שאלת היום!

יהלום 86

New member
שאלת היום!

מה הדבר שאתם הכי אוהבים אצלכם והייתם רוצים לשמר?
מה הדבר שאתם הכי פחות אוהבים אצלכם והייתם רוצים לשנות?
* יחפונת, נראה לי שזה התאים לשרשור חדש אבל את מוזמנת לשייך את זה אם טעיתי... וסורי :)

אני אענה ראשונה לאור העובדה שאני זאת שפתחה את זה, אני אציין שני דברים בכל דבר, היה לי קשה לצמצם...
הדבר שאני הכי אוהבת אצלי זה את האמונה שלי באנשים, אני תמיד משתדלת לראות אצל כל אחד משהו טוב, משהו חיובי, משהו שיחבר אותי אליו כאדם.
זה לא תמיד מצליח לי, אבל אני בהחלט משתדלת לשמור על זה.

אני אוהבת את הרגישות שלי, זה לפעמים נותן לי יכולת מופלאה ליצור משהו מהרגש, לכתוב משהו מהרגש ואני שמה לב (אני מקווה שזה לא ישמע מתנסה) שזה עוזר לי לגעת באנשים (אני מתכוונת כמובן למגע רוחני לא למגע פיזי).

אני הכי הייתי רוצה לשנות את חוסר הנשיות שלי.
ללמוד להתאפר יותר נכון, לדבר בצורה יותר נשית, באופן כללי להיות נשית יותר. זה תמיד מרגיש לי שאני סוג של טום בוי כזאת.

הדבר השני שהייתי רוצה לשנות אצלי זה את הצדקנות שלי, לפעמים אני כל כך מנסה לא לשפוט מישהו או איזשהו מצב שאני נהפכת לצדקנית מוגזמת וזה לפעמים יוצא לי אפילו מתנשא ויהיר, למרות שהכוונה הראשונית שלי היא לא להגיב בצורה כזו.

הדבר השלישי שאולי הייתי רוצה לשנות אצלי זה גם את רגישות היתר, אני לפעמים נפגעת כל כך מהר, במיוחד כשבנאדם מאוד קרוב אלי ואז אני באותו הרגע לא חושבת יותר מידי על מה שאני אומרת. אני לא בטוחה שבאמת הייתי רוצה לשנות את זה כי כמו שאמרתי, זה נותן לי צד חיובי שאני מאוד מאוד מאוד אוהבת.
אני מניחה שהייתי רוצה ללמוד לשלוט ברגישות הזאת יותר טוב.

מה אתכם?

היי יהלום
יופי של נושא

אני פשוט היום קצת בתזזיות יתר, לכן אני אענה על הנושא רק בערב,
אבל לבינתיים, אני רוצה לענות רק בכמה מילים:
אני אוהבת בי את כל מה שהאחרים אוהבים בי.
אני לא אוהבת בי את מה שאחרים בזים אליו.

זה ככה בתמציתיות. בהזדמנות אנסה להרחיב

בינתיים, נהניתי מאוד מאוד מאוד לקרוא את מה שכתבת. כאילו והוצאת המון מילים מפי אל המקלדת.

יהלום 86

New member
היי יחפונת!

אני מחכה לפירוט שלך

אבל הבנתי את מה שכתבת.

אנשים לרוב שמים לנו מראה, גם אם אנחנו לא רוצים להסתכל בה משהו מזה תמיד מגיע פנימה.

תודה רבה יקירה!

נכון

אני לומדת הרבה מהביקורת שאני מקבלת כאן ובפורומים אחרים.
מישהו בפורום האח הגדול אמר שאני רעה כמו האח הגדול. הוא לא פירט אבל הבנתי למה הוא מתכוון.
האח הגדול נחשב רע כי בסך הכל זה משחק שלו והוא עושה מה שהוא רוצה והוא קובע את החוקים ואת הכללים. אתה רוצה לשחק איתו? אז תשחק איתו. אם לא, אז לא. לכן הוא נחשב לרע כי הוא לא מתחשב בזה שהצופים בחוץ מתקשרים לאנשים שבתוך הבית ואיכפת להם על כל דייר שמופלה לרעה וכולי.
אז אולי גם אני דומה לו קצת בזה שאני אומרת לעצמי, זאת אני. קבלו אותי או עזבו אותי. מי שלא נוח לו איתי פשוט עוזב אותי ואני מקבלת את זה. הייתי מאושרת יותר אם כל העולם ואשתו היו אוהבים אותי נורא, אבל מקובל עליי שיש הרבה שלא אוהבים אותי או אמביוולנטיים כלפיי. זה בסדר. אני למדתי לקבל את האח הגדול כמו שהוא. אני משחקת איתו מתוך בחירה כי זה מעסיק אותי ומרתק אותי. יש עונה טובה יותר ויש עונה רעה יותר. כמו בחיים. אין שנה אחת דומה לשנה שאחריה או לשנה שקדמה לה. אז אולי באופן האנושי ביותר למדתי לאהוב את עצמי עם כל מגרעותיי ומגבלותיי.

Anna begins cc

New member
שאלה מעניינת..

ישבתי מול המסך כמה דקות וניסיתי לחשוב. לא פשוט בכלל..

אני חושבת שהדבר שאני הכי אוהבת אצלי ורוצה לשמר זה את יכולת החברות שלי. אני חושבת שאני חברה טובה.
יש לי הרבה סבלנות, ויכולת הקשבה טובה, אכפת לי מאד מהאנשים שאני אוהבת, ואני אעשה הכל עבורם.

הדבר שאני הכי פחות אוהבת בעצמי זה את הפחדנות שלי.
אני נמנעת מכל כך הרבה בחיים בגלל שאני צריכה כל הזמן להיות בשליטה, אני לא מוכנה לקחת סיכונים, אני לא מוכנה לבטוח באחרים עד הסוף, לא מוכנה לעשות משהו שתוצאותיו לא ידועות לי מראש.
אני פחדנית אמיתית. ואני מפספסת המון בגלל זה.

הדבר השני זה האמון שלי באנשים הקרובים אליי והיכולת לוותר על שגיאות.
קשה לרכוש את אמוני באמת, וקל מאד לאבד איתו.
הפרת את אמוני בצורה כלשהי? סטרייק אחד ואתה בחוץ, ואם לא בחוץ לגמרי, עדיין מערכת היחסים שלנו כנראה תשתנה ואבטח בך הרבה פחות.
הייתי רוצה להיות יותר סלחנית, יותר מקלה, יותר לבטוח באנשים, ולקבל יותר בקלות כשהם מפרים את אמוני.

יהלום 86

New member
היי אנה, לילה נפלא!

כן, אלו שאלת לא פשוטות בכלל

ועדיין, שמחה שהגבת!

תכונה מוערכת בהחלט!
מעניין אותי לדעת - כאשר יש קצר תקשורת בין שתי חברות שלך האם את מרגישה שהיכולת הזאת עוזרת לך לגשר ביניהן?
לגבי לעשות הכל עבור האנשים שאת אוהבת - האם את מרגישה לפעמים שזה גוזל ממך יותר מידי אנרגיות? או שזה משהו בילד אין שמבחינתך שווה את "תשלום" השקעת האנרגיה? (את כמובן לא חייבת לענות)

המממ...
האם היה מתישהו שכן ויתרת על השליטה ולקחת סיכון? האם זה השתלם או שהתחרטת על זה?
לגבי האמון - אני מניחה שזה גם חלק מהעניין של לעשות הכל בשביל האנשים שאת אוהבת (תקני אותי אם אני טועה כמובן...), יש משהו בזה שאם אדם כבר הצליח לזכות באמון הזה אז הוא שווה את כל ההשקעה.
האם את חושבת שיש מישהו/י בחיים שלך, במבט לאחור, שהיית נותנת לו/ה הזדמנות נוספת?

Anna begins cc

New member
היי יהלומה :)

אני די מגשרת באופי שלי, לפעמיםיותר מדי :)
קורה לי הרבה שאני נוכחת בריבים בין בני זוג, ואני תמיד מנסה לגרום לכל אחד מהצדדים לשמוע ולהבין את הצד השני.
אני בכלל חושבת שתקשורת בין האנשים זה הדבר הכי חשוב בשבילי.

לגבי שאלתך השנייה- יש מקרים נדירים בהם אני מרגישה שחוקה ומרגישה שאין לי אנרגיות לתת.
בהקשר לזה שציינתי שאני חולת שליטה, אני זו שמארגנת הכל אצלנו (וזה ככה מאז שאנחנו ילדים..) ולפעמים זה גובה מחיר,
לפעמים מצפים ממני אוטומטית לקחת אחריות על משהו שאולי לא כל כך בא לי לעשות.
אבל לרוב, אני מודה, אני רק מתמלאת אנרגיות מהעניין, ולא מתרוקנת.
אני מאד נהנית מזה שזקוקים לי.

לגבי עניין השליטה- לעיתים אני מאתגרת את עצמי (עשיתי את זה הרבה יותר בעבר) ואני לוקחת סיכונים (מבחינתי לקחת סיכון זה גם לצאת לדייט עם מישהו שאני לא מכירה מראש..)
אבל זה קשה לי,
ולרוב זה לא משתלם.

ולשאלתך האחרונה- רוב האנשים שלא נמצאים בחיים שלי היום, לא נמצאים בהם מסיבה טובה ומוצדקת ואני לא מתחרטת.
יש בנאדם אחד שיקר לי מאד ולמרות שאני רוצה בכל לבי לשחרר את הכעס, לסלוח ולקבל אותו חזרה לחיי- אני לא מצליחה.
אולי כי הסיפור די טרי.. יכול להיות שעם הזמן יהיה לי קל יותר.

Aronsona

New member
יופי של נושא יהלומה

מהנושאים שאי אפשר כל כך לענות עליהם בשלוף.
אז ככה.
התכונה שאני הכי אוהב אצלי היא היכולת לתקשר עם בני אדם, מכל צורה צבע ומעמד סוציואקונומי, ובע"ח באשר הם. אני עושה את זה בקלות, ומערכות היחסים שאני רוכש מאד מסייעות לי בכל מיני נקודות.

התכונה שאני הכי פחות אוהב אצלי היא אורך הרוח המאד קצר לפעמים, למרות גילי המתקדם, אין לי יכולת לנהל ויכוחים אין סופיים, לקרוא פוסטים אין סופיים ולהתפלפל עד אין סוף. אני בדרך כלל מבין מהר מאד מה רוצים ממני ולאן "הולכים".

יהלום 86

New member
ערב טוב דרלינג,

כן
אני אוהבת את הנושאים האלה!
ותודה

לגבי התכונה שאתה אוהב - מעניין אותי לדעת איך אתה מתמודד במצב ששני חברים טובים שלך למשל רבים. האם התכונה הזו מסייעת לך לגשר ביניהם? או שהיא מפריעה לך דווקא כי אתה לא רוצה לבחור צד? או גם וגם? (גם אתה כמובן לא חייב לענות)
בעיניי אגב זאת תכונה מופלאה.

המממ... קצת שונה מאיך שאני רואה את זה בכתיבה בפורום כאן למשל.
אבל אתה מכיר את עצמך יותר טוב

האם יש מצב שאתה כן מרגיש ששווה להתאמץ באותו דיון או ויכוח ואתה כן משקיע יותר בהסברים? או שתמיד אתה "חותך" את הויכוח או הדיון?

Aronsona

New member
אנסה להתייחס

לא תמיד אני רוצה להיכנס באמצע בין שני חברים. אני לא ממש בטוח שהיכולת שלי לייצור קשרים או להתחבר עוזרת לי כשיש צורך לגשר.

כאשר יהיה לי חשוב אתאמץ מאד לשכנע ולא חשוב אורך הדיון. חשוב נקבע בדרך כלל על ידי ה"מי" ולא הנושא.
זה קורא מעט מאד בחיים הווירטואליים שלי, יש מעט מאד אנשים בחיים הללו שאני אתאמץ מאד לשכנע.
בדרך כלל אני מרגיש די מהר שטוחנים מים וחוזרים על מנטרות כמו תקליט ואני חותך החוצה. ראית בטח דיון כזה אתמול בנושא הכלבים.

יהלום 86

New member
תודה

אוקיי, הבנתי

נכון, אני זוכרת את הדיון הזה.
אבל לא הרגיש לי "שויתרת" מהר דווקא.
בכל מקרה מבינה אותך.
עם כמה שאתה רוצה לשנות את בעצמך דווקא, זה לפחות תורם לך בחסיכת אנרגיות ואני חושבת שזה נותן לך את היכולת לברור יותר טוב איפה אתה כן משקיע את האנרגיה שלך ואז דווקא שם להצליח יותר (שוב, מנחשת כאן... מוזמן לתקן אותי אם נאי טועה
)

Aronsona

New member
אולי הדוגמא הזו לא היתה כל כך מאפיינת

את קוצר הרוח שלי. תאמיני לי שיש לי.

X יו יו S

New member
אוקי

משנה

את פתיל הקצר שלי
את נטייה לקרוא אנשים
ואת חוסר רוגע

זה מה שעולה לי כרגע

יהלום 86

New member
מעניין :)

למה היית משנה דווקא את הנטייה לקרוא אנשים? (לא חבה לענות כמובן! סתם שואלת מסקרנות)

ומה לגבי דברים חיוביים?

X יו יו S

New member
או שלא :)

סתם לא היה לי מה לרשום בכותרת

מן הסתם כמו כולם אין לי יכולת לקרוא אנשים
אבל אני מסתובבת בהרגשה שאני כן
ואני חושבת שזה מפריע להיות אדם חברותי

חיובי
לא ידעתי מה לרשום

יהלום 86

New member
*דמייני כותרת*

למה את חושבת שזה מפריע להיות אדם חברותי, אם אפשר לשאול?
אני דווקא חושבת שנטייה כזאת (כל עוד היא באה גם אם ידיעה שיש אחוז מסויים שאנחנו טועים בקריאת האדם) יכולה לתת לנו הרבה.
סוג של קול פנימי שיכול לנבא לנו אם מדובר למשל במישהו שיכול להיות חבר אמת שלנו או במישהו שעדיף לא להתקרב אליו כי יש לשניכם אופי מתנגש...

באמת?
חבל לי לשמוע את זה דווקא.
על כל אדם אפשר לומר משהו חיובי.
מה את אוהבת בעצמך?

X יו יו S

New member
ללא נושא(תפוז יכול להיות יצרתי שהוא רוצה
)

כי אני לא מצליחה להרגיש בנוח
כמובן שלא רק זה מקשה עלי
אבל שאת באה בגישה שמראש שהם חושבים ככה וככה אז אתלא נוכחת באמת
זה כיאלו שאני מקיימת איתם דיאלוג חד צדדי (לפני אחרי ותוך כדי) אז אני מוותרת מראש על אינטראקציות חברתיות
ושוב זה רק לא זה אבל אני חושבת שזה דבר ראשון שאני צריכה לטפל\לעבוד עליו

חיובי
אני לא יודעת
אפילו שקראתי את תגובות של אחרים אחרי "הפחות אהוב " יצאתי מהודעה לא שטוב לא מסקרן ואני בטוח יחזור ויקרא את חיובי של כולם
אבל התמודדות של אנשים זה מה שמושך

באופן אישי אני חושבת שאם משפרים בקטעים הפחות טובים שאר הדברים יהיו יותר טובים
אז אני מתמקדת בזה

"על כל אדם אפשר לומר משהו חיובי"

אולי אחרים יכולים להעיד טוב יותר
אבל אני תמיד לוקחת את זה בערבון מוגבל

אני...אני

אוהב: את הייקיות ובמיוחד את היכולת להעריך זמן ולהשתלט על זמן.
את הסבלנות וקור הרוח במצבים קשים
את יכולת הנתינה והמעורבות שבאה לידי ביטוי בהרבה תחומים, גם בעבודה.
את היכולת שלי לתקשר עם ילדים, דבר שעוזר כמובן עם הנכדים

לא אוהב: את אובססית הקניות שלי..יותר גרוע מזה לא יכול להיות...
לא אוהב את הסגירות שלי שמתבטאת בכך שאני לא מסתחבק בעבודה. זה מתפרש כהתנשאות...

בטח יש עוד אבל בגדול אני אוהב את עצמי...

יהלום 86

New member
בני! קיוויתי לקרוא גם תגובה שלך כאן

או! בנאדם שמחמיא לעצמו! זה כייף לקרוא ולשמוע (ובאמת שזה לא נכתב בציניות).
המממ.... סבלנות וילדים משתלב ממש טוב ביחד

מעניין אותי לדעת (וגם אתה לא חייב לענות אם אתה לא מעוניין) - האם אתה מרגיש שכל הנתינה והמעורבות שלך מתוגמלות בהתאם? (למשל בעבודה)
ומצאתי עוד תכונה שהייתי רוצה לסגל גם לעצמי! "היכולת להעריך זמן ולהשתלט עליו" - זה משהו שאני ממש הולכת בו לאיבוד!

לגבי מה שאתה לא אוהב בעצמך - מסקרן אותי לדעת, מאיפה אתה יודע שזה מתפרש כהתנשאות? האם אתה מפרש את זה ככה או ששמעת אנשים אחרים מפרשים זאת כך?
האם בעבודה ניסו להתקרב אליך באחד על אחד?

אשתדל לענות ואולי להוסיף

בוודאי שהנתינה והמעורבות מתוגמלות בהתאם. בעבודה למשל יודעים שיש לי ראש גדול ויצירתי והתגמול הוא שנותנים לי זה עוד שטחי אחריות. יש כאלה שלא יאהבו את זה (שיעמיסו עליהם) אבל בעיניי זאת הבעת אמון שמחמיאה. וכמובן בכל נושא הפורום שאותו אני מנהל. אני עצמי הרבה בשטח ושורף כל שבוע עשרות ק"מ לשנע דברים למשפחות נזקקות והבעת התודה שלהן היא כמובן לא מתוגמלת חומרית. לפעמים חיוך של אמא קשת יום שאין לה סיבות לחייך הוא התגמול הכי הכי לי (אגב, עוד "תגמול" זה שאני נוגע לפעמים בתחתית של התחתית של הארץ הזאת - לידיעת אלה שחושבים שאני אופטימיסט בגלל שאני "עוור"..).
לגבי ניהול זמן, יש לזה כמה צדדים כי אני מוצא את עצמי מתאמץ להגיע לישיבה בזמן רק כדי לראות שחדר הישיבות (עדיין) ריק ומאידך אלה שבאים אלי לישיבות יודעים שעד שהם באים הישיבה מסתיימת...
בנוגע להתנשאות, מי שמכיר אותי, מכיר. והעמיתים שלי כבר התייאשו להזמין אותי לצהרים ביחד...אבל פעם בדיון מתוח מישהו צעק עלי שאני מתנשא כי "לא נאה לי" להתערבב עם ה"חברה"...זה "היכה" בי אבל לא עשיתי עם זה דבר... ואלה שמנסים להתקרב אלי כבר התייאשו... למרות זאת הכפופים לי אוהבים אותי בגלל הגישה הקורקטית אבל האמפטית והמעורבת עיניינית כי אני תמיד להם.

והתוספת בעקבות דבריה של שוש אור, גם בי יש צד פרוע אבל הוא ידוע רק לקרובה לי ביותר...

למעלה