שאלת השאלות

TINKERBELL 15

New member
שאלת השאלות ../images/Emo9.gif

מתי יוצא הספר השישי בעברית?
בקרוב, נכון? תודה מראש ואחלה פורום!!

אמ../images/Emo11.gif

אמ, תסתכלי למעלה, כן, שם, בראש הדף? כן, הכתובת הכחולה ה100ממת (
) הזאת? כן, שם! אז זהו, הנה התאריך
.

מנצלש"ת, בסדר? ../images/Emo58.gif לגבי טונקס

קראתי שוב חלק מהספר ה-6 וזה קפץ לי בולט מאוד מה דעתכם? עמ' 465 כשטונקס פוגשת את הארי בניסיון להיכנס לחדר הנחיצות: "what did you want to see him about?"x "nothing in praticular" said tonks pickink, apprently unconsciously, at the sleeve of her robe" ההקשר של הסיטואציה שהארי פוגש את טונקס הוא כאשר מאלפוי נעול בחדר הנחיצות, מנוע מלצאת כי הארי עומד שם ומנסה להיכנס ופתאום היא מופיעה... כדי לדבר עם דמבלדור, וזה בכלל לא ליד המשרד של דמבלדור. מה יש מתחת לשרוול - האות האפל אולי? ושימו לב גם לזה עמ' 474 "was it imagination, or did malfoy like tonks look thinner?x ההשוואה בין השניים נראית לי מוזרה ומאולצת, האם רולינג מנסה לרמוז לנו על קשר אפשרי בין השניים? ושוב הם שניהם מוזכרים בהקשר אחד. מוזר. לא?? האם יתכן שהיא הצטרפה לאוכלי המוות? מה דעתכם?

ERESTOR

New member
אוכלת מוות לא נראה לי אבל יש משו-->

לדעתי באמת עלית על משו...גם ברכבת מלפוי תוקף את הארי ודקה אחרי זה טונקס מופיע זה רק מראה על עוד איזהו קשר בין השניים לדעתי לא בהכרך חברי אבל איזשהו קשר לדעתי כמעט בטוח =]

זהו זה מוזר, ../images/Emo58.gif

גם אני לא באמת חושבת שהיא יכולה באמת להיות אוכלת מוות, אבל משהו נראה לי מוזר. ומה היא הסתירה מתחת לשרוול? חייבת ללכת עכשיו לילה טוב

Roonil Wazlib

New member
אם כבר הרכבת ../images/Emo58.gif

למה דווקא סנייפ בא מהפטרונוס של טונקס? למה לא האגריד, או מישהו אחר?

ToryMaster

New member
המ

סביר להניח שמכיוו ןשזו דרך התקשורת של המסדר, באופן לא מודע הוא נשלח אל מישהו מהמסדר, וסניים במילא היה הראשון שפגש בו.

נ ר ו ש

New member
../images/Emo45.gif רעיון טוב

אולי לא אוכלת מוות אבל בכל זאת יש השוואה בינהם [נראה לי שזה נקרא אנלוגיה
לא מזמן למדנו על זה
] ולכן יכול להיות שזה באמת מצביע על משו..

קשר אפשרי שיודעים עליהם

גונבת עוד דקת מחשב, למרות שחייבת להתעתק מכאן למקום אחר... אנחנו יודעים שיש בינהם קשר משפחתי, כלשהו, אחד ההורים שלה קשור למשפחת בלק, שקשורים למשפחת מאלפוי, אבל זה נראה לי קשר חזק יותר מזה... יתכן שהיא שמרה עליו איכשהו בחדר הנחיצות (כאשר קראב הסתלק)?

spbv

New member
כשאני חושבת על זה...../images/Emo58.gif

מאלפוי באמת אמר לסנייפ שיש לו אנשים אחרים,טובים יותר... אולי הוא התכוון אליה? ואם לא,אז למי הוא התכוון? (כי לא נראה לי שהוא אמר את זה סתם...).

ToryMaster

New member
השאלה ../images/Emo58.gif

אם התאוריות שלכם נכונות, איך רולינג לא סגרה את הקצוות האלה? לא מתאים לה להשאיר כאלה קטעים לסגירה בספר אחר.

spbv

New member
כי...../images/Emo58.gif

היא אמרה פעם שהספר השישי והשביעי הם כמו ספר אחד שחולק לשניים. בדיוק כמו שהקצה של סנייפ,וההורוקרוקסים(או איך שלא קוראים להם...)לא נסגר,אז גם זה לא...

TotallyL

New member
מה פתאום? מה הבעייה להשאיר קצוות פת

פתוחים?מה עם סוף הספר הרביעי? הכללל היה פתוח! שום דבר לא נגמר, ךהיפך- הכל התחיל- המלחמה וזה... והיא השאירה את כל הפרטים לחמישי... בכל מקרה, יפה ששמת לב לקשר הזה בינהם, אני לא ראיתי, אולי באמת יש משהו... אולי זה גם קשור לקרבה המשפחתית...

ToryMaster

New member
אבל שימי לב להבדל

בספרים שציינת אלו לא חוטי עלילה יחידים ופרומים כמו כאן.

../images/Emo58.gif ומה לגבי סנייפ?

גם זה חתיכת קצוות פתוחים, האם הוא טוב האם הוא רע...? (לי אמנם יש דעה משלי בעניין, אבל זה מאוד מאוד שנוי במחלוקת) חוץ מזה שהיא לא השאירה כאן חוטים פרומים או לא סגורים, לדעתי היא לא העלתה את השאלה, רק הכניסה רמז(ים) קלוש(ים) ביותר, שאולי יהיה משמעותי לספר הבא.

כן, אבל../images/Emo58.gif

יש כמה סוגים של קצוות פתוחים: המשמעותיים מאוד, והפחות משמעותיים. המשמעותיים מאוד הם דברים כמו סנייפ, RAB, מה יקרה, מי ימות וכו'. הפחות הם אלה שמופיעים בכל ספר לחוד, למשל החשד של הארי במאלפוי-מוצדק או לא? זה בעצם כמו לא לספר מה קרה עם אבן החכמים בסוף הספר הראשון, להשאיר את הידיעה של "מה קרה לה?" לספר השני. אבל אין טעם, כי אפשר לעשות את זה רק אם האבן ממש חשובה לשאר הספרים.

לא נראה לי אותו דבר ../images/Emo58.gif

כמו שהסברתי למעלה, זה נראה רק רמז שנשתל וייעשה בו שימוש אולי בהמשך. זה כמו שבספר הראשון האגריד מביא את הארי על האופנוע של סריוס, אבל המידע הזה שנראה שולי, הופך להיות משמעותי בספר השלישי. ותראי זה בסה"כ שאלה לגבי טיבה של טונקס, זה לא משמעותי לספר הששי עצמו, זה לא נושא מרכזי. לגבי טיבו של סנייפ למשל ידענו מעט בספר הראשון (הציל את הארי מקווירל) ואז בספר השלישי מקבלים עוד קצת מידע (ג'יימס הציל את סנייפ מהערבה המפליקה ולכן הוא הציל את הארי) בספר הרביעי אנחנו מקבלים מידע נוסף (שהוא היה מרגל), בספר החמישי אנחנו רואים אותו מנקודת מבט אחרת לגמרי (בהגיגית) ובספר הששי מהפך כלשהו. זה לא נסגר בספר אחד. חוץ מזה כמו שנאמר מעלי הספר ה- 6 וה -7 הם בעצם ספר אחד ארוך (לפי רולינג) כך שיכול להיות שהחוקיות אם קיימת בספרים הקודמים לא תהיה קיימת בהכרח עכשיו, או במילים אחרות, יתכן שהכללים הרגילים שהורגלנו אליהם משתנים. ואולי לא.

Neko chan

New member
הם בני דודים

אנדרומדה (אמא של טונקס) היא אחות של נרקיסה ( אמא של דראקו). אבל אני לא חושבת שהיא אוכלת מוות (זו דעתי האישית). אבל יפה ששמת לב... אולי תהיה לזה משמעות בספר הבא.

למעלה