שאלת השאלות

rrr18

New member
שאלת השאלות

תגידו איך אתם הוגים את צמד האותיות TH, אני פשוט לא בטוח. ב- THE אני הוגה את ה-TH יותר כמו Z, למרות שהרבה פעמים אמרו לי שהוגים את זה יותר כמו D. במילה THINK אני הוגה את ה-TH יותר כמו S. במילה THANK שמעתי הרבה פעמים הוגים את ה-TH גם כ-T וגם כ-S. אתם יכולים לשים סוף לבלגן, או שפשוט יש יותר מדרך אחת להגות את TH ויש גם קשר לדיאלקט?

snooPPiT

New member
הצליל אמור להיות קבוע..

תלוי במבטא . נהוג לתאר ולהגות אותו בצורה של הגיית הצליל "ז" והוצאת הלשון החוצה בו זמנית.

noah000

New member
יש קשר לדיאלקט,

האירים למשל, אם אני לא טועה, הוגים את TH כמו T (החצי הנשי של ניהול הפורום בטח יודעת יותר על זה ממני). למשל בשיר "זומבי" של הקראנבריז, הסולנית שרה את המילים:
it's the same old thing since 1916​
ואת המילה THING היא מבטאת TING. בתכנית The Real World, לפני כמה שנים טובות, בעונה השניה אני חושבת, אחד המשתתפים (דומיניק?) היה אירי ושמתי לב לזה גם אצלו. אבל האנגלית המדוברת בארץ היא לרוב "אמריקאית" בהשפעה שלה וכנ"ל במרבית הארצות האחרות שמשתמשות בה כשפה בינלאומית (אם כי התרשמתי שבאירופה יותר מושפעים מהאנגלית הבריטית). כך שאם אתה רוצה להיות מובן, הייתי הולכת על המבטא האמריקאי או הבריטי, שלא מבטאים TH כ-T אלא במקרים ספציפיים. ההכרות שלי עם החוקים היא מעטה, ההגייה שלי היא אינטואיטיבית, ולכן אני לא יכולה להגיד לך מה הם החוקים. אחרים כאן מכירים את הנושא הרבה יותר טוב. אבל בכל מקרה, צירוף האותיות הזה הוא קטלני לישראלים, זה נכון.
לגבי המילים שהזכרת: אם אתה לא מצליח (ואתה לא לבד) להגות את העיצור הזה, והבחירה היא בין Z ל-D, בעיניי D הוא הפחות גרוע. יש לו עוד איזה דמיון למקור, Z הוא רחוק בהרבה מהצליל המקורי. זה לגבי מילים כמו THE. במילים כמו THINK הנטייה היא ללכת על S או F, ששניהם די רחוקים מהצלילי המקורי. שם זה כבר פחות קריטי.

Athaclena

New member
נראה לי שההגיה שונה

בין THE ל-THINK, ובאמת ב-THINK זה יותר כמו S. ב-THANK ה-TH נשמע בול כמו ב-THINK, יכול להיות שמה ששמעת זה עניין של מבטא ישראלי...

אמורות להיות שתי צורות לביטוי TH

ב-THINK זה כמו ס' אצל מישהו עם פגם דיבור. במקום שהלשון תהיה מאחורי השיניים התחתונות היא בין השיניים העליונות לתחתונות. ב-THE זה כמו ז' כזאת - הלשון בין מערכות השיניים במקום להיות מאחורי השיניים.

בכיתה ה' הייתה לי מורה בשם נינה

והיא אמרה לנו: "בשיעור שלי אני רוצה שתוציאו לי לשון" בקשר לTH... אני בדרך כלל אומר את זה כמו ס' אבל עם קצה הלשון מחוץ לפה.....

p i n g o

New member
תוציא לשון! ../images/Emo3.gif

אני זוכר שבשעור אנגלית אחד בתחילת כיתה ב' שאלתי את המורה: "למה את תמיד מוציאה את הלשון כשאת אומרת Father???". לפעמים ההיגוי של TH הוא כמו ד', ולפעמים כמו ת', וכמעט תמיד צריך להוציא את הלשון שהיא תיגע בשיניים. זאת הצורה הכי פשוטה, בלי להכנס ליוצאי דופן ולדיאלקטים שונים.

למעלה