שאלת השאלות

ace165

New member
שאלת השאלות

שלום לכם,

מה עדיף /כדאי /משתלם הוצאת רישיון על GA או אז"מ ?
יכול להיות שאני לא מגדיר נכון את המוסגים , אני רואה הרבה חברה שטסים על טרייק ודריפטרים וכדומה ונהנים לא מעט.
אני רואה הרבה חברה שטסים על ססנה ופייפרים ונהנים
אז מה העיניין ?
אני מניח שאז"מ יותר זול באופן כללי ממטוס.
אם עושים רישיון על מטוס אפשר לטוס ללא בעיות על אז"מ ?
אם עושים רישיון על אז"מ אפשר לטוס ללא בעיות על מטוס ?

איפה הקאטצ'....

תודה לעונים

תשובת התשובות

אז"מ הוא מטוס לכל דבר.
אם אין לך כוונה להיות באיירליין, תוציא רישיון "מטוס" ותעבור לאז"מ .

עדיף/כדאי/משתלם?

עדיף : מטוס של תעופה כללית (ססנה) כי אז הסבה לאז"מ זה צ'יק צ'אק. חיסרון : תכין בין 70-100 אלף ש"ח להוצאת רישיון.
כדאי / משתלם : אז"מ. פחות מגבלות. הרבה יותר זול. גם הרישיון וגם שעות הטיסה.החיסרון : לדעתי מפחיד לאללה. ;)

ace165

New member
למה מפחיד

כי זה פתוח יותר ?
מה התהליך ההסבה מאז"מ "למטוס" GA

רמי בר1

New member
האזמים הפתוחים הם במיעוט.

הוא מתכוון לגובה הטיסה של האז'מ.האז'מ טס בגבהים נמוכים,בתחתית גובה הטיסה,יחד עם מטוסי הריסוס,והמסוקים.זה לא מונע מטייסי אז'מ שרוצים לטוס גבוה יותר,לעשות את זה בתאום עם הבקר. ענין הגובה המפחיד הוא יחסי.הרבה מטיסי האז'מ יגידו לך שלטוס בגובה 4000 זה מפחיד לאללה.

רמי בר1

New member
לדבי הסבה ששאלת,אין דבר כזה.

אם יש לך מעל מאה שעות באז'מ,זה מוריד לך 10 שעות משעות המינימום לרשיון.כלומר,במקום 40 אתה תצטרך 30.בדר'כ מי שמתחיל בתעופה הכללית לא מסיים ב-40,אלא יותר קרוב ל-60 ,כך שאם תגיע לשם עם ניסיון של 100 שעות,אני מניח שתוכל להשלים את הרשיון ב-30 שעות. זה לא כדאי,אם אתה חושב בכיוון מסחרי,תתחיל בתעופה הכללית.
לגבי תאוריה,למעט מבחן RT שהוא זהה בשני הרשיונות,כל מבחני התאוריה האחרים שונים,ואני מניח שתצטרך לעבור את כולם מחדש.

רן בג

New member
הסבה מ-GA לאז"מ.

לקראת טרם סיום תפקידי ברת"א התקבלה החלטה לאפשר ביצוע הסבה מאז"מ ל-GA בסדר גודל של 10 שעות (עפ"י שיקול המדריך). נכתב סיליבוס, נקבעו הכללים והדבר היה אמור לצאת לדרך - לא יודע מה עצר זאת אולם הכל קיים.
ספח לכך התקבל בכל זאת -בעל רישיון GA ואז"מ צריך לעשות מבחן רמה רק על אחד הכלים האלה לסרוגין (ולא מבחן על כל כלי אז"מ ו-GA), דבר זה לידיעתי אמור להיות מאושר ע"י וועדת הכלכלה באחד הדיונים הקרובים.

רמי בר1

New member
יש לתעופה הכללית שלושה יתרונות.

1.ניתן לנחות בשדה דב והרצליה(ביינתיים) ובחיפה. (חיפה,אני מניח שבעתיד הלא רחוק יפתח לאז'מ.)
2.ניתן להטיס עד שלושה נוסעים החל מיום קבלת הרשיון,לעומת אז'מ שבו ניתן להטיס עד נוסע אחד,וזה לאחר צבירת מאה שעו'ט ומעבר טיסת אישור עם מדריך.
3.אם יש לך רשיון טיסה בכללית,אתה צריך שש שעות הסבה לאז'מ.
4. ניתן לשכור מטוס,כולל לטיסות לחו'ל

לעומת זאת,לאז'מ יש גם כמה יתרונות.
1.עלות הוצאת הרשיון זולה יותר.
2.עלות שעת ההפעלה זולה יותר
3.כמות המנחתים האפשריים לשימוש גדולה פי כמה מאשר בתעופה הכללית.
4.בסופשים וחגים כמעט כל שטח המדינה פתוח לטיסה בבועות שלא מצריכה מרשה חריג
5.לאחר מעבר קורס קצר עם מדריך,הטייס מאושר לנחות במנחתים נוספים שאינם מסומנים,לפי החלטתו וכפוף להוראות התקנה.(זה עדין לא מאושר,זה בדרך לועדת הכנסת,ואני מניח
שעד שיהיה לך רשיון התקנה תאושר)
יש בטוח עוד הבדלים לכאן ולכאן,אבל יש דבר שהוא מעל לכל ויכוח(לדעתי כמובן) ,אם אתה מתכוון להגיע לעבודה כטייס,אל תבזבז זמן באז'מ.
אם אתה רוצה לחרוש את הארץ במחיר שע'ט זול יותר ,לטוס כמעט בכל המרחב שלה,ולנחות היכן שאתה רוצה ומסוגל,לך על אז'מ

ace165

New member
מה לגבה רכישת כלי ?

האם יש שוק לרכישה בארץ , או עדיף לרכוש בחול ולהביא לארץ חדש או ישן ? מה אומר החוק לגבה זה ?

רמי בר1

New member
כלי חדש זה יקר.

אין אפשרות ליבא משומש מחול.נשאר או להכנס לשותפות או לקנות משומש שלם,או להכנס לפרויקט בניה אם אתה מסוגל.

ניתן להטיס יותר מ-3 נוסעים

ישנם אוירונים חד מנועיים עם יותר מ-4 מקומות ישיבה (פייפר לאנס, צירוקי 6, ססנה 210 ועוד).

דוד.

רמי בר1

New member
כתבתי החל מיום קבלת הרשיון,

אלא אם למד על צירוקי6 ,פייפר לאנס,או ססנה 210.

לוקח 4-5 שעות לעשות הסבה

לא צריך לעמוד על קוצו של יוד

דוד.

עירא10

New member
אתה בטוח?

עד כמה שידוע לי ההגבלות הן משקל המראה מקסימלי 12500 ליברות והסבה לסוג היכן שדרוש. מספר הנוסעים בהתאם ל-POH, וזה כולל CARAVAN ססנה ( 12נוסעים). ומשקל המראה מקס 8500 ליברות...או שאני טועה?

בישראל, זה רק בתאוריה.

אין דבר כזה caravan ( 8750 ליברות ) שיושכר לטייס פרטי בישראל וגם בעולם לא יתנו למישהו שסיים אתמול caravan בידיים, אלא אולי אם זה של אבא שלו.
למיטב ידיעתי, יש כזה רק אחד בישראל וגם איני בטוח איזה מנוע יש לו, כי אם המנוע טורבו פרופ, טייס פרטי שרק הוציא רישיון, צריך לעבור פרוצדורה ארוכה בכדי שיהיה מותר לו להטיס את הכלי הזה עם טורבו פרופ.
וגם לו היה עומד כאן טור של מטוסי caravan עם מנוע בוכנה, אף אחד לא היה משכיר לטייס שבת שסיים אתמול רישיון.
וגם פיפר לאנס, או צירוקי 6, לא כל כך מעשי למסיים רישיון פרטי אתמול, אלא אם ירכוש, או ירכוש חלק במועדון של מטוס כזה. כי הרי אנחנו יודעים מה קורה לטייס לא מנוסה שעולה על מטוס וחושב שכבר יודע הכל...

מסתבר שכל ה-caravan הם עם מנוע PT6

ורק עם מנוע זה, יכול להגיע ל - 8750 מקס. להמראה.

עירא10

New member
לא דובר כאן על...

ההבט המסחרי אלא אך ורק על החוקי.
מי שבידו רשיון טייס פרטי ומעלה, למטוס חד מנועי ימי או יבשתי רשאי להטיס נוסעים לפי המותר בספר המטוס ובתנאי שהוא מוסמך להטיס את המטוס הספציפי עם כל הכרוך בכך. מי שישכיר או יאפשר לטייס להטיס מטוס ללא בדיקת כשירות הוא מטומטם, או מטומטמים אם מדובר במספר שותפים או מועדון כדבריך.

גם מהבט מסחרי וגם פרטי וגם תאורטי

אין שום טייס פרטי בישראל ולו גם עם 150 שעות יכול להגיע בתם כך להטבת מטוס טורבו פרופ.
לשם כך, צריך הגדר מיוחד ולא סתם הסבה.

למעלה