שאלת השאלות

איזו עדות יש לכך שהנשמה (אתה) בתוך הגוף?

כאשר עדות לא יכולה להיות מחשבה או משהו שמישהו אמר...הכוונה היא לידיעה ודאית שכך הם הדברים

פנו40

New member
נתתי כבר את התשובה לשאלה הזו פה בשירשור הזה

מדהים כמה ההבנה שלכם לא גבוהה (לא מתוך רצון לזלזל, אני באמת משתומם)

כנראה אנחנו נשמות נמוכות

, לא בטוח שאני מסכים

לגבי אתיאיסטים.
משום שזה לא חייב להיות מצב קבוע (אתיאיזם).
אז אם מי שהיה אתיאיסט ועיניו נפקחו, האם נראה שהוא "גידל" לעצמו פתאום נשמה?

ינוקא1

New member
אם היה מישהו כזה פותח ניק , היו אומרים לו

שהוא פשוט קשקשן ואומר שטויות.

יש סיפור שמסתובב בעולם הישיבות על הרמב"ם :

בקצרה -

רב אשכנזי גדול נפטר ומגיע לעולם האמת , ונותן כהרגלו שיעור בדברי הרמב"ם - מקשה ומתרץ ומתפלפל , עוקר הרים וטוחנן זה בזה.
ואז מגיע אליו איזה בחור נחמד ספרדי עם תרבוש מוזר על הראש , ואומר לו בנימוס ובענווה שעם כל הכבוד אפשר להסביר את דברי הרמב"ם אחרת , ולא צריך את כל הבלגן הזה.
ואז הרב הזה מסתכל עליו בבוז ואומר : "מה הפרענק הזה כבר מבין ברמב"ם !!!".

(כמובן שהספרדי הזה הוא הרמב"ם עצמו
).

(וכאן הסיפור בגירסה ארוכה :

http://www.kikarhashabat.co.il/הרמבם.html )

פנו40

New member
לא היו אומרים את המילה "קשקשן"

אבל המסר הכללי נכון

מי שלמטה לא מבין את מי שמעליו, וגם לא אמור להבין

אילו היה מבין, הוא כבר לא היה למטה

יש הייררכיה בטבע וכך צריך להיות

מה זו דרגה?

אני חדש כאן בפורום, ואולי לא מבין את ההקשר, אבל לא ברור לי בכלל כיצד ניתן לדרג אנשים. הרי כל האנשים שונים זה מזה, ולא ברור לי איך ניתן להשוות בינהם. כל אדם עבר את המסלול שלו בחיים ולמד את השיעורים של עצמו, כך שמכל אדם אפשר ללמוד משהו חדש.

לדעתי אדם זקוק למורה רוחני רק בתחילת הדרך, בכדי ללמד אותו מודעות עצמית. ברגע שלומדים להתבונן פנימה, כל האנשים בעולם הופכים למורים, כי הם מאפשרים לך לבחון וללמוד מהסיטואציות אותן הם מציבים בפניך. במקרים רבים תלמד הרבה יותר מאדם החותך אותך בכביש מאשר ממילים או כתבים של גורו זה או אחר.

בברכת שבוע טוב,
נציב המים

פנו40

New member
יפה מאוד

אם כך, נראה שהדיון הזה לא בשבילך

אז מדוע שתטריד את עצמך עם דברים לא ברורים שכאלה?

סקרנות, אני מניח

פשוט לא הבנתי, ואשמח להבין, את משמעות המונח "דרגה" במובן זה.
אם לא מתאים לך אז אין צורך להסביר.
מתנצל על ההפרעה,
נציב המים.

פנו40

New member
אתה לא מפריע

אם כבר להיפך

היות ואני לא כאן כדי ללמד

אני כאן כדי ללמוד

(והנה עניתי גם על בקשתך הראשונה)

איזו כתיבה רגועה, נעימה ומודעת לעצמה

אני אכתוב כמה דברים בתגובה למלים "לא ברור לי בכלל כיצד ניתן לדרג אנשים".
אעשה זאת מתוך ידיעה ברורה שהזווית שממנה אני מתייחס למלים אלה, אינה הזווית שממנה אתה כתבת אותן.
שכן, אתה הגבת להודעה מסויימת, שעסקה בצורה מסויימת בשאלת הדירוג.
ואילו אני אגיד משהו בתגובה למלים "לא ברור לי בכלל כיצד ניתן לדרג אנשים" במנותק מההקשר המקורי שלהן.
ברור לי שאתה יודע את מה שאכתוב תכף ואינני בא לחדש פה דבר.

פוף, זאת היתה הקדמה הקדמה.
טוב, הנה אני מתחיל...

ובכן, ניתן, כמובן, "לדרג" אנשים באופן מעשי, לצרכים כאלה ואחרים.
לאו דווקא ערכיים.

לדוגמה, נניח שקיבלתי תפקיד מהממשלה (כן, בטח) להשלים לכל אדם הכנסה בהתאם למצבו כרגע.
כדי לעשות זאת, יתכן שאצטרך להכין "דירוג" של אנשים לפי מצבם הנוכחי, על מנת שאדע כמה הכנסה להשלים להם.

זהו.

אה, כן, כמובן שיש בתוכנו משהו שיכול להפיק הנאה רגשית מכך ש"אני נמצא בדירוג גבוה יותר מהשכן שלי".
והנאה רגשית זה עוד כלום.
יש כאלה שדירגו אנשים בצורה מסויימת ואז, על בסיס דירוג זה, רצחו בשיטתיות את אלה ש"נחותים" לפי אותו דירוג.

אז כן, דירוג עלול להיות עייסק בעייתי לפעמים, במיוחד כאשר הוא הופך מפעולה טכנית תכליתית נקודתית זמנית ומוגבלת הקשר, למשהו "עובדתי", ערכי, בעל חיים משלו.
כמו שקורה עם חלק ממחשבותנו ואמונותנו.

בברכת חוכמה ואושר,
הגולש שלקח על עצמו לנהל ת'פורום לעת עתה

מטרת הדירוג ותוצאותיו

השאלה היא האם אני מדרג אנשים בכדי להשוות עצמי אליהם או להשוות אותם אחד לשני, או כמו שאמרת, לתכלית טכנית מסויימת (זיהוי השיעור הנכון, סכום הכסף הראוי לתת וכדומה).
לתחושתי, מהות ההבדל בין שני הסוגים הוא הנחת העדיפות - כלומר, ברגע שאתה אומר "אדם זה נמצא מעל אדם אחר", לא משנה באיזה נושא, הרי שאתה מניח כי ישנו איזשהו סולם שעדיף להיות בחלקו הגבוה ולא בחלקו הנמוך.
מלבד הבעיה שציינת, שדירוג מסוג זה עלול להוביל לאלימות, דעות קדומות ואי-נחמדות כללית, הוא גם מוביל לדעתי לבעיית המירוץ אחר האידיאל.
למשל, אנחנו חושבים שעדיף יותר כסף מפחות כסף, אז אנחנו משקיעים את כל חיינו בשאיפה להשיג עוד כסף. או אם אנחנו חושבים שיש אדם "מואר" או "גבוה", אז אנחנו משקיעים את כל מרצנו בנסיון להידמות לו. בסופו של דבר, אנו מבלים את חיינו בטיפוס על הסולם הזה, ומסרבים לקבל את ההתפתחות האמיתית האישית שלנו, השונה בהכרח מהתפתחות הטייקון או הגורו, מהסיבה הפשוטה שכולנו שונים זה מזה.
במילים אחרות, מעקב אחרי אידיאל מדומיין מציב אותנו תמיד במצב של השוואה, ולא כעומדים בפני עצמנו. גם אם למדתי להגיע לרמת מודעות מסויימת, וקראתי שגורו X הגיע למקום אחר, הרי שהדירוג ישים אותי במקום של "אני צריך להיות שם" או "אני עוד לא מספיק מודע" או משהו דומה, ובמקום לבחון את המקום בו אני נמצא כעת, אני מיד מתייג אותו כ"לא מספיק טוב", וממשיך הלאה במירוץ.
משפט פילוסופי לסיכום:
אתה מגיע למקום בו אתה רוצה להיות בשניה בה אתה רוצה להיות במקום בו אתה נמצא.

ימים נעימים לכולם,
נציב המים

אמת.

שכתובה נהדר.
כל הודעה שלך בפורום היא יצירה שלמה, מודעת, בעלת תכלית, התחלה, אמצע וסוף.
כנראה שאני עושה משהו ממש טוב.

אני מאחל
לכל מי שקורא/ת את זה עכשיו (כן, לך!
)
לדעת, להרגיש ולהבין
שאת/ה נהדר/ת
ואפילו הרבה יותר מזה
בדיוק כפי שאת/ה עכשיו
ושהמקום הנוכחי שלך
הוא המקום הנכון והטוב ביותר עבורך
נכון לשניה זו.
מי יודע מה יהיה בשניה הבאה?