שאלת השאלות:

spoop

New member
שאלת השאלות:

למה היה צריך את תוכנית ההתנתקות? אם התשובה היא כי זה לא מוסרי לכבוש עם אחר-אז הם זה מוסרי לגרש 10,000 איש מבתיהם? אם התשובה היא כדי שלא יהיה טרור-כולנו יודעים שהיה טרור גם אחרי. אני חושבת שכל הסיבות האלה,הן עטיפה יפה לשנאה שלכם כלפי המתנחלים. כי אם אלו באמת היו הסיבות,למה שיהיה לכם משהו נגד המתנחלים? הרי העניין פה זה בטחון ומוסר,ח"ו משהו אישי נגד המתנחלים. אז אולי תפסיקו לרדוף אותם?! די נהרסו להכם החיים,די עזבו אותם כבר.

התשובה היא:

כדי שנפסיק לשלוח חיילים, שלא סיימו את ילדותם, להגן על אדמות שאפילו לא שלנו.

spoop

New member
כל חייל לא סיים את ילדותו.

בשביל מה יש צבא תגיד לי? אז יכלו לעשות יחידה של התנדבות של חיילים דתיים שהיו שומרים שם.

בשביל מה יש צבא?

להגן על עם ועל מדינה, לא על שטחים שלא שלנו. יחידה של התנדבות של חיילים דתיים? הרי רובם עושים 16 חודשים מסכנים בצבא, זה לא מספיק בשבילכם.

spoop

New member
זאת בדיוק הקטנת שהראש שאני

מדברת עליה. על כל דבר אתה עושה לי בשניניות. אני כותבת טענה,אתה מעתיק הכל משנה משמאלנים למתנחלים ומדביק. הנה כתבתי לך להספיק להקטין ראש,כתבת לי להפסיק להבין פושעים. מה הקשר בין השניים?

spoop

New member
תרגום לפשוטי העם?

מה אתה רוצה? הקטנת ראש זה תשובות טיפשיות וקצרות כמו התשובה הנ"ל. אני לא תומכת בפושעים. אני נגד מה שהיה על הגג ונגד כל גילוי אחר של אלימות. אבל מה,אני בעד להיות בגוש גם אם סגרו אותו.אם אלו פושעים אז בסדר.

התשובה לא מספיק ארוכה בשבילך? סליחה

אני פשוט לא בקטע של להתאמץ למען שלא שווה את החיילים שמתים בגלל האידיאולוגיה שלה. אתה נגד זה ונגד זה ונגד זה, ומצד שני את כל שרשור דואגת לומר שצריך להבין אותם. אז בסדר? אין בעיה לכי לגוש, אבל אל תבכי כשתשבי במעצר.

את באמת רוצה תשובה?

בגלל שיהודה שומרון ולפני הכל- עזה הינם שטחים שמוכרים ככבושים. מאחר שבין הים התיכון לגדה המערבית חיים 2 עמים שלא נמצאים ביחסי שכנות טובה, המצב של הכיבוש הינו בלתי אפשרי. הפלסטינים זכאיים לדמינה באזורים האלה- בדיוק כפי שאנחנו זכאיים לה. ומאחר והתנ"ך אינו ספר הגבולות הרשמי בועלם- אנחנו אמורים להתחלק בשטח הזה. בעזה הכבושה (לשעבר) חיים בין מיליון למיליון ומאתיים פלסטינים, ובתוכם יושב גרעין של ישובים, המהווה שליש מרצועת עזה בגודלו, ובו חיים כשמונת אלפים יהודים. רבים האנשים שהמצב הזה נירהא להם ריאלי, אומנם הם כאין וכאפס אל מול מספרם של האנשים והמדינות שהמצב הנ"ל ניראה להם אבסורדי ומגוחך. מלבד האמונה באדמות הללו- אין לנו שום סיבה לשבת שם! עצם העובדה שאנחנו עם כובש נותנת לגיטימצייה למלחמה הממושכת הזאת מאחר והפלסטינים רוצים את ששייך להם. (גם בתחומים הלא כבושים, חייהם הם לא בדיוק חיי אדם) ויש להם זכויות אדם בסיסיות ומינימליות לקבל זאת. כל עוד אנחנו נמצאים בשטחים האלה, אנחנו פוגעים בזכויות הללו. אם היינו מוסריים ונאורים- זאת הסיבה שהיינו מחזירים את השטחים הללו, אלב מאחר ואנחנו בני אדם שחיים בתופת, קצת קשה לנו לרחם על האויב שלנו, אז למה זה בכל זאת נכון? המצב שבו אנחנו חיים כיום לא יכול להמשך לנצח. אין שום אפשרות שנחייה חיים נורמאליים אם יימשך הכיבוש ואם יימשך הטרור. ולכן המגמה היא למגר את הטרור ולהגיע להדברות ואולי גם להסכם שלום. אנחנו מבחינתנו, על מנת שזה יקרה, מוכרחים להחזיר את השטחים שכבשנו על מנת שלעם שחי לצידנו יהיה בסיס להקמת מדינה עצמאית ואולי גם דמוקרטית, איתה נוכל להידבר. אין שום אשליה כי הטרור יפסק בו ברגע שנצא מהשטחים, והמצב אכן לא כך. לעומת זאת, כשאנו נהיה נקי כפיים (ויקח לנו עוד הרבה זמן כדי הליות כאלה), תהיה לנו לגיטימצייה מלאה להלחם בטרור שהוא המלחמה של העולם כולו. בינתיים, כשאנחנו עם כובש, שאנחנו שולטים על עם אחר, כשאנחנו מבצעים פשעי מלחמה על בסיס יומיומי, כשגודל כאן דור שלא מאמין בשלום ולא מאמין באהבה ואל מאמין בכלום כתוצאה מהמלחמה הנוראה, אין לנו הלגיטימצייה והיכולת המוסרית וגם המעשית (אנחנו עדיין בפיקוח ארה"ב, ואף ראש ממשלה לא יעז לומר אחרת), להחזיר מתקפה הולמת כנגד הטרור. החזרת השטחים הכובשים (כולם, כולם!) היא רק הצעד הראשון במסע הארוך אל השלום. מצב של כיבוש ודיכוי של עם אחר במאה ה-21, אינו רציונלי ואינו לגיטימי, אי לכך- אינו יכול להמשך. כמו כן, ישנם בעיות פחות אסטרטגיות: גוש קטיף הוא נכס יקר למדינה, ואני מדברת במובן הכספי ואל הערכי. אני לא רוצה לומר מספרים מדוייקים, כי איני בקיאה מספיק, אם כי משך 38 שנות התנחלות, הושקעו בגוש כספים רבים, להקמתו לתחזוקו ולסבסודו. אנחנו לא שוויץ, ומצטערת אם ניפצתי לך איזשהי אשליה, ויש אלפי נכים ורעבים שהיו שמחים לקבל פחות ממחצית מהתקציב שהושקע בהתנחלויות. אבל למה להיות קטנוניים, הויכוח הרבה יורת מהותי מבעיות כספיות ובכל זאת, הצרות לא נגמרות שם. שוב, אני לא רוצה להכנס למספרים א- כי אין לי מספר מדויק, וב- כי זה מזעזע, אבל אלפי חיילים קיפחו חייהם בשמירה על שטחים לא שלנו- לא לנו. אני לא רוצה להכיר את האמא שבוכה על הקבר של בנה, אך בתוך תוכה מאמינה שהמטרה (אדמה) היא נעלה. אני גם לא רוצה לכבד את האלוהים שמאמין בזה. שילמנו, יותר נכון הילדים-חיילים הלאה שלימו- ביותר מדי דם על השטחים האלה. אין חיילים מויותרים, אין בנאדם מיותר. אני כותבת לך את זה אחרי שידיד מאד טוב שלי נהרג שם. תמיד הייתי ערה לנושא, אבל אני לא יכוהל להסביר לך את ההרגשה. ילד שהזכרון שלו קפוא, מהבית ספר, עם חבירם, עם חיוך, עם חלומות. וזה פשוט נגמר, ביום אחד. וזהו. הוא לא כןא ולא יהיה יותר. אני לא רוצה להשאים אף אחד, לא את המחבלים ולא את המתניחלים. אני מאשימה את המצב. אני מאשימה את האדמה. היום האדמה מבחינתו היא חלקת הקבר שבה יהיה לעולמים, נער בן 20. וזה רק סיפור אחד- מול אלפים נוספים. אלפי בתים שהאור בהם כבה. בגלל אדמה?! אנחנו לא יכולים להחזיק בשטחים האלה לא מבחינת מוסרית, לא מבחינת לגיטימית, ולא מבחינת הועלם. הם לא שלנו, הם כובשים, והם פוגעים בעיקר בנו. כאב לי על המפונים, על הבכי, על אובדן בעייניהם. אבל אתה עיינים הלאה ראיתי גם אצל אמו השכולה של הרוג המלחמה שלי. את הכאב הזה הצלחתי לראות גם בעיניהם של הפלסטינים. המדינה לא תזנח אותם, המדינה תיתן להם את כל מה שדרוש על מנת שחייהם יהיו טובים יותר. אבל למדינה נמאס למות על אדמה, עדיין לא צפוף פה, עוד יש מקום לכולם בתחומי הקו הירוק. אף ילד לא צריך למות על אדמה.

AB17

New member
אין מצב

שמחזירים את כל השטחים, יש מאות אלפי יהודים ביו"ש. גושי ההתיישבות יישארו שלנו. ותזכירי איזה פשעי מלחמה אנחנו "מבצעים על בסיס יומיומי"? האם זה אומר שגם אני, בתור מי ששירת בשטחים, פושע מלחמה?

AB17

New member
טעות

זה לא מה שאמרו על עזה. על פינוי מקומות כמו אריאל ומעלה אדומים, אף אחד לא מדבר. אולי חוץ ממרצ ידידך.

Patch A

New member
קודם כל

אני לא מרצ. אני העבודה, אם כבר, ובכלל נוטה לאחרונה לכיוון של שרון. תגיד לי אם זה מצלצל לך מוכר: "לא יהיה פינוי!! אל תדאגו, עזה לא תפונה!!" וכו'. לפני שנתיים גם על פינוי עזה לא דיברו.

AB17

New member
גם השמאל

אומר שגושי ההתיישבות יישארו בידי ישראל(לא שמאל קיצוני), אתה לא מבין. יש הבדל בין 8000 יהודים בעזה לבין מאות אלפי יהודים בגושי ההתיישבות. "עזה לא תפונה" אמרו רק אנשי ימין ולא שמאל, לעומת זאת יש הסכמה בין השמאל לימין(שוב, לא הקיצוניים שבהם) על השארת גושי ההתיישבות.

Patch A

New member
לנצח נצחים?

ממש לא. בתקופה הקרובה - כן. גם אני אישית חושב שכרגע לא צריך התנתקויות נוספות, הכדור עובר למגרש הפלסטיני, אנחנו את שלנו עשינו נכון לעכשיו.

AB17

New member
מה שיהיה בעתיד

אי אפשר לדעת. נחיה ונראה, ונקווה שיהיה טוב.

למעלה