביג דיל

New member
מה לגבי "קוויר אז פולק"?

למרות שרוב השחקנים בסדרה אינם גייז, חיכית בצפייה לכל פרק ששודר. האם זה לא אותו דבר? אומנות, לפי דעתי, היא בעין המתבונן/שומע. אם מפריע לך שגבר שר שיר אהבה לאישה בעוד הוא הומו, אל תאזין לו ואל תקנה את הדיסקים שלו. האם כל השירים הם אוטוביוגרפים? אני לא חושב. האם אישי ציבור חייבים להודיע על נטייתם המינית? האם הם צריכים להודיע אם יש להם סרטן? בשבילי זה אותו דבר. התשובה היא כמובן לא!!! כמו שאיש לא חייב להודיע וליידע אותי על מצבו הבריאותי, כך גם על נטייתו המינית. התירוץ של "להוות דוגמא לאלה המתלבטים בכל הנוגע לנטייתם ובכדי להראות כי אין בכך בושה" הוא תירוץ מחורבן. אף אומן או איש ציבור הוא לא גננת, ולא צריך להוות מודל לחיקוי. זמר שר שירים, הוא לא אמור להיות מורה דרך. סליחה שאני נטפל לדוגמאת עברי לידר, אבל מרקו - האם זה אומר שמעכשיו אתה חושב שהוא חייב לשיר רק שירי אהבה לגברים? מדברייך, זה מה שמשתמע.

marco

New member
נו באמת.....

מה זאת אומרת "תירוץ מחורבן" ????? אני באופן אישי מצפה מאומנים ומאישי ציבור לגלות אחריות לסביבתם. אני לא מבין מדוע אני אמור באופן אוטומטי להצביע עבור אדם, בלי לדעת את כל הפרטים אודותיו. הקול שלי חשוב לי ואני חייב להודות שאני אטה יותר לתמוך באדם השלם ומגלה לעולם את עובדת היותו גיי מאשר אחר המתחבא עמוק בארון. אם כבר נציג ומנהיג ציבור- אז לפחות לגלות אומץ ודוגמא ציבוריים. שבמקרה של אומנים אני מסוייג קצת יותר אבל גם במקרה הזה אני מצפה מאומן לגלות את האמת אודותיו. האם גם לכם עוברת צמרמורת נעימה בכל פעם שאתם שומעים את שיריו של עברי לידר מאז יצא מהארון ? לי זה קורה ובגדול. אני מאזין למילים באופן אחר לחלוטין היום. משפט כמו "האהבה שלי, שקשה בשבילכם- היא טובה בשבילי" הופך ליותר מעוד שורה. ביג דיל- אם דעותיו של אומן אינן חשובות אלא רק אומנותו, אני מניח כי תמשיך להאזין לשיריו של אומן גם לאחר שייצא בהצהרות הומופוביות קשות. אתה אולי כן- לי זה בוודאי יפריע.

דרור22

New member
אני לא בדיוק מסכים...

לפי מה שאתה אומר - אסור להיות בארון, כלומר חייבים ללכת עם שלט על הראש "אני הומו", אני חושב שגם לאנשי ציבור שמורה הזכות להיות ארוניסטים - כי כמו שאתה מצפה שזה לא ישנה לאף אחד ככה הם מצפים שזה לא ישנה לאף אחד ולכן אין שום טעם לחשוף את זה- לא תצא שום טובה מחשיפת הזהות המינית שלהם - ודרך אגב כל איש ציבור לפני ההשבעה שלו או במסע פירסום מצהיר שהוא סטרייט? לא!!! אז למה הומו צריך להצהיר שהוא הומו? אם מדובר על יציאה מהארון לשם קידום מכירות זה כבר משהו אחר- אני באמת מקווה שעיברי היה טוב יותר ולא יצא לשם כך מהארון, או בכל אופן מהארון הציבורי. דרור

marco

New member
אז לשם ההבהרה...

אני לא רוצה לחזור על כל מה שכבר אמרתי, אבל משהו קטן בכל זאת כן. אני בפירוש לא חושב שכולם צריכים צאת מהארון ובוודאי שאין לאיש זכות להוציא מישהו בכוח. אבל אני מקווה שלאותם אנשים, הנהנים מכספו או אמונו של הציבור, יהיה מספיק אומץ ונכונות גם לספר לו את האמת אודותיהם. ואני שוב מדגיש - לא לשם הרכילות אלא לשם החינוך, הסובלנות וסיוע לכל אלה הנרדפים או הסובלים עקב נטייתם המינית.

ביג דיל

New member
אומץ ונכונות?

יש הבדל מהותי בין אומן בארון לבין אומן שיוצא נגד הומוסקסואלים. האומן שיוצא נגד גייז עושה מעשה אקטיבי, ואילו האומן שנשאר בארון לא עושה כלום, הוא פסיבי, חיי את חייו. במקרה של מאיר אריאל ואריאל זילבר - לא, אני לא שומע את המוזיקה שלהם כי אני לא אוהב אותה, בלי קשר למה שהם אמרו, אידיוטי ככל שזה יהיה. באותו קו מחשבה - הפסקתי לקנות בזארה אחרי שגיליתי שהם הורידו את המחיר בשקלים מתג המחיר בשאר העולם בגלל איך זה יראה שהם מוכרים בישראל. גם אני מקווה ש"אותם אנשים הנהנים מכספו או אמונו של הציבור" (מה הקשר???????) יהיה מספיק אומץ ונכונות לא לשקר לגבי נטייתם המינית, אם הם יישאלו על כך, אך בוודאי אני לא חושב שזאת חובתם - חוקית או מוסרית. דרך אגב מרקו - האם אתה מספר לסביבה הקרובה שלך על הנטייה המינית שלך? נורא קל לבקר אנשי ציבור על הבחירות שלהם, אבל בסוף היום, גם הם בני אדם עם הורים, אחים ואחיות וחברים.

דרור22

New member
תגובה

אתה מסכים עם כל נבחרי הציבור ונותן בהם אמון? האם יש נבחי ציבור שנהנים מכספך ואתה לא רוצה שיהנו ממנו? האם יש אומנים שלא נהנים מכספך? התשובה היא כן.... מה לעשות זו מדינה דמוקרטית ולא נראה לי שיש לאומן איזשהיא חובה מוסרית לצאת מהארון - אחרי הכל אלו החיים שלו - העובדה שיותר אנשים מכירים אותו לא צריכה להיות המפתח ליציאה או אי יציאה מהארון, כי בעצם זה ההבדל המהותי בינו לבינך (אני מדבר על אומנים ולא פוליטיקאים) יותר אנשים מכירים אותו - ולך יש את הזכות המלאה להקשיב לו, לקנות את הדיסקים שלו, ולתת לו מכספך ואמונך... לגבי פוליטיקאים - אין להם שום חובה מוסרית פרט לחובות שהם מניפים על דגלם ומצעם... דרור

שאלת ביניים.... ../images/Emo120.gif

שאלת כן/לא: צלמי פפראצ´י: האם יש הבדל בין סלבריטי שדורש מצלם לא לצלם אותו ברחוב, לאיש מן השורה עם אותה דרישה?

my self

New member
האין אתה מבחין בהבדל?

אתה מכוון לכך שכשאדם מחליט להפוך לאישיות ציבורית, הדבר כרוך בוויתור על פרטיותו, אולם ויתור זה אינו יזום על ידו, ואיננו דבר הכרחי או נחוץ, אלא כורח המציאות. כך שהעובדה שאני רואה בעיתון תמונה של ג´וליה רוברטס יוצאת למכולת כששיערה מפוזר והיא לחלוטין לא מאופרת, בלתי תלויה לחלוטין ברצונה או אי רצונה לספק מידע על נטיותיה המיניות (הדוגמה היפותטית, כמובן). במילים אחרות, העובדה שגורמים חיצוניים חושפים פן פרטי מחיי הדמויות הציבוריות לא מחייבת את אותן דמויות לנדב מידע על חייהם האישיים מרצונם החופשי. באשר לשאלה עצמה - יש הבדל. לאזרח מן השורה שמורה הזכות לאנונימיות שהדמות הציבורית כבר ויתרה עליה. הזכות לפרטיות שמורה עדיין לשניהם, כך שבשני המקרים הבקשה צריכה להיענות.

צלמי פפראצ´ הם דבר נוראי בעיני!

גועל נפש בהתגלמותו, פשוט חדירה לחיי אדם בשביל כסף. אין שום מטרה נשגבת מאחורי עבודתם מלבד הכסף (למי שהולך לקפוץ ולהתחיל לתת הרצאה על זכותם להתפרנס אני מזכירה שצלמי נשיונל ג´אוגרפיק למשל עושי םיותר כסף מהם
בלי לחרב לאנשים את היום). לעניין השאלה: זכותו של כל אדם, בלי קשר להיותו מפורסם או מן הישוב, לשמור על פרטיות, כל האנשים שווים בעיני, גם כאלה שיש סביבם אבק כוכבים (שאגב מתפזר מהר מאוד כשמכירים אותם אישית...) ולכן לכולם אותן זכויות. אפרת

.m

New member
לא ../images/Emo70.gif

האם יש הבדל בין סלב שקונה חלב בסופר לאזרח מהשורה? נו באמת, הגיע הזמן שנלמד להבדיל בין האדם לתפקיד. אין מה לעשות הריסון פורד הוא לא אינדיאנה ג´ונס.
mai

ביג דיל

New member
אמרה כבר מי שאמרה:

מלכת אנגליה אולי מחרבנת על אסלה מזהב, אבל בסופו של דבר, יוצא לה מה שיוצא לכולנו. סליחה על הסירחון, אבל אם לא הייתי מספיק מובן - אני מסכים עם מאי! (זה הזמן לפתוח שמפניה ולחגוג, מאי, אנחנו מסכימים על משהו). דרך אגב - איך בלונדון?

.m

New member
../images/Emo5.gif או-או...

אתה מסכים איתי??? (נא להשען אחורה בדרמטיותולהניח את גב כף היד על המצח:) זהו. חיי הגיעו לקיצם. סוף העולם קרב. איך? איך אתה לא מתבייש לקחת ממני את מעט היציבות שנותרה בחיי?
- (ישר לאוסקר אני אומרת) איך לונדון? אפרורית משהו, אבל למי איכפת, אני עם רועי וטוב לי (כמה קל לשמח אותי
), ואני מקווה שעוד יום-יומיים יצא לי לפגוש פה את קובי (משנה תורן) שמגיע. אולי תקפוץ לויקאנד? מתגעגעת
mai נ.ב. בדיוק היום ראיתי פלטפרמות עם דגל אנגליה. אם הית דראגיסט הייתי קונה לך אותם

למעלה