אני אנסה הבוקר הזה לענות על זה
אתמול היה יום מטורף בדיוק מהסיבות שאני אוהבת אצלי ושונאת אצלי כאחת.
קודם כל אני אתחיל ואומר שאני לא יכולה לשנות אצלי שום דבר. גם אם הייתי נורא רוצה. החיים שלי עברו כל כך הרבה עליות ומורדות, כל כך הרבה תהליכים ושיפורים, עד כי הגעתי למצב שבו אני משלימה עם מה שאני. כלומר גם עם הדברים שאני לא ממש אוהבת בי.
אני אתחיל דווקא עם הדברים שאני לא אוהבת בי.
אני לא אוהבת כשאני מתחילה להתקרבן ולרחם על עצמי. זה מטריף אותי. הייתי רוצה לעמוד על רגליי האחוריות ולהשיב מלחמה ובמקום זאת אני בולעת את לשוני וכבודי ומתחילה להתקרבן בבחינת למה עושים לי את זה, זה לא מגיע לי, אחרי כל מה שעשיתי בשבילו או בשבילה... אבל כנראה שזאת תכונה שאני לא אצליח לשנות. אני פשוט אמשיך לאכול את הלב ברגע שלא אקבל את מה שמגיע לי ומן הסתם אמשיך לקטר עד יומי האחרון.
דבר נוסף שאני לא אוהבת בי זה את הוותרנות. תמיד אני מוותרת גם כשאני צודקת. יאללה שיהיה. תרוויח או תרוויחי. מצד אחד זה נראה או נשמע כהתנשאות, אבל מצד שני אני באמת כזאת. אני מוותרת לכולם ולא משנה על מה מדובר, בין אם זה עם הבעל, הילדים, אחותי או אחי. בסוף אני אומרת את/ה צודק/ת. הלוואי והייתי יודעת לעמוד על שלי. לא לוותר. לחכות שמישהו אחר יישבר. אבל כמו שאמרתי בהתחלה. אין מצב. זה מה יש.
שמתי לב גם בתקופה האחרונה שווכחנות מאוד מתישה אותי. גם אם אני צודקת באלף אחוז, אין לי כוח לוויכוחים אין סופיים. זה מתיש אותי. לדוגמא, ויכוח אחרון עם הנכד שלי בן ה-11 על הצורך בניקיון הבית. לדעתו (הוא ווכחן בלתי נלאה) אין צורך לנקות פינות בבית. צריך לשטוף רק את מרכז הסלון שייראה נקי. כל הלכלוך מתחת לשידה או הספה, יכול להישאר שם כי זה לא מפריע לאף אחד. אז לך תתווכח עם ילד בן 11 שלומד מדעים ויש לו את כל האנרגיות הדרושות לוויכוח בן 11 שעות. אני לא מסוגלת. בסוף צרחתי עליו תוך כדי איום בעונש שהוא לא יכול לעמוד בו, קרי לא לבוא אליי מתי שמתחשק לו, ואז הוא הפסיק את הוויכוח.
לגבי הדברים שאני אוהבת בי, ממממ השאלה היא קשה, כי תכלס אני אוהבת בי את מה שאנשים רואים בי כמשהו יפה או טוב. בין אם זאת הסלחנות שלי, ובין אם זאת הסבלנות שלי, ובין אם זאת יכולת הנתינה הבלתי נגמרת שלי. אני תמיד אעמוד ואעזור למי שיבקש את עזרתי. חוץ מזה אני באמת לא כל כך יודעת מה להגיד לטובתי