שאלת השאלות

רמי בר1

New member
לכלכת!על זה אתה מבסס דעה לגבי

תרבות טיסה של מגזר תעופתי שלם?

על זה ועל עוד אירועים

ושלא תהיה לך טעות - אני לא מתייחס לתאונה. תאונות קורות. גם ב GA יש טייסים טובים יותר וטובים פחות.
אני מתייחס לברדק על המסלול - אנשים, מכוניות וכד', המהווים סממן מפחיד. את זה אתה לא רואה ב GA.
אנשי האז"מים (כנראה שלא אתה ספציפית) מרוויחים ביושר את התדמית שלהם.

רמי בר1

New member
חלק קטן עד זניח.

דבר כזה לא יכול לקרות בתעופה הכללית, ואתה יודע למה? כי לא משאירים לטייס את ההחלטה אפילו מתי להניע.
כל דבר צריך לבקש,ולקבל אישור.
אחריות הטייס באז'מים בהרבה יותר גדולה.האחריות היא אישית,רשיונותיהם של שני הטייסים הותלו מידית,עוד לפני שימוע,ואם ימצא שאכן הם צרכים להיענש,הם יענשו.
אבל מה שאתה עושה,אתה דן לכף חובה את כל הענף.

אתה טועה

אני לא דוגל בלקיחת האחריות מהטייס, ובטח לא בעודף הרגולציה המוכתב בתעופה הכללית בארץ.

עם זאת, לקיחת אחריות של טייסים היא לא המראה בברדק כמו שרואים בסרט בדלתון, לא המראות כמו בברדק שהיה בערד ב 2012, או חלילה, להבדיל, לא השתוללות בניגוד לחוק כפי שהייתה מעל מודיעין (ואני כמובן לא מתיימר להכיר את כל האירועים).

היו לי לא מעט מחשבות לטוס גם על אז"מ. זה נותן נופך נוסף, שונה, יפה ומעניין לטיסה. הסיבה היחידה שאני לא עושה את זה היא התרבות הקלוקלת שנדבקה לענף בארץ. גם אם יש צדיקים בסדום, וגם אם הם רבים, מי שפוגע בענף הוא לא מי שמעביר ביקורת מבחוץ, אלא התפוחים הרקובים מבפנים.

בלוץ

New member
טייס אנונימי, טייס פיסח,רוני ואזה ועוד כמה

שמות שאתה מאמץ אינם יכולים להסתיר את חיבתך היתרה לתעופה הספורטיבית.רמי ענה לך יפה על שתי הדוגמאות שהבאת.אין ספק שטייס הגנראל יותר מקצועי ובעל אויראות טובה יותר.לאומת זאת הוא מוגבל לגובה מזערי הנמדד באלפי רגל,הוא יכול לגהץ מכסימום בין מספר מצומצם מאד של ש.ת. פחות שניים עיקריים בשנה הקרובה לטובת הנדל"ן והכי חשוב,רובם פוזלים ובורחים לכוון הספורטיבי.הטייס שנולד בU.L או בL.S.A עקב קירבתו לקרקע והאפשרויות הכמעט ללא הגבלה בסופ"שים,הוא מודע יותר למצבי חירום, הריכוז ויציבות היד הרבה יותר טובה ובכלל רמת ההטסה גבוהה יותר.טייס ספורטיבי ממוצע מבצע כ100 שעות שנתי.אם נוציא מהחשבון מספר מצומצם של פנסיונרים עמוקי כיס,מה ממוצע השעות השנתי של טייס גנראל? 10 שעות,20?וזה כש הוא תלוי ב5000 רגל.למרות הפער העצום בשעות טיסה לטובת הספורטיבי והיות ואתה עובד רת"א כלשהוא הבא לנו סטתיסטיקה של תאונות קטלניות בשני המיגזרים בשנים האחרונות.לא שאנחנו לא יודעים,אבל לטובת השואל.יותר מזה,תענה לנו בבקשה מה מקורם של הטייסים מדלטון,רשפים,מזרח תל נוף?יאלה שיהיה לך יום טוב.על הזובור שעשית לי בנחל צין לא שכחתי אבל סלחתי.

ace165

New member
אני חשבתי שאצלנו יש ברדק

אני טס על בקאי והתחום לא פרוץ אבל עושים לפי כרצונו.
אני עדיין מבולבל עם ללכת על GA או אז"מ ?
בסופו של דבר מדובר על לטוס להנאה

רמי בר1

New member
אם לחופש שיש אצלכם בבקאי את קורא ברדק,

אז לך על רשיון תעופה כללית.
תתרגל מתחילת דרכך לסדר מופתי,שדות תעופה עם מגדל,(אמנם הם הולכים ומתמעטים עבורך,אבל עדין שדות עם מגדל)פקחים בשדה,בקרים באויר,
ויהיה סדר מופתי.
ואחר'כ נדבר שוב שנתיים שלוש אחרי הוצאת הרשיון.

מאד אופייני

שים לב שאתה לא עונה בכלל למה שכתבתי. לא התייחסתי כלל לרמת הטייסים.
לשני הענפים יש יתרונות וחסרונות, ואני כלל לא מזלזל ביתרונות של התעופה הספורטיבית ולרמת הטייסים.
לא לחינם אתם בוחרים להתחמק מדיון בנושא תרבות הברדק שאימצתם לכם. הרי להתמודד עם זה קשה, לא נוח ולא סקסי.

אין לי שום קשר לרת"א, ושום דבר אישי מול טייסי האז"ם (אני לא מכיר אותך, ואתה לא אותי, כך שכל הספקולציות בפוסט שלך הן פרי דמיונך).

רמי בר1

New member
זה דווקא לא אופייני.אתה שוב כולל את הכלל ע'ח

כמה פרטים שפעלו לא נכון ברגע מסויים.
אני מכיר את שני הטייסים מדלתון.שניהם ותיקים,אחד יותר ואחד פחות,אבל נחשבים לטייסים אחראיים,והייתי אומר מקצוענים בתחומם.
הם עשו טעות, והם ישלמו עליה, אל תדאג.
אבל מה שאתה עושה,זה נראה כאילו שאם היה באפשרותך,כל טיסי האז'מ היו משלמים על זה.
יש כ-180 מטוסי אז'מ בארץ, ומעל 400 טייסים,זה לא הוגן אפילו להתבטא כמו שאתה מתבטא , עברנו כבר את הזמנים של סטיגמה,ועונש קולקטיבי.
בעצם, אולי לא?

רמי, אתה שוב טועה

אני לא מחפש להעניש אף אחד. להיפך. אני הייתי מאד שמח אם התרבות בענף תהיה אחרת. אם אכן זה יקרה, ארגיש נוח להצטרף ולטוס גם על אז"מ.
אבל הסרט מדלתון והברדק בערד לא משדרים אחריות. וכשהתפוחים הרקובים משפיעים על הכלל, ועל הענף כולו (ואתה לא יכול להגיד שאין השפעה), זה לא מצב בריא.

rafibo

New member
התרבות בה אתה טס היא התרבות שלך.

כשאתה טס באז"מ, אתה, ולא אף אחד אחר, מחליט מתי לטוס, מאיפה להמריא, איפה לנחות, באיזה מזג אויר, באיזה גובה,עם מי וכ"ו. זה לא משחק כדורגל, שתרבות האוהדים יכולה לקלקל לך את מצב הרוח.
אתה יכול לטוס להנאתך מאות שעות ובמשך שנים מבלי להגיע לאירועים רבי משתתפים, ומבלי להתחכך בתרבות שאתה לא אוהב. אחרי מספיק שנים תוכל לבחור מבין טייסי האז"מ את החברים, שתרבותם מתאימה לשלך. אני מניח שיש לפחות אחד או שניים כאלה. גם אם לא, אתה עדיין יכול לטוס לבד, עם חבריך הוותיקים או עם כל מי שתבחר.

אז מה הבעיה?

רפי

בלוץ

New member
יש בפוסט הפתיחה שלך ביטוים משותפים לכמה

אנונימיים שאחד הם.אני לא משוכנע שטעיתי,ואם כן קבל התנצלותי הכנה.מעבר לכך אני עומד מאחורי כל מה שכתבתי.אף אחד לא מתחמק מדיון על "תרבות הברדק".ברדק היה במשך שנים.זה נגמר.עם הגעתו של רום לרת"א יד הברזל של הרגולטור מורגשת בכל מקום.אחרי שאתה חוטף פעם אחת,אתה וחבריך לטיסה ניכנסים לתלם כמו טטאלה.לזכותה של רת"א יאמר שיש אבחנה ברורה בין טעות לברדק.טעות מתקנים,על ברדק משלמים.כבד.(מניסיון אישי). וולט סילביו.מושב נאות הכיכר.

לפני שאתה עושה רישיון כלשהו

המתן לשנה הבאה, אם יזרקו את הרצליה לפח, שדה דב לכלבים.
באמת לא ישאר כאן לאן לטוס בארץ.
באז"ם, לא תוכל לקחת אף חבר לטיסה למחרת הרישיון, תצטרך לצבור שעות טיסה ( אני לא בקי כמה)
ב-GA למחרת הרישיון תוכל לטוס (גם לחו"ל אם מישהו ייתן לך את המטוס שלו) ב-GA, אם תלמד על צסנה 152, למחרת הרישיון, כ-4 שעות הסבה ל-172 או לצירוס, ואתה לוקח לטיסה עוד שלושה אנשים, מה שבחיים לא תוכל לעשות באז"מ.
אז יש פנים לכאן ולכאן.
לגבי הרצליה, לך תדע עם שר התחבורע הקיים.
ההורים שלי נתנו את שנות חייהם הטובות להקמת המולדת, ואז באים כמה ראשי ערים ושר עם החלטה שרירותית שנוגעת בבניה וכסף וכמעט גורם להעיף אותנו מהארץ.

ace165

New member
איפה אפשר למצא את חוקי התעופה

או קישור לפמ"ת בכל הקשור לרישיונות מגבלות וכדומה ?

תכתוב בגוגל "חקיקה ראשית רת"א"

ואו פמ"ת
הפמת הוא לא בדיוק חוקי התעופה....
אם אתה הולך ללמוד תאוריה באחד מבתי הספר, ימכרו לך קובץ מודפס של מה שאתה מחפש.

שאלת השאלות והתייחסות להתנצחות שעלתה כאן

שלום ace165,

שאלתך טובה והתשובה עליה אינה חד משמעית ובטח שאין תשובה נכונה אחת. קיבלת כאן תשובות טובות ואף התפתח כאן "דיון" למי יש מנדט על טעויות והתנהלות שלילית בדרך לאוויר ובאוויר- האם לאדוני אלפי הרגל ונשלטי היב"א או לשליטי ה-LSA והכלים המוזרים שלהם.
כמי שבימים אלו עובר הסבה מ-GA לאז"מ תשובתי לעצמי היא-אז"מ. ואם אז"מ אז עדיף - Open cockpit.

המלצתי לך היא נסה ותווכח בעצמך תוך כדי הצצה עניינית לכל תחום. קח לך מדריך וטוס ב-152 ואח"כ מצא לך בעל דריפטר שייאות להטיס אותך ולהראות לך את חדוות הטיסה האיטית והנמוכה. רק אז תוכל, אולי, לקבל החלטה שתהיה נכונה לך.

לעניין ה"דיון" שהתפתח כאן- אוכלוסיה שלמה לא צריכה להנות מסטיגמה כוללנית רק בגלל מספר מצומצם של תפוחים רקובים או חוטאים לרגע. מצד שני זכותו של טייס אנונימי או אחר לחשוב כך גם אם דעתי שונה משלו. הבעיה היא כשמקבלי ההחלטות מקבלים החלטות פופוליסטיות ויוצרות כותרות במקום החלטות עניניות ומתוות דרך.

נקודה נוספת, תחת קטגורית האז"מ קיימים בארץ סוגים שונים של כלי טייס בעלי מבנה, תכונות, ומעטפות ביצועים מגוונים שנותנים מענה לחלק גדול מהגחמות האישיות בתחום הטיסה.

בהצלחה

nshay7

New member
תגובה יפה ונאותה

אבי תגובתך יפה ונאותה, חבל ש"טייס אנונימי" נשאר אנונימי,ולא מנסה לראות את "חצי הכוס המלאה" .שיסתכל על כמות המטוסים וכל סוגיהם המגוונים שטסים בארץ (ולו רק ב34 שנים האחרונות) ועל ההתפתחות שלהם ושל כל התחום הנ"ל בשנים אלו ,ואולי תעלה לו מחשבה שונה במקצת על מה שאמר פה בפורום.
כמוכן אשמח לספר לו על "הטייסים המחושבים" שרק בשנה האחרונה "השמיטו" כמה מכלי הטיס " שלהם מרשימת המטוסים התקינים והעבירו אותם לגריטה (וגריסה). (ולא במכוון) או שלחו אותם לשיפוצים ו"חידושי חזות" נפלאים.

שאולי46

New member
תגובה מצוינת מר סירוטה !

jsurie

New member
אבי, האם אתה בנה של שרה סירוטה ז"ל ?

אם כן אספר לך על האנושיות היפה של אמא שלך.

ace165

New member
יש המלצות על בתי ספר ?

או מדריכים מסויימים.
האם הבחירה בבית ספר תהיה נכונה במיקום שלו מהבית ?

תודה לעונים

למעלה